Επιλεγμένες προσεχώς ταινίες για τις φετινές γιορτές

Ντοκιμαντέρ, ευρωπαϊκές, παιδικά, μέσα στο διβδόμαδο των εορτών θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σοβαρές ταινίες.
Επιλεγμένες προσεχώς ταινίες για τις φετινές γιορτές

Έρχονται οι γιορτές και νιώθουμε μια απερίγραπτη ανάγκη να πάμε σινεμά, να φάμε τα ποπ κορν μας, να πιούμε την κόκα κόλα μας και να αντλήσουμε καλλιτεχνικές και κάθε είδους εμπειρίες από την μεγάλη οθόνη. Άλλωστε αυτή τη χρονιά, το σινεμά κρίνεται απαραίτητο. (λινκ άρθρου που δημοσιεύεται Δευτέρα)

Σμύρνη μου αγαπημένη (Από 23/12)



H Μιμή Ντενίση στον ρόλο της ηλικιωμένης ελληνοαμερικανίδας Φιλιώς Μπαλτατζή, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της και σκοπό να συμπαρασταθεί στους σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν γνωρίζει την καταγωγή της, κανένας δεν ξέρει ότι η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε με τη σμυρνιά γιαγιά της να αποβιβάζεται στο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Ένα σημειωματάριο με τις πολίτικες συνταγές της σμυρνιάς ξεδιπλώνει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας συνυπάρχουν νοηματικά στον χώρο και τον χρόνο, συνδεδεμένες  από τα νήματα της ιστορίας. 

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης

Σενάριο: Μιμή Ντενίση, Martin Sherman

Gunda (από 23/12)



Το ανθρώπινο είδος, έχοντας υιοθετήσει μια διαστρεβλωμένη εγωκεντρική κοσμοθεωρία, αντιλαμβάνεται τα ζώα ως όντα χωρίς συναισθήματα, συνείδηση ή βούληση. Ωστόσο, η γνωριμία με μια αξιαγάπητη γουρουνίτσα της οποίας το όνομα αποτέλεσε και τον τίτλο της ταινίας, δύο τετραπέρατες αγελάδες, αλλά και ένα μονοπόδαρο γλυκύτατο κοτόπουλο που κλέβει την παράσταση, αρκεί για να επαναπροσδιορίσετε την ηθική σας στάση απέναντι στα ζώα και, γιατί όχι, να ευαισθητοποιηθείτε απέναντι στην ακραία εκμετάλλευσή τους. Ο Joaquin Phoenix στήριξε πρακτικά τη δημιουργία του φιλμ, μέσα από το πόστο του βοηθού παραγωγής. Ένθερμος υποστηρικτής ήταν και ο Paul Thomas Anderson.

Σκηνοθεσία: Viktor Kosakovskiy

Σενάριο: Viktor Kosakovskiy, Ainara Vera

Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα (Από 6/1)



Ένας στρατός επανδρωμένος από τους χειρότερους τυράννους και επιδέξιους εγκληματίες όλων των εποχών συγκεντρώνεται για να εξολοθρεύσει εκατομμύρια ανθρώπων, ο «εκλεκτός» με τη βοήθεια της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών Kingsman, πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στο χρόνο για να τους σταματήσει. Η ταινία αποτελεί πρίκουελ της σειράς Kingsman, η οποία βασίζεται στο πρώτο κόμικ της αντίστοιχης σειράς, The Secret Service (2012). Είναι και το πρώτο υπό την ομπρέλα της Disney, μέσω της 20th Century Fox.

Σκηνοθεσία: Matthew Vaughn

Σενάριο: Matthew Vaughn, Karl Gajdusek

Πίτσα Γλυκόριζα (Από 7/1)



1973, Κοιλάδα Σαν Φερνάντο· o νεαρός Γκάρι Βαλεντάιν την ημέρα των αναμνηστικών φωτογραφιών στο σχολείο του γνωρίζει μια 20χρονη βοηθό φωτογράφου, την Αλάνα Κέιν. Αμέσως αφού γίνουν κολλητοί φίλοι στροβιλίζονται σε έναν άνεμο ετερόκλητων δραστηριοτήτων. Ξεκινούν μια επιχείρηση με υδροστρώματα, περνούν οντισιόν για ταινίες, αλλά εμπλέκονται και στην προεκλογική καμπάνια του υποψήφιου δημάρχου Τζόελ Γουάτς. Η δεκαετία αυτή είναι μια περίοδος που θα τους καθορίσει το πολιτικό και πολιτισμικό τους μέλλον, και παράλληλα θα τους φέρει κοντά σε εξέχουσες προσωπικότητες του παλιού και του νέου Χόλιγουντ, όπως τον Τζον Πίτερς και τον Τζακ Χόλντεν. Η ταινία είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας (κωμωδία/μιούζικαλ), πρώτου αντρικού ρόλου (Cooper Hoffman) σε κωμωδία/μιούζικαλ, πρώτου γυναικείου ρόλου (Alana Haim) σε κωμωδία/μιούζικαλ, και σεναρίου. Στο καστ μεσουρανούν ονόματα όπως αυτό του Sean Penn, του Tom Waits και του Bradley Cooper. 

Σκηνοθεσία: Paul Thomas Anderson

Σενάριο: Paul Thomas Anderson



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v