10 αξέχαστα γυμνά του νέου ελληνικού κινηματογράφου

Προκλητικές σκηνές σεξ και διάχυτος ανδρικός και γυναικείος αισθησιασμός για τα μάτια μας μόνο σε δέκα ταινίες που συζητήθηκαν (και) για τον ερωτισμό τους.
10 αξέχαστα γυμνά του νέου ελληνικού κινηματογράφου

Το νέο ελληνικό σινεμά δεν ντράπηκε ποτέ το γυμνό. επίσης, είχε (και έχει) μερικούς από τους ωραιότερους και αισθησιακότερους πρωταγωνιστές που κοντράρουν άνετα τους αντίστοιχους σταρ του Χόλυγουντ.

Προς τέρψη των ματιών σου, συγκεντρώσαμε δέκα παλιές και πιο πρόσφατες ελληνικές παραγωγές που συζητήθηκαν- μεταξύ άλλων – και για το γυμνό τους.

Ο Εργένης

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου και ταυτόχρονα μια από τις πιο επαναστατικές για την εποχή, φιλοξενεί ένα πληθωρικό καστ πρωταγωνιστών (Στράτος Τζώρτζογλου, Ναταλία Δραγούμη, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Λήδα Ματιάγγου), οι οποίοι συμμετέχουν σε εξίσου πληθωρικές ερωτικές στιγμές.



Ο Καλύτερός Μου Φίλος

Λίγοι είχαν εκτιμήσει το σέξινες της Σμαράγδας Καρύδη, μέχρι να κυκλοφορήσει η άκρως διασκεδαστική ταινία του Λάκη Λαζόπουλου και του Γιώργου Λάνθιμου (!), στην οποία ο γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει σε ουκ ολίγες σκηνές τα κάλλη της.



Στρέλλα

Ο Πάνος Χ. Κούτρας διηγήθηκε με σθένος μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων του περιθωρίου, μιας νέας τρανσέξουαλ κι ενός πρώην κατάδικου βαρυποινίτη μπολιάζοντας την ταινία του με αρκετές άκρως τολμηρές σκηνές με την πρωταγωνίστρια Μίνα Ορφανού, που συζητήθηκαν έντονα.



Λουκουμάδες με Μέλι

Μια από τις πιο απολαυστικές και… γλυκές ταινίες της Όλγα Μαλέα με το Χρήστο Λούλη και την Φαίη Ξυλά, ολοκληρώνεται αρκετά πικάντικα (ή μάλλον) γλυκά, με μια υπέροχη ερωτική σκηνή ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές οι οποίοι κάνουν σεξ ανάμεσα σε –τι άλλο; - λουκουμάδες με μέλι.



Deep End

Λίγοι θα θυμούνται το ερωτικό θρίλερ Θανάση Αντωνίου, όμως κανείς δε θα ξεχάσει το απόλυτο ερωτικό τρίγωνο (ή μάλλον τετράγωνο) που δημιούργησαν ο Αλέκος Συσσοβίτης, η Μαρία Κορινθίου, η Ναταλία Λιονάκη και ο Κώστας Σόμμερ με τα καλογυμνασμένα τους σώματα. Η Ναταλία Λιονάκη προσφάτως, πάντως, αποφάσισε να κλειστεί σε μοναστήρι.



Blast

Ο Σύλλας Τζουμέρκας επιστρέφει στην φλογισμένη νεοελληνική πραγματικότητα με μια ταινία γροθιά στο στομάχι, με φοβερή σκηνοθεσία, φοβερές ερμηνείες και μια εξίσου φοβερή και άκρως ρεαλιστική ερωτική σκηνή ανάμεσα στην Αγγελική Παπούλια και τον Βασίλη Δογάνη.



Τεστοστερόνη

Ένας 20χρονος ναύτης ζει την απόλυτη ερωτική φαντασίωση σε ένα νησί που δεν υπάρχει κανένας άντρας παρά μόνο αιθέριες υπάρξεις, σε αυτήν την ανατρεπτική κωμωδία του Γιώργου Πανουσόπουλου σε σενάριο του ίδιου και του Αύγουστου Κορτώ. Η Δήμητρα Ματσούκα, η Ναταλία Δραγούμη και πολλές ακόμα όμορφες (και γυμνές) γυναίκες φροντίζουν να περάσει όμορφα και εκείνος και οι θεατές.



Μανία

Ξανά πίσω από την κάμερα ο Γιώργος Πανουσόπουλος, αυτή τη φορά σε μια ταινία δημιουργού με όλη τη σημασία της λέξης, ένα διονυσιακό φιλμ στο οποίο ο Άρης Ρέτσος μεταμορφώνεται σε μοντέρνο Διόνυσο και μας παρασύρει σε μια μεθυστική, βαθιά ερωτική εμπειρία με μπόλικο γυμνό.



Η Φούσκα

Η κοινωνική σάτιρα του Νίκου Περάκη για την (τότε) κοινωνική επικαιρότητα είχε την τύχη να περιλαμβάνει μια σούπερ αισθησιακή σκηνή σεξ μεταξύ του Αλέξη Γεωργούλη και της Μαρίας Σολωμού, που άφησε εποχή.



Το Κυνήγι του Λαγού

Γενικά ο Αλέκος Συσσοβίτης φρόντιζε σε κάθε ρόλο  να επιδεικνύει το λαξευμένο σώμα του προς τέρψη των θεατών. Στο καλτ αστυνομικό διαμαντάκι του Νίκου Βεζυργιάννη δεν απογοητεύει κανέναν και καμία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v