Νέα διάκριση για τον ελληνικό κινηματογράφο στο Σαν Σεμπαστιάν

Το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Άδικος Κόσμος» απέσπασε στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν ο Φίλιππος Τσίτος, ενώ ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Αντώνης Καφετζόπουλος, έφυγε με το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου.
Νέα διάκριση για τον ελληνικό κινηματογράφο στο Σαν Σεμπαστιάν
Ελληνικών κινηματογραφικών διακρίσεων συνέχεια: Μετά την βράβευση του σεναρίου των «Άλπεων» του Γιώργου Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου στην Βενετία, άλλη μία ελληνική ταινία κλέβει τις εντυπώσεις και κατακτά αυτή την φορά το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Η νέα ταινία του Φίλιππου Τσίτου, «Άδικος Κόσμος», συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα της 59ης διοργάνωσης του φεστιβάλ της βόρειας Ισπανίας και απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, ενώ ο πρωταγωνιστής Αντώνης Καφετζόπουλος έλαβε το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου.

Η ταινία ακολουθεί την προσπάθεια ενός προανακριτή να αποδώσει δικαιοσύνη με τον δικό του τρόπο, όταν ξαφνικά αποφασίζει «να γίνει δίκαιος». Δεν είναι η πρώτη φορά που σκηνοθέτης και ηθοποιός συνεργάζονται, ούτε η πρώτη που βραβεύονται, καθώς ο Αντώνης Καφετζόπουλος είχε λάβει το αντίστοιχο βραβείο του Φεστιβάλ του Λοκάρνο για την ερμηνεία του στην προηγούμενη ταινία του Φίλιππου Τσίτου, «Ακαδημία Πλάτωνος». Σε εκείνη την ταινία, ο ήρωας είναι ένας μάλλον ρατσιστής ψιλικατζής, ο οποίος ξαφνικά μαθαίνει πως έχει αλβανικές ρίζες.

Στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, που διεξήχθη από τις 16 ως τις 24 Σεπτεμβρίου, το βραβείο Καλύτερης Ταινίας (το «Χρυσό Κοχύλι») απέσπασαν τo ισπανικό «Double Steps» (Isaki Lacuesta), το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας έλαβε η Maria Leon για την ταινία «The Sleeping Voice» και το βραβείο σεναρίου κατέληξε στα χέρια του Ιάπωνα Hirokazu Kore-eda για την ταινία «I Wish» (δείτε την αναλυτική λίστα εδώ). 

Δείτε παρακάτω το teaser trailer του «Άδικου Κόσμου», στην οποία συμπρωταγωνιστούν εκτός από τον Αντώνη Καφετζόπουλο, οι Μηνάς Χατζησάββας, Χρήστος Στεργίογλου και Θεοδώρα Τζήμου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v