Ταινίες για να δεις με τα παιδιά σου στο Netflix

Έχετε μαζευτεί όλη η οικογένεια στον καναπέ και δεν ξέρετε τι να δείτε; Εμείς και το Netflix είμαστε εδώ για πάρτη σας.
Ταινίες για να δεις με τα παιδιά σου στο Netflix
Έχουμε μπει για τα καλά στον Αύγουστο και η λέξη διακοπές μονοπωλεί όλες τις συζητήσεις. Όπου διακοπές βάλε και οικογενειακές στιγμές για εκείνους που έχουν παιδιά. Κι όπου οικογενειακές στιγμές βάλε την οικογένεια παραταγμένη γύρω από τον καναπέ, ή πάνω στο κρεβάτι με ποπ κορν, πατατάκια αναψυκτικά και μπύρες λίγο πριν αρχίσει το ταινιάκι που έχει αποφασιστεί από κοινού. Αν πάλι δεν βρίσκεις τι να δεις με τα παιδιά σου, εμείς σου έχουμε κάποιες εξαιρετικές προτάσεις που streamάρουν στο Netflix.

Ο δρόμος για το Ελ Ντοράντο των Mπίμπο Μπερζερόν, Τζέφρι Κάτζενμπεργκ, Ντον Πολ (2000)



Δύο Ισπανοί απατεώνες αποκτούν έναν χάρτη για τη θρυλική πόλη του χρυσού, αλλά όταν φτάνουν στο Ελ Ντοράντο τα σχέδιά τους ανατρέπονται. Η κλασική ιστορία του χαμένου θησαυρού του Ελ Ντοράντο γίνεται μια πολύ γλυκιά οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων, με ενήλικο χιούμορ, έξυπνες ατάκες και υπέροχα τραγουδάκια να συνοδεύουν την πορεία των δύο ηρώων στην ανακάλυψη του αληθινού τους εαυτού κι όσων πραγματικά έχουν αξία στη ζωή.

Εnola Holmes του Χάρι Μπράντμπερ (2020)



Μετά την εξαφάνιση της μητέρας της, η Ενόλα Χολμς, αδελφή του Σέρλοκ, ψάχνει να τη βρει και γίνεται μια σούπερ ντετέκτιβ, πολύ καλύτερη από τον διάσημο αδελφό της, ξεσκεπάζοντας μια επικίνδυνη συνωμοσία γύρω από έναν μυστηριώδη νεαρό λόρδο. Πρωταγωνιστούν οι Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Σαμ Κλάφλιν, Χένρι Κάβιλ και Έλενα Μπόναμ-Κάρτερ. Σερλοκχολμική ταινία για όλη την οικογένεια με υπέροχο καστ και την υπερταλαντούχα Μίλι Μπόμπι Μπράουν από το Stranger Things να κεντά στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μυστήριο, χιούμορ και ατμόσφαιρα εποχής σε κάνουν να λατρέψεις την Enola.

Λέμονι Σνίκετ, μια σειρά από ατυχή γεγονότα του Μπραντ Σίντερλινγκ (2004)



Μετά τον τραγικό θάνατο των γονιών τους, τρία ορφανά καταλήγουν υπό την προστασία του Κόμη Όλαφ, που θέλει να αρπάξει την κληρονομιά τους. Ενώ αυτός καταστρώνει σχέδια εξόντωσής τους για να καρπωθεί την τεράστια περιουσία τους, εκείνα αντιστέκονται επιστρατεύοντας τα ειδικά χαρίσματά τους. Βλέπεις Τζιμ Κάρεϊ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, επομένως καταλαβαίνεις ότι η ταινία που πρόκειται να δεις θα είναι καλή. Ο αγαπημένος μας πρωταγωνιστής κρατά το τιμόνι του οδηγού και μας παίρνει μαζί του σε ένα ντελιριακό και απολαυστικό ταξίδι για όλη την οικογένεια.

Paddington του Πωλ Κινγκ (2014)



Ένας νεαρός Περουβιανός αρκούδος με πάθος για οτιδήποτε Αγγλικό, ταξιδεύει μέχρι το Λονδίνο με σκοπό να βρει ένα φιλόξενο σπίτι. Αν και αρχικά διαπιστώνει, με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι η ζωή στην πόλη δεν είναι αυτό που φανταζόταν, δεν θα αργήσει να πέσει πάνω στην ευγενική οικογένεια των Μπράουν, οι οποίοι αφού διαβάσουν την ταμπέλα που έχει κρεμασμένη στο λαιμό του θα αποφασίσουν να τον πάρουν μαζί τους, προσφέροντάς του προσωρινή διαμονή στον παράδεισο. Όλα δείχνουν ήρεμα κι ωραία στη νέα αυτή συνύπαρξη, μέχρι τη στιγμή που το σπάνιο αρκουδάκι θα τραβήξει την προσοχή μιας σατανικής ταριχεύτριας ζώων.

Το Paddington είναι η επιτομή της feelgood ταινίας που θα διασκεδάσει μεγάλους και μικρούς. Στα Must της οικογενειακής watchlist.

Jumanji του Τζέικ Κόσνταν (2017)



Τέσσερις έφηβοι δοκιμάζουν να παίξουν ένα παλιό βιντεογκέιμ, το οποίο τους «ρουφάει» και τους μετατρέπει σε ήρωες ενός παιχνιδιού επιβίωσης σε μια επικίνδυνη ζούγκλα. Εδώ έχουμε το remake του Jumanji με καστ μεγατόνων αφού συμμετέχουν ο The Rock, ο Κέβιν Χαρτ αλλά και ο μπριόζος Τζακ Μπλακ σε μια απολαυστική περιπέτεια που σε κρατά από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της διάρκειας της, χάρη στη βιντεοκλιπάδικη σκηνοθεσία της, τις πολύ καλές ερμηνείες και τους σπαρταριστούς διαλόγους. Ένα «αχ!» ωστόσο πλανιέται που δεν υπάρχει κάπου εκεί γύρω κι ο αείμνηστος Ρόμπιν Γουίλιαμς της πρώτης ταινίας.

Μάρλει, ένας μεγάλος μπελάς του Ντέιβιντ Φράνκελ (2009)



Ο Τζον και η Τζένι Γκρόγκαν, ζευγάρι δημοσιογράφων στη Φλόριντα, αποφασίζουν να πάρουν ένα κουτάβι. Μεγαλώνοντας, ο Μάρλεϊ θα εξελιχτεί σ' ένα ανυπότακτο, αλλά αξιολάτρευτο λαμπραντόρ που θα τους αλλάξει τη ζωή. Ο Όουεν Γουίλσον και η Τζένιφερ Άνιστον σαν πρωταγωνιστικό δίδυμο, ένα αξιολάτρευτο λαμπραντόρ κι ο Άλαν Άρκιν να δίνει ρέστα σε έναν καρατερίστικο Β’ ρόλο αρκούν για να δεις και πάλι το Μάρλει, περνώντας την ζάχαρη μαζί με την οικογένειά σου. Σε προειδοποιούμε ωστόσο, όταν τελειώσει η θέαση της ταινίας, θα ξαμοληθείς να πάρεις σκύλο, αν δεν έχεις ήδη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v