Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε τον Σεπτέμβριο

Ο νέος μήνας φέρνει μπόλικες νέες ταινίες στα θερινά και τις κλειστές αίθουσες κι εμείς επιλέγουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες.
Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε τον Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος μπαίνει δυναμικά με δεκάδες κινηματογραφικές παραγωγές που πήραν αναβολές αναβολών λόγω πανδημίας και μας δίνει την ευκαιρία για να απολαύσουμε λίγο ακόμα (θερινό και μη) σινεμά.

Ιδού ποιες ξεχωρίσαμε.

Annete

Η ταινία που άνοιξε το φεστιβάλ Καννών και τιμήθηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας «ανοίγει» και τον Σεπτέμβρη και περιγράφει τον έρωτα ανάμεσα σε έναν αντισυμβατικό κωμικό και μια τραγουδίστρια που έχουν κόρη μια… μαριονέτα. Ο Λέος Καράξ σκηνοθετεί ένα σουρεάλ μιούζικαλ με τους Άνταμ Ντράιβερ και Μαριόν Κοτιγιάρ. Ίσως μια από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες της σεζόν.



Malignant

Το ολοκαίνουργιο θρίλερ του Τζέιμς Ουάν, δημιουργό των Conjuring και Saw, επικεντρώνεται σε μια γυναίκα που ανακαλύπτει ότι οι βίαιες ψευδαισθήσεις που έχει είναι πραγματικά οράματα δολοφονιών που συμβαίνουν εδώ και τώρα. Η ταινία με πρωταγωνίστρια την Άναμπελ Γουόλις αποτελεί φόρο τιμής στο ιταλικό στιλ «τζιάλο» που ανέδειξε ο Ντάριο Αρτζέντο.



No Time to Die

Επιτέλους θα δούμε τον 007 μετά από τόσες αναβολές. Η 25η της σειράς ταινιών Τζέιμς Μποντ και η πέμπτη και -τελευταία- με τον Ντάνιελ Γκρέγκ στον ρόλο του μυστικού πράκτορα ο οποίος πλέον εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στην Τζαμάικα, όμως προφανώς η γαλήνη του θα διακοπεί.



Cry Macho

Ο αγέραστος Κλιντ Ιστγουντ επιστρέφει τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα κι αφηγείται την ιστορία ενός πάλαι ποτέ θρυλικού σταρ του ροντέο, ο οποίος, γερασμένος πια, εκτρέφει άλογα, μέχρι το αφεντικό του να του ζητήσει να μεταφέρει παράνομα τον μικρό γιο του στο Τέξας. Ετοιμαστείτε για αρκετή συγκίνηση, γιατί ακόμα και οι μάτσο άντρες, κλαίνε.



Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Ο νέος ανερχόμενος υπερήρωας της Μάρβελ, ακούει στο όνομα Σανγκ – Τσι και είναι μάστερ των πολεμικών τεχνών, με υπερφυσικές ικανότητες και δυνάμεις. H ταινία υπόσχεται μπόλικη δράση και εφέ ενώ αναμένεται να κάνει σταρ τον 32χρονο Ασιάτη ηθοποιό Σίμου Λιού στον πρωταγωνιστικό ρόλο.



The Ice Road

Λείπει ο Λίαμ Νίσον από τον Σεπτέμβριο; Γενικά, ο Λίαμ Νίσον δεν λείπει ποτέ και επιστρέφει με μια ακόμα ταινία, ως νταλικέρης αυτή τη φορά, όπου καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες ενός ορυχείου.



The Dry

Ο Έρικ Μπάνα εξιχνιάζει ένα σκοτεινό έγκλημα, στον ρόλο ενός ομοσπονδιακού πράκτορα που επιστρέφει στην πόλη της καταγωγής του για την κηδεία ενός φίλου του. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες στην ιστορία του αυστραλιανού σινεμά, ένα βραδυφλεγές νουάρ θρίλερ, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Κόνολι.



Ammonite

Η εξαιρετική Κέιτ Γουίνσλετ πρωταγωνιστεί σε ένα πανίσχυρο ρομάντζο, το οποίο υπήρξε επίσημη επιλογή του Φεστιβάλ Καννών 2020, σε σκηνοθεσία Φράνσις Λη. Υποδύεται την παραγνωρισμένη από την ανδροκρατούμενη επιστημονική κοινότητα παλαιοντολόγο Μαίρη Άνινγκ.



Quo Vadis, Aida?

Από την Βοσνία- Ερζεγοβίνη έρχεται μια σκληρή και ρεαλιστική ταινία σε σκηνοθεσία Γιασμίλα Ζμπάνιτς, για τους χιλιάδες βόσνιους μουσουλμάνους που δολοφονήθηκαν στη Σρεμπρένιτσα το 1995. Η σφαγή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και «ανοιχτή πληγή» για την Βοσνία.



Dune

O Ντενί Βιλνέβ (Blade Runner 2049, Prisoners) πήρε πάνω του το βαρύ φορτίο να (ξανα)μεταφέρει το αριστούργημα του Φρανκ Χέρμπερτ στη μεγάλη οθόνη, πολλά χρόνια μετά την μεταφορά του από τον Ντέηβιντ Λιντς, την οποία οι κριτικοί δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα. Στο all star καστ βρίσκουμε τους Τιμοτέ Σαλαμέ, Τζέισον Μομόα και Στέλαν Σκαρσγκαρντ.



King Otto

Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η ονειρεμένη ποδοσφαιρική πορεία της χώρας μας αποτελεί «φόντο» αυτού του ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του ελληνικής καταγωγής Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς, το οποίο εστιάζει στον «βασιλιά» Ότο Ρεχάγκελ και στη θητεία του στην Εθνική Ελλάδος.



Riders of Justice

Μετά το εκπληκτικό «Άσπρο Πάτο» έρχεται δεύτερος Μαντς Μίκελσεν εν μέσω καλοκαιριού, αυτή τη φορά στον ρόλο του vigilante, του τιμωρού-εκδικητή, ο οποίος ορμώμενος από τον θάνατο της γυναίκας του σε ένα σιδηροδρομικό ατύχημα- τρομοκρατική ενέργεια, φτιάχνει μια (ετερόκλητη) ομάδα τιμωρίας των ενόχων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v