Public Digital Festival: Βραβεία... πολλών αστέρων

Το 2ο Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών των Public ολοκληρώθηκε την Τρίτη με μια βραδιά γεμάτη βραβεία, νεανικά κινηματογραφικά μυαλά και μία «αστεράτη» κριτική επιτροπή. Η κάμερα του in2life ήταν εκεί για να σας βάλει στην ψηφιακή γιορτή.
Public Digital Festival: Βραβεία... πολλών αστέρων
του Γιώργου Κόκουβα

Γέλιο, κοινωνικά μηνύματα, φρέσκα βλέμματα και παρουσίες ήταν τα συστατικά της τελετής που σήμανε την πανηγυρική λήξη του 2ου Public Digital Festival. Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε από έμπνευση του Δημήτρη Δανίκα και βρήκε την πλήρη υποστήριξη των καταστημάτων Public δέχθηκε εκατοντάδες συμμετοχές από επίδοξους σκηνοθέτες, δημιουργικές παρέες ή και ερασιτέχνες, οι οποίοι απλά αγαπούν τις εικόνες και την τεχνολογία.

Οι καλύτερες από αυτές βρέθηκαν στο επίκεντρο της προχθεσινής βραδιάς, η οποία αγκαλιάστηκε από το κοινό, που κατέκλυσε την αίθουσα του Odeon Opera. Φυσικά, στην απονομή των βραβείων πρωτοστάτησε η τελική κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, με επικεφαλής τον Σάκη Ρουβά. Ο Έλληνας superstar έστρεψε τα φώτα στους νέους κινηματογραφιστές και μαζί με τους Αντίνοο Αλμπάνη, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Μυρτώ Κοντοβά, Πάνο Μουζουράκη, Φάνη Μουρατίδη, Ζέτα Μακρυπούλια, Μαρία Ναυπλιώτου και Έκτορα Λυγίζο «έστεψε» τα πιο δημιουργικά videos με την αίγλη του νικητή και σημαντικά δώρα.

Η κάμερα του in2life βρέθηκε στα άδυτα της εκδήλωσης και «έκλεψε» εικόνες από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά και πολλών ακόμη επωνύμων, οι οποίοι τίμησαν το Public Digital Festival. Δείτε παρακάτω το video, το οποίο σας μεταφέρει το κλίμα της χθεσινής βραδιάς.



Τα βραβεία και οι νικητές στις οκτώ κατηγορίες του Φεστιβάλ είναι οι εξής:
1ο βραβείο: «Capo Natale» του Δημήτρη Τσούνταρου (ταξίδι στα studios του Λαρς Φον Τρίερ).



2ο βραβείο (κοινού): «Far too loud-You know the sound» του Μιχάλη Μαθιουδάκη (συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου).



Βραβείο «Μια εβδομάδα στην πόλη μου» και «Καλοκαιρινές Διακοπές»: «Μεταξουργείο» του Στρατή Ελενούδα και «Going our Way» του Κώστα Λουντουβάρδου.





Βραβείο «Κάντο όπως θες»: «Ζήσε σαν μπάτσος, ψόφα σαν σκύλος» του Θάνου Κερμίτση.



Βραβείο βιντεοκλίπ: «Blur-Song 2» του Θεολόγου Βασδέκη.



Βραβείο κοινωνικού μηνύματος:
«Painkiller» του Κωνσταντίνου Σαμπάνη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v