Τα 10 πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία του σινεμά

Από την Aston Martin του 007 μέχρι την Mustang του Bullit δέκα υπέροχα αυτοκίνητα βλάκα που άφησαν εποχή στη μεγάλη οθόνη.
Τα 10 πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία του σινεμά

Αυτοκίνητα που το κοινό λάτρεψε μέσα από κλασσικές κινηματογραφικές ταινίες. Οχήματα που έκλεψαν την παράσταση ακόμα και από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Aston Martin, Mini Cooper, Κατσαριδάκι και πολλά ακόμα μοντέλα «πρωταγωνίστησαν» σε μεγάλες επιτυχίες του σινεμά και άφησαν εποχή.

Aston Martin DB5 – James Bond

Ξεκινάμε με το όχημα φετίχ για τους απανταχού θαυμαστές του 007. Το αυτοκίνητο οδηγήθηκε από τον Sean Connery στο Goldfinger το 1964, και έγινε αμέσως διάσημο για τα απίστευτα gadget του, όπως τα χαρακτηριστικά πολυβόλα.



1970 Dodge Charger - The Fast & Furious

Το 2001, ο Vin Diesel οδήγησε ένα Dodge Charger του 1970 στο The Fast and the Furious και προκάλεσε παραλήρημα στους φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι οποίοι αγκάλιασαν το υπέρ καγκούρικο franchise ταινιών.



1968 Ford Mustang GT390 Fastback – Bullitt

Η ταινία του 1968 έχει μια από τις καλύτερες σεκάνς καταδίωξης αυτοκινήτου στην ιστορία του κινηματογράφου. Και το όχημα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό ήταν μια Ford Mustang GT390 Fastback — ένα σκούρο πράσινο, δίθυρο μοντέλο με κινητήρα V8 390 κυβικών.



968 Austin Mk I Mini Cooper S - The Italian Job

Τα Mini Cooper ήταν διάσημα και πριν από την κυκλοφορία του The Italian Job το 1969, αλλά η ταινία ανέβασε τη δημοτικότητα του αυτοκινήτου στα ύψη. Στην κλασική σεκάνς, οι πρωταγωνιστές να φεύγουν με τα λάφυρα από τη ληστεία με τρία Mini σε κόκκινο, λευκό και μπλε, και πάνε… παντού, από σκάλες μέχρι λεωφόρους και σήραγγες.



1981 DeLorean DMC-12 - Back To The Future

Λίγα αυτοκίνητα έχουν τραβήξει τόση προσοχή όσο το εμβληματικό φουτουριστικό τετράτροχο με πόρτες που ανοίγουν σαν φτερά, στη σειρά ταινιών Back to the Future. Ο κινητήρας V-6 αντικαταστάθηκε αρχικά με έναν V-8 από την Porsche 928 και το αυτοκίνητο λειτουργούσε ως… μηχανή του χρόνου.



Batmobile - Batman

Μπορεί να μην κυκλοφόρησε πότε σαν αμάξι αυτό καθεαυτό, αλλά αυτό δεν το απέτρεψε από το να γίνει θρυλικό. Το εντυπωσιακό όχημα του Σκοτεινού Ιππότη, ήταν στο πλευρό του από την δεκαετία του ’60, στην πρώτη τηλεοπτική μεταφορά του Ανθρώπου Νυχτερίδα στην μικρή οθόνη.



Volkswagen Beetle – Herbie

Ο αξιαγάπητος Herbie, το ανθρωπόμορφο «κατσαριδάκι», πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες της Ντίσνεϋ και γαλούχησε γενεές θεατών μέχρι σήμερα. Το αυτοκίνητο έχει δικιά του βούληση και στις περισσότερες ταινίες συμμετείχε σε αγώνες δρόμου με αγωνιστική εμφάνιση (κόκκινες, άσπρες και μπλε ρίγες).



Pontiac Firebird - Knight Rider

Στην καλτ αυτή σειρά που έκανε γνωστό τον Ντέιβιντ Χάσελχοφ, πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από μία μάυρη Pontiac με τεχνητή νοημοσύνη εν ονόματι ΚΙΤΤ (Knight Industries Two Thousand). Το όχημα ήταν φορτωμένο με ένα σωρό ειδικά χαρακτηριστικά: τούρμπο κινητήρες, αυτόματη οδήγηση, ικανότητα να υπερπιδάει εμπόδια, ισχυρή πανοπλία και ένα σωρό άλλα.



Plymouth Fury – Christine

Ο "σπασίκλας" Arnie Cunningham, ερωτεύεται την Κριστίν, ένα κόκκινο Plymouth Fury του 1968 στην κλασική ταινία του Κάρπεντερ, η οποία έκανε το κοινό να δει με άλλο μάτι τα αυτοκίνητα. Ο λόγος απλό. Αυτό το αυτοκίνητο – κυριολεκτικά – σκότωνε.



Ectomobile – Ghostbusters

Όταν κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία Ghostbusters το 1984, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε η ομάδα των κυνηγών, ονομάστηκε Ecto-1 και άφησε εποχή. Πρόκειται για μια Cadillac του 1959, που κατασκευάστηκε από τη Miller-Meteor, με χαρακτηριστικά ασθενοφόρου και νεκροφόρας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v