Οι ταινίες που περιμένουμε για το 2022

Αν κάτι δεν μας έχει απογοητεύσει στην πανδημία, αυτό είναι το σινεμά. Κι από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει να μη μας απογοητεύει και το 2022.
Οι ταινίες που περιμένουμε για το 2022
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η νέα συνθήκη της πανδημίας ενέπνευσε τον καλλιτεχνικό κόσμο. Αυτό έγινε εμφανές το 2021∙ όλη η προσμονή των δημιουργών ταινιών από το 2020 που πάγωσαν, αποτυπώθηκε σε έναν πακτωλό ταινιών οι οποίες προορίζονταν είτε για τη μεγάλη ή τη μικρή οθόνη. 

Το 2022 προβλέπεται να αποτελέσει σινεματικό οργασμό για τους λάτρεις της 7ης τέχνης. Η θέαση στις αίθουσες φαίονεται ότι θα είναι εφικτή, ενώ  η επιδημιολογική εικόνα επιδεινωθεί, , τα συνδρομητικά κανάλια θα αναγκαστούν να αγοράσουν καινούριους σέρβερς. Μπορεί και το 2022 να μοιάζει αβέβαιο, αλλά τουλάχιστον το σινεμά θα σταθεί στυλοβάτης της ψυχικής μας υγείας.

Licorice Pizza

Μπορεί να προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους, αλλά είναι ήδη ταινία που χρονικά ανήκει στο 2022 και είναι του Paul Thomas Anderson, επομένως δίκαια διεκδικεί στη λίστα των ταινιών που αναμένουμε να δούμε. Η Alana Haine υποδύεται την Alana Kane, μία 25χρονη βοηθό φωτογράφου και ο Cooper Hoffman τον Gary Vaelentine, έναν 15χρονο φιλόδοξο τύπο που θέλει να ξεκινήσει επιχείρηση με στρώματα νερού. Ο Cooper Hoffman είναι  ο γιος του Philip Seymour Hoffman με τον οποίο μοιάζει εξωφρενικά. Η Alana και ο Gary είναι ζευγάρι και η ταινία αφηγείται την ιστορία τους, καθώς και τα περιπέτειές τους στο San Fernando Valley του Los Angeles κι όλα αυτά υπό το πλαίσιο της πετρελαϊκής κρίσης και του πολέμου στο Βιετνάμ.

Batman (4 Μαρτίου)

Το μοναδικό, ίσως, πράγμα που θα έπρεπε να γνωρίζετε για το νέο Batman, πέραν του ότι στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Robert Pattinson, είναι ότι σε συνέντευξη του ο Matt Reeves, σκηνοθέτης και βοηθός σεναριογράφου της ταινίας είπε ότι στο Empire, ότι σε αυτήν την ταινία η εκδοχή του πολέμου του εγκλήματος είναι προϊόν έμπνευσης του Kurt Cobain (σ.σ. η αλήθεια είναι ότι η μελαγχολία είναι ένα κοινό τους χαρακτηριστικό). Αυτή τη φορά ορκισμένος εχθρός του ανθρώπου-νυχτερίδα είναι ο Penguin, τον οποίο υποδύεται ο Colin Farrell και η  Catwoman (Zoë Kravitz), η οποία μοιάζει φουλ στη γοητευτική μητέρα της, Lisa Bonet. Η catwoman είναι εχθρός του;

Turning Red (11 Μαρτίου)

Το Turning Red ακούγεται και φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Η πλοκή, για τους fans του Netflix, έχει μία εσάνς από Big Mouth, αφού αφηγείται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα κορίτσι καθώς περνά από την παιδική ηλικία στην εφηβεία. Η ταινία είναι της Pixar και είναι η πρώτη που σκηνοθετείται αποκλειστικά από γυναίκα, την Rosalie Chang. Η πρωταγωνίστρια, Mei, ένα κοριτσάκι από μία ασιατική οικογένεια, ζει στον Καναδά, είναι μια πολύ καλή μαθήτρια και όποτε αγχώνεται μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο κόκκινο πάντα. Όπως και το Inside Out της Pixar, έτσι και το Turning Red, μάλλον δεν απευθύνεται μόνο σε ανήλικους.

Killers of the Flower Moon (άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία)

Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ο Martin Scorsese, το σενάριο είναι του Eric Roth και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του David Grann. Πρόκειται για καθαρό Western, στο οποίο ερευνώνται οι θάνατοι μελών της φυλής των Osage στη δεκαετία των 20s. Ο Robert De Niro υποδύεται τον William Hale, έναν κτηνοτρόφο στην Οκλαχόμα που διεκδικεί τα δικαιώματα των αυτοχθόνων στο πετρέλαιο  ενώο Leonardo DiCaprio ερμηνεύει τον ρόλο του ανιψιού του William, που είναι παντρεμένος με μία Osage. Σε αυτό το ωραίο παρεάκι εμφανίζεται και ο Tom White, ως ο πράκτορας FBI που έχει αναλάβει την υπόθεση.

The Unbearable Weight of Massive (άγνωστη ημερομηνία)

Όταν λέμε ο ηθοποιός που αγαπάμε να μισούμε, όλοι ξέρουμε ποιον εννοούμε. Ο Nicolas Cage αναλαμβάνει τον ρόλο της ζωής του, υποδύεται ουσιαστικά μία φανταστική εκδοχή του Nicolas Cage -πόσο Nicolas Cage ακούγεται αυτό; Πρόκειται για ένα blend κωμωδίας και δράσης. Ο φανταστικός Nicolas Cage, της ταινίας δηλαδή, δέχεται το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να εμφανιστεί σε πάρτι γενεθλίων θαυμαστή του στην Ισπανία, και κάπως σε αυτό το περιστατικό μπλέκεται και Tiffany Haddish ως πράκτορας της CIA. Στην ταινία γίνονται πολλές αναφορές σε προγενέστερους ρόλους του Nicolas Cage, και στοιχηματίζουμε, πως όπως και οι περισσότερες ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί, θα είναι κάτι πολύ meta. The Unbearable Weight of Massive Talent, λοιπόν, A Cage inside a Cage, ή αλλιώς Cageception.

The Northman (22 Απριλίου)

Αν έγινε κάποιο upgrade στον The Irishman, κυριολεκτικά αυτό είναι το The Northman. Μετά τον απόκοσμο Φάρο, o Robert Eggers επιστρέφει δυναμικά με το Northman. Στην πολλά υποσχόμενη ταινία του Eggers θα δούμε την Anya Taylor-Joy, στον πρώτο της κινηματογραφικό πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Robert Pattinson με τον Willem Dafoe να υποδύονται τους απομονωμένους φαροφύλακες του 19ου αιώνα. Το The Northman, εκτυλίσσεται στην Ισλανδία των Βίκινγκς του 10ου αιώνα, αλλά σε μία πιο επική εκδοχή της Ισλανδίας των Βίκινγκς του 10ου αιώνα. Το εντυπωσιακό καστ του περιλαμβάνει τους Dafoe, Taylor-Joy, Nicole Kidman, Björk και Ethan Hawke, με τον Alexander Skarsgård να πρωτοστατεί ως ο πρίγκιπας που αποζητά εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του. 

Disappointment Blvd. (άγνωστη ημερομηνία)

Έχουμε και λέμε, ο Ari Aster του Hereditary, συνεργάζεται με τον Joaquin Phoenix για την ταινία Disappointment Blvd. Και αυτά θα μπορούσαν να είναι οι μόνες πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να δούμε την ταινία χωρίς να διαβάσουμε πλοκή και να τσεκάρουμε το trailer. Βασικά, για να είμαστε ακριβείς, η πλοκή παραμένει μυστήριο και το μόνο που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι ότι πρόκειται για το πορτραίτο ενός εκ των πιο επιτυχημένων εντρεπρενέρ όλων των εποχών. Κι άλλα δύο στοιχεία που έχουμε, σύμφωνα με το Slash Film, είναι ότι πρόκειται για μία «εφιαλτική κωμωδία» η οποία θα διαρκέσει 4 ώρες.

Poor Things (άγνωστη ημερομηνία)

Σύμφωνα με το The Film Stage, το Poor Things είναι μια «Επαναδιατύπωση του Φρανκενστάιν», όπως αυτός αποτυπώνεται στο βιβλίο του Alasdair Gray. Αυτά λοιπόν που μπορούμε να γνωρίζουμε είναι ότι το Poor Things διαδραματίζεται στη βικτωριανή εποχή και επικεντρώνει την ιστορία του στη Victoria McCandless (Emma Stone), ένα ελεύθερο πνεύμα, μια άκρως αισθησιακή γυναίκα που πασχίζει να ξεφύγει από τον καταχρηστικό σύζυγό της τον οποίο υποδύεται ο Ramy Youssef. H Victoria, δεν γνωρίζουμε πώς πεθαίνει, αλλά ξέρουμε ότι επαναφέρεται στη ζωή από έναν εκκεντρικό επιστήμονα που ονομάζεται Godwin Baxter (Willem Dafoe). Αντικαθιστά τον εγκέφαλό της με τον εγκέφαλο του αγέννητου παιδιού της και αλλάζει το όνομα της Βικτώριας σε Μπέλα Μπάξτερ. Σύμφωνα με το Goodreads, το Poor Things είναι μια ξεκαρδιστική πολιτική αλληγορία και μια προβοκατόρικη προσέγγιση των επιθυμιών των ανδρών και της ανεξαρτησίας των γυναικών. Αν είστε φαν του Λάνθιμου, ίσως το μυαλό σας πήγε στο ότι σκηνοθετεί την ταινία.

Avatar 2 (16 Δεκεμβρίου)

Στην εκπνοή του 2022, αν είμαστε όλοι καλά θα απολαύσουμε επιτέλους λίγο James Cameron. Στο Avatar 2, το πρώτο από τα τέσσερα προγραμματισμένα σίκουελ (τα οποία έχουν ανακοινωθεί και στο IMDB – πολύ αισιόδοξος πάντως ο Cameron για να κάνει σχέδια για το 2028) του Avatar, της ταινίας με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών. Η νέα ταινία επιστρέφει στον πλανήτη της Πανδώρας, όπου η γαλαζοπράσινη Neytiri (Zoe Saldana) και ο άνθρωπος-σύζυγός της Jake (Sam Worthington) είναι τώρα γονείς και οι Γήινοι δεν έχουν ακόμη λύσει την κλιματική κρίση. Τα σίκουελ του Avatar ήταν στα σκαριά εδώ και μια δεκαετία, αλλά τι να κάνουμε, το καλό πράγμα αργεί να γίνει.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v