Kλειστοφοβικά ταινιάκια που αξίζει να τσεκάρεις

Βάλαμε στο repeat κλειστοφοβικά θρίλερ που εκτιμήσαμε δεόντως και τα οποία κυκλοφορούν ελεύθερα στο Netflix στο Cinobo κι αλλού.
Kλειστοφοβικά ταινιάκια που αξίζει να τσεκάρεις
Αν είσαι φαν των θρίλερ, είσαι φίλος μας. Αν μάλιστα ψάχνεις να βρεις κλειστοφοβικά ταινιάκια διαμαντάκια για να περάσεις το βράδυ σου, τότε είσαι πολύ φίλος μας. Κι επειδή οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται, εμείς θα σου ξηγηθούμε όπως σου πρέπει και θα σου φτιάξουμε μια μίνι λίστα με κλειστοφοβικά ταινιάκια που απολαύσαμε. Κάποια υπάρχουν στο Netflix, κάποια στο Cinobo, και κάποια άλλα στα ελάχιστα εναπομείναντα βίντεοκλαμπ/ μαγαζιά με συλλεκτικά dvds που αξίζει να στηρίξεις.

O Ένοχος του Αντουάν Φουκουά (2021)



«"Ο Ένοχος" διηγείται τα γεγονότα ενός πρωινού σε ένα τηλεφωνικό κέντρο του 911. Ο χειριστής Τζο Μπέιλορ (Τζίλενχαλ) προσπαθεί να σώσει κάποιον που καλεί και βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, αλλά σύντομα ανακαλύπτει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και ότι η μόνη λύση είναι να αντιμετωπίσει την αλήθεια» είναι η περίληψη της ταινίας. O σκηνοθέτης του Training Day συναντά τον Τζίλενχαλ για χάρη του Netflix και φτιάχνουν από κοινού ένα εξαιρετικό remake πάνω στην ομώνυμη δανέζικη ταινία, που έκανε ιδιαίτερο φεστιβαλικό ντόρο λίγα χρόνια πριν. Συγκλονιστική ερμηνεία από τον Τζίλενχαλ που αδικήθηκε κατάφωρα στις υποψηφιότητες των Όσκαρ και μαεστρική καθοδήγηση από τον μετρ της αγωνίας, Φουκουά.

Oxygen του Αλεξάντρ Αζά (2021)



«Χωρίς διαφυγή. Χωρίς μνήμη. 90 λεπτά για να ζήσει. Καθώς το οξυγόνο κι ο χρόνος εξαντλούνται, η Λιζ πρέπει να θυμηθεί ποια είναι για να επιβιώσει». Η περίληψη αρκεί για να αντιληφθείς το κλειστοφοβικό του πράγματος. Τη σκηνοθετική μπαγκέτα κρατά το τρομερό παιδί του New French Extremity Αλεξάντρ Αζά που μας είχε δώσει τα μυαλά στα χέρια με την Υπερένταση του 2003. Τώρα σκαρώνει ένα μικρό διαμαντάκι που κυκλοφορεί ελεύθερο στο Netflix περιμένοντας να το δεις.

Don’t Breathe του Φέντε Άλβαρεζ (2016)



Το Don’t Breathe ήρθε να ταράξει τα θριλερικά νερά θυμίζοντάς μας, από τι φτιάχνεται μια ανατριχιαστική ταινία τρόμου που δεν ενδείκνυται για κλειστοφοβικούς. Στο «Don’t Breathe» τρεις νεαροί διαρρήκτες εισβάλλουν στο σπίτι ενός τυφλού άνδρα και βετεράνου του αμερικάνικου στρατού με σκοπό να του κλέψουν το μεγάλο χρηματικό ποσό που διατηρεί εκεί. Όμως η νύχτα θα εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους νεαρούς καθώς ο άνδρας ανταποδίδει δυναμικά εγκλωβίζοντάς τους στο σπίτι την ώρα που τρομακτικά μυστικά ξεπηδούν ένα, ένα κόβοντας την ανάσα των θεατών. Νεύρο, ένταση, εξαιρετικές ερμηνείες και μια ατμόσφαιρα θηλιά στον λαιμό μας, συναποτελούν ένα από τα πιο στοιχειωτικά θρίλερ των τελευταίων χρόνων. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Cube του Βιτσέντζο Νάταλι (1997)



Ανάμεσα στα πράγματα για τα οποία περηφανεύεται ο Καναδάς, πρέπει να είναι και το sci-fi/ horror διαμαντάκι που ακούει στο όνομα Cube και κυκλοφόρησε το 1997. Έκτοτε λατρεύεται από μια στρατιά fans, που υποκλίνονται στην πρωτότυπη για την εποχή σεναριακή του ιδέα αλλά και την τρομερή ένταση που το ανάγει σε ένα κλειστοφοβικό έπος.

Η ταινία παρουσιάζει τις δραματικές στιγμές 6 αγνώστων που βρέθηκαν παρά τη θέληση τους εγκλωβισμένοι σ’ έναν τεράστιο λαβύρινθο από κυβικά δωμάτια, συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όσο λοιπόν  οι ήρωες αναζητούν απεγνωσμένα διέξοδο, θανάσιμες παγίδες τους περιμένουν κάνοντας την ατμόσφαιρα ολοένα και πιο ανατριχιαστική. Η ταινία ήταν διαθέσιμη για κάποια χρόνια στο Netflix, τώρα αράζει σε ψαγμένα βίντεοκλαμπ περιμένοντα να την ανακαλύψεις.

Boiling Hot του Φίλιπ Μπαραντίνι (2021)



Κλειστοφοβικό θρίλερ σε μια κουζίνα εστιατορίου γίνεται; Αν είσαι ο μάστορας Φίλιπ Μπαραντίνι φυσικά και γίνεται. Το στόρι της ταινίας είναι λίγο πολύ το ακόλουθο «Ο Άντι, σεφ και συνιδιοκτήτης ενός διακεκριμένου εστιατορίου που μόλις άνοιξε, έχει μπροστά του ένα βράδυ γεμάτο προβλήματα: ξαφνική επιθεώρηση του υγειονομικού, παράλογοι πελάτες, τσακωμοί ανάμεσα στο προσωπικό, ατυχήματα, ανοιχτοί λογαριασμοί από το παρελθόν και παραγγελίες που τρέχουν μέσα σε εξοντωτική πίεση».

Κάμερα στο χέρι, αριστουργηματικές ερμηνείες, τρομερή σκηνοθεσία και κλιμακούμενη ένταση σε ικανοποιεί και με το παραπάνω. Η ταινία μόλις προσγειώθηκε στο Cinobo.

Τhe Platform του Γκάλντερ Γκαστέλου Ουρούτια (2020)



2 χρόνια πριν όλοι ασχολούνταν με το ισπανικό The Platform που τάραξε μπόλικους συνδρομητές του Netflix κατά τη θέασή του. Η ταινία, ένα sci-fi horror που διαδραματίζεται σε ακαθόριστο χρονικό πλαίσιο, αφορά έναν άντρα ο οποίος ξυπνά σε μια πυργοειδή φυλακή όπου βρίσκεται για άγνωστο λόγο. Μαζί του ένας συγκρατούμενος και στη μέση μια τρύπα. Εκεί, μια φορά τη μέρα εμφανίζεται από τους αποπάνω ορόφους μια πλατφόρμα γεμάτη φαγητό. Πάνω σε αυτή υπάρχουν υπολείμματα και αποφάγια από τους προηγούμενους κρατούμενους. Ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους για να φάνε είναι ελάχιστος.

Η ταινία σόκαρε το κοινό και παραμένει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αν κι ελαφρώς διεστραμμένα κλειστοφοβικά ταινιάκια που είδαμε τα τελευταία χρόνια.

Το Πράσινο Δωμάτιο του Τζερεμί Σολνιέ (2017)



Μια πανκ ροκ μπάντα τελειώνει την περιοδεία της, που πήγε άπατη κλείνοντας ένα τελευταίο show σε ένα απομονωμένο κλαμπ στα βάθη του Όρεγκον. Εκεί βλέπουν κάτι που δεν έπρεπε να δουν και στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν βρίσκονται φυλακισμένοι με ορδές νεοναζί να τους κυνηγούν. Αρχηγός των νεοναζί ο Πάτρικ Στιούαρτ σε μια τιμημένη εμφάνιση που θα θυμάσαι για καιρό. Τα μέλη της μπάντας προσπαθούν με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο να γλιτώσουν σε ένα κλειστοφοβικό καλτ φιλμ που πρέπει να μπει άμεσα στη watchlist σου. Η ταινία υπάρχει στο Cinobo.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v