ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το Little Islands Festival σε καλεί στη Σίκινο

Το 4ο Φεστιβάλ Μικρών Νησιών Little Islands Festival (LIF) ταξιδεύει και αναδιαμορφώνει το κυκλαδικό τοπίο της Σικίνου.

Το Little Islands Festival σε καλεί στη Σίκινο

Το 4ο Φεστιβάλ Μικρών Νησιών Little Islands Festival (LIF) ταξιδεύει και αναδιαμορφώνει το κυκλαδικό τοπίο της Σικίνου σε έναν κοινό τόπο, για να μοιραστούμε στο εδώ και τώρα ιστορίες και συναισθήματα.

Καθιερωμένο πια, ως η καλοκαιρινή πολιτιστική πρόταση της Σικίνου, το Little Islands Festival αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης που συνενώνει το αιγαιακό τοπίο με τον σύγχρονο πολιτισμό και την δυναμική των νέων μέσων σε μια δημιουργική αλληλεπίδραση.

Σε αυτό το χώρο, η αναζήτηση νέων τόπων και τρόπων έκφρασης που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά, την ιδιαιτερότητα και τη δυναμική των μικρών κοινοτήτων ανά τον κόσμο συνιστά την ταυτότητα του Φεστιβάλ.

Η νέα έκδοση του Little islands Festival αναστοχάζεται την έννοια της κοινότητας μέσα από τη θεματική Communality. Επανεφευρίσκοντας καλλιτεχνικά κοινωνικές ταυτότητες, κυρίαρχους μύθους και ιδεολογήματα του σύγχρονου κόσμου η φετινή διοργάνωση ανιχνεύει το περιεχόμενο της κοινότητας, αναζητά τα νήματα συνέχειας από το παρελθόν,  και οραματίζεται τις ποιότητες των σύγχρονων κοινοτήτων.

Από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου το Little Islands Festival προτείνει ένα διαδραστικό πολυθεματικό πρόγραμμα που καλεί το κοινό να γίνει από θεατής συμμέτοχος και συνδημιουργός σε ένα ταξίδι γεμάτο από εικόνες και ήχους.

Προβολές μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ στο παλιό δημοτικό σχολείο, video art στο προαύλιο της Λότζια, μουσικά ταξίδια στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, animation και οπτικοακουστικές performance στην κεντρική πλατεία, βιωματικά εργαστήρια και happenings για παιδιά καθώς και παράλληλες δράσεις όπως εναλλακτικές ψηφιακές περιηγήσεις ανοιχτές για το κοινό καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Με αφετηρία τον παραδοσιακό οικισμό Κάστρο της Σικίνου κάθε σημείο του νησιού φιλοξενεί μια καλλιτεχνική δράση και μεταμορφώνεται σε πεδίο παιχνιδιού, γνωριμίας και δημιουργίας.

Η Είσοδος σε όλες τις προβολές και εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του LIF και την φετινή του θεματική “Communality” θα ανακοινωθούν στο https://littleislandsfest.com/

Ακολουθήστε μας στις σελίδες του Facebook και Instagram.

Είσοδος ελεύθερη

Διοργάνωση: Creative Islands & New Media

Με τη συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Σικίνου
Υπό την Αιγίδα και με την Υποστήριξη: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπό την Αιγίδα: Υπουργείο Τουρισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού    

Με την υποστήριξη: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Goethe-Institut Athen, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Παπανδρέου Α.Ε.

Δημιουργικοί Συνεργάτες: The Animattikon Project, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Σχολή Καλών Τεχνών -  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού - Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Υποστήριξη Μεταφοράς: Zante Ferries, Seajets   

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου

 

 

 

 

 

#LIF #LittleIslandsFestival #sikinos #cyclades #events #greekfestival #Communality

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v