Δωρεάν και διαδικτυακά το 34ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Ταινίες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που δεν θα βρεις αλλού, αφιέρωμα στον Σταύρο Τσιώλη και άλλα ωραία και δωρεάν με ένα κλικ.
Δωρεάν και διαδικτυακά το 34ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
Από την Πέμπτη 27/1 μέχρι την Τετάρτη 2/2, το 34ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου δίνει το καθιερωμένο, ετήσιο ραντεβού του με το σινεφίλ κοινό, διαδικτυακά στην πλατφόρμα CINESQUARE, με δωρεάν πρόσβαση σε συνολικά 34 ταινίες και αφιερώματα στον ελληνικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο, αλλά και τα καθιερωμένα Βραβεία του φεστιβάλ.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, σημειώνει: «Με την ελπίδα σε μια σύντομη επιστροφή στην αίθουσα, σας περιμένουμε από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου να ανακαλύψουμε μαζί όχι μόνο τι καινούργιο έχει να μας προσφέρει ο πάντα πρωτοποριακός ευρωπαϊκός κινηματογράφος (από τον οποίο αντλεί και εξακολουθεί να επηρεάζεται ο υπόλοιπος κινηματογράφος) αλλά και πτυχές από την πάντα συναρπαστική ιστορία του»

Το διαγωνιστικό τμήμα περιλαμβάνει 13 ταινίες που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ, ενώ τα δύο φετινά αφιερώματα είναι Οι μοιραίες γυναίκες του φιλμ νουάρ με τρεις αμερικανικές και τέσσερις βρετανικές ταινίες, και το Σταύρος Τσιώλης: η πορεία ενός μοναχικού δημιουργού, με έξι ταινίες του αγαπημένου δημιουργού (μεταξύ των οποίων φυσικά και το Ας Περιμένουν οι Γυναίκες).

Στις ειδικές προβολές περιλαμβάνονται τα 120 Ντεσιμπέλ του Βασίλη Βαφέα, Dune του David Lynch, Fedora του Billy Wilder, Σημάδια Ζωής (Signs of Life / Lebenszeichen)
του Werner Herzog, Κανείς Δεν Χάνει Σ' 'Ολα του Διονύση Γρηγοράτου.

Το Πανόραμα περιλαμβάνει επίσης τρεις φετινές ταινίες μικρού μήκους σε συνεργασία με τη Σχολή Κινηματογράφου του New York College.

Η διαδικασία

Κάθε μέρα στις 10.00 π.μ. θα διατίθενται προς προβολή 4-5 νέες ταινίες, που θα παραμένουν διαθέσιμες για περιορισμένο αριθμό θεάσεων μέχρι την κάλυψή τους, έως και τη λήξη του φεστιβάλ, στις 2/2.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.panoramafest.org.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v