Νύχτες Πρεμιέρας – Τα βραβεία του Φεστιβάλ

Τίτλοι τέλους έπεσαν και για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X, ολοκληρώνοντας την αθηναϊκή γιορτή της έβδομης τέχνης. Η λήξη φυσικά σηματοδοτείται από τις βραβεύσεις του Φεστιβάλ, τις οποίες και σας παρουσιάζουμε.
Νύχτες Πρεμιέρας – Τα βραβεία του Φεστιβάλ
του Λουκά Τσουκνίδα

Λήξη για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X με την προβολή της νέας ταινίας του Γούντι Άλεν “You Will Meet a Tall Black Stranger” και την απονομή των καθιερωμένων βραβείων του Φεστιβάλ. Η Χρυσή Αθηνά πήγε στα χέρια ενός Εσθονού, του Βέικο Εούνπου, για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, το “The Temptation of St Tony”.

Το βραβείο σεναρίου πήγε στη βρετανική κωμωδία με τους 4 απροσάρμοστους μουσουλμάνους καμικάζι “Four Lions” κι εκείνο της σκηνοθεσίας έπεσε στην αγκαλιά του βέλγου πρωτάρη Γκουστ βαν ντε Μπέργκε για την ταιναία του “Little Baby Jesus of Flandr”, ενώ το κοινό ξετρελάθηκε και βράβευσε το σουηδικό “Sebbe” του Μπαμπάκ Νατζάφι. Στο διαγωνιστικό τμήμα των μουσικών ντοκιμαντέρ, ο θρίαμβος ανήκει στο “Benda Bilili” του Ρενό Μπαρέ και του Φλοράν ντε λα Τουλαγιέ γύρω απ' την ομώνυμη (και διάσημη πια) μπάντα παραπληγικών απ' την Κινσάσα του Κογκό.

Από τους έλληνες πρωτοεμφανιζόμενους, βραβεύτηκαν οι ηθοποιοί Χρήστος Καρτέσης (Ψυχή Βαθιά) και Μίνα Ορφανού (Στρέλλα) κι ο σκηνοθέτης Βασίλης Ραΐσης (Το τελευταίο τραγούδι του Έλβις).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v