2011-2012: Η νέα σεζόν σε… ταινίες

Ο Μπάτμαν επιστρέφει, οι καλύτεροι σκηνοθέτες ακονίζουν τις… κλακέτες, τα multiplex ζεσταίνουν τα μηχανήματα ποπκόρν και εμείς καθόμαστε αναπαυτικά και βλέπουμε τα trailers των πολυαναμενόμενων ταινιών που θα δούμε την προσεχή σεζόν. Καλή προβολή!
2011-2012: Η νέα σεζόν σε… ταινίες
του Λουκά Τσουκνίδα

Εντάξει, το ξέρω ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να καταστραφεί τη χρονιά που μας έρχεται κι ότι όλα αυτά είναι υπεκφυγές, ώστε να βαφτίσουμε τα πάντα μάταια και να πάμε για καφέ... Όμως πώς να ερμηνεύσει κανείς την επανένωση του ορίτζιναλ καστ της σειράς “American Pie” για ένα αυθεντικό “American Reunion”; Όχι ένας, αλλά δύο σκηνοθέτες χρειάστηκαν για να επιτευχθεί αυτό. Υποθέτω για να ισορροπήσουν τους εγωισμούς των πρωταγωνιστών που η καριέρα τους εκτοξεύθηκε μετά τη συμμετοχή τους στην θρυλική εκείνη σεξοκωμωδία. Πάντως, αν και δεν είδαμε ακόμη το τρέιλερ, υποπτεύομαι πως η μαμά του Στίφλερ θα σκάσει πιο ανανεωμένη κι απ' τη Ζωζώ.

Πέρα απ' αυτή την αναπάντεχη επιστροφή, όμως, η σεζόν που έρχεται φέρνει μαζί της κι άλλους παλιούς γνώριμους όπως ο Μπάτμαν (The Dark Knight Rises) που ξανασηκώνεται, ο Σπάιντερμαν (The Amazing Spider-Man) που αναγεννιέται, ο πράκτορας Ίθαν Χαντ (Mission: Impossible: Ghost Protocol) που κρέμεται από ουρανοξύστες, ο Σέρλοκ Χολμς (Sherlock Holmes: A Game Of Shadows) που σπάει τα νεύρα του Γουότσον, οι νεαροί βρυκόλακες (The Twilight Saga: Breaking Dawn, Part 1) που ερωτεύονται χωρίς αύριο, ο Τζον Μακλέιν (Die Hard 5) μαζί με τους γιους του, οι κυνηγοί εξωγήινων (Men In Black III) που θέλουν να σβήσουν τις κακές μνήμες του ΙΙ, ο Τζέιμς Μποντ (Bond 23) που νίκησε την κρίση, τα Χόμπιτ (The Hobbit: An Unexpected Journey) πριν τον άρχοντα και οι αναλώσιμοι (The Expendables 2) με τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ στη σύνθεσή τους.

Αγαπημένοι σκηνοθέτες, παλιοί και νέοι κάνουν κι αυτοί την επανεμφάνισή τους: ο Στίβεν Σπίλμπεργκ (The Adventures Of Tintin : Secrets Of The Unicorn / War Horse), ο Ρίντλεϊ Σκοτ (Prometheus), ο Στίβεν Σόντερμπεργκ (Contagion / Haywire), ο Φράνσις Φορντ Κόπολα (Twixt), ο Γούντι Άλεν (Midnight In Paris / The Bop Decameron), ο Κλιντ Ίστγουντ (J. Edgar), ο Τζορτζ Κλούνι (The Ides Of March), ο Νούρι Μπίλγκε Τζεϊλάν (Once Upon A Time In Anatolia), ο Άκι Καουρισμάκι (Le Havre), ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ (A Dangerous Method), ο Λάρι Τσαρλς (The Dictator), ο Τζέισον Ράιτμαν (Young Adult), ο Μάρτιν Σκορτσέζε (Hugo), ο Πέντρο Αλμοδόβαρ (The Skin I Live In) κι ο Στιβ Μακουίν (Shame).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Ραλφ Φάινς, το σεξπηρικό “Coriolanus”, η επιστροφή του Γιώργου Λάνθιμου με τις “Άλπεις”, η κινηματογραφική μεταφόρα του θεατρικού “Το Γάλα” απ' τον Γιώργο Σιούγα, η δεύτερη ταινία του Τζεφ Νίκολς Take Shelter” καθώς και η εμφάνιση του Άνταμ Σάντλερ στο διπλό ρόλο που κάθε κωμικός ονειρεύεται να του δοθεί μια φορά στην καριέρα του: ενός άνδρα και της δίδυμης αδελφής του (Jack & Jill)!

Οφείλω να παραδεχτώ ότι κάθε σεζόν στην αρχή της φαίνεται ιδιαιτέρως εντυπωσιακή πριν φτάσουμε στο καλοκαίρι και πούμε “αυτό ήτανε;”. Είμαι βαθιά αισιόδοξος, όμως, ότι θα βγούμε απ' την κρίση κι η επερχόμενη σεζόν θα μας αιφνιδιάσει θετικά. Ορίστε λοιπόν 10+1 αναπάντεχα τρέιλερ που μας ανοίγουν την όρεξη: 

Carnage
του Ρομάν Πολάνσκι


Tinker, Tailor, Soldier, Spy
του Τόμας Άλφρεντσον


Tower Heist
του Μπρετ Ράτνερ


Moneyball
του Μπένετ Μίλερ


Texas Killing Fields
της Άμι Κάνααν Μαν


Killer Elite
του Γκάρι Μακέντρι


The Grey
του Τζο Κάρναχαν


Casa De Mi Padre
του Ματ Πιέντμοντ


The Rum Diary
του Μπρους Ρόμπινσον


Puss in Boots
του Κρις Μίλερ


Shut Up Little Man
του Μάθιου Μπέιτ


Καλή σεζόν!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v