Η επόμενη ταινία του Γούντι Άλεν θα είναι η τελευταία του

Την 50η του ταινία θα ολοκληρώσει φέτος ο Γούντι Άλεν, που δήλωσε ότι έπειτα θα αποσυρθεί για να επικεντρωθεί στη συγγραφή.
Η επόμενη ταινία του Γούντι Άλεν θα είναι η τελευταία του
Μπορεί ο Γούντι Άλεν να είναι μια άκρως αμφιλεγόμενη φιγούρα του Χόλιγουντ εδώ και καιρό, αλλά οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις ταινίες του για την σκηνοθετική μαεστρία του και το μοναδικό του χιούμορ. Μετά από μια καριέρα πολλών δεκαετιών, ο Γούντι Άλεν δηλώνει έτοιμος να κάνει ένα βήμα πίσω, και πρόκειται να αποσυρθεί μετά την ολοκλήρωση της επόμενης ταινίας του, Wasp 22.

Αυτή τη στιγμή ο δημοφιλής σκηνοθέτης βρίσκεται στην Ευρώπη για τα γυρίσματα της 50ής μεγάλου μήκους ταινίας του, που θα είναι η τελευταία προσθήκη στην εκτενή φιλμογραφία του. Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι δεν νιώθει πλέον την ανάγκα να κάνει ταινίες. Αντίθετα, ο βετεράνος σκηνοθέτης θα επικεντρωθεί στη συγγραφή.

Σε live που είχε κάνει στο Instagram πριν από λίγο καιρό, ο ίδιος είχε πει: «Μάλλον θα κάνω τουλάχιστον μία ακόμη ταινία. Η πολλή συγκίνηση έχει φύγει. Όταν έκανα μια ταινία, έβρισκα κινηματογραφικά σπίτια σε ολόκληρη την χώρα. Τώρα κάνεις μια ταινία και έχεις κανα-δυο εβδομάδες σε ένα κινηματογραφικό σπίτι. Ίσως έξι εβδομάδες ή τέσσερις εβδομάδες, και μετά πηγαίνει απευθείας στο streaming ή την πληρωμή ανά προβολή».

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι το ίδιο… Δεν είναι τόσο ευχάριστο για μένα… Δεν έχει την ίδια πλάκα με το να κάνω μια ταινία και να τη βάζω σε ένα σινεμά. Ήταν ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι 500 άτομα το έβλεπαν κάποτε… Δεν ξέρω πώς νιώθω όταν κάνω ταινίες. Θα κάνω άλλη μία και θα δω πώς θα είναι».

Σε ερώτηση για το Wasp 22, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι το έργο είναι παρόμοιο με το Match Point και ότι είναι «συναρπαστικό, δραματικό και επίσης πολύ απαίσιο».

Πηγή: Far Out Magazine 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v