10 ταινίες που θα σου φτιάξουν το κέφι

Το happy end το επιούσιο, σε δέκα κινηματογραφικά διαμαντάκια που θα κάνουν θαύματα για την πεσμένη διάθεσή σου.
10 ταινίες που θα σου φτιάξουν το κέφι
Καλή η αβανγκάρντ και η σπουδή πάνω στη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, δε λέμε, είναι όμως κάποιες φορές που ζεις τη μέρα της εγκλεισμένης μαρμότας μετά από πέντε μήνες συνεχόμενου λοκντάουν, και χρειάζεσαι επειγόντως κάτι να σου φτιάξει τη διάθεση. Για εκείνες τις φορές, σου φτιάξαμε την παρακάτω λίστα.

Pride (2014)

Η αληθινή ιστορία της γκέι κοινότητας του Λονδίνου που συστρατεύθηκε με τους απεργούς ανθρακωρύχους… παρά την θέληση τους, γίνεται μια από τις πιο τρυφερές, αστείες και ταυτόχρονα συγκινητικές, πολιτικές ταινίες που έχεις δει. Πρωταγωνιστεί μεταξύ άλλων ο μέγας Μπιλ Νάι.

Bank Bang (2008)

Το ελληνικό entry της λίστας μας τα έχει όλα: Και ληστείες τραπεζών, και σαρδόνιο χιούμορ, και Αργύρη Παπαδημητρόπουλο (του αριστουργηματικού Suntan) στη σκηνοθεσία και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο-Δημήτρη Ήμελλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.



Soul Kitchen (2009)

Ο Φατίχ Ακίν στα μεγαλύτερα κέφια του, σκηνοθετεί αυτό το απολαυστικό ταινιάκι για έναν έλληνα ιδιοκτήτη εστιατορίου στο Αμβούργο και τις αναποδιές που του δυσκολεύουν (αλλά στο τέλος του καλυτερεύουν) τη ζωή.

Μεσοτοιχίες (2011)

Από την Αργεντινή με αγάπη έρχεται αυτό το κινηματογραφικό διαμαντάκι για τον έρωτα στις μεγαλουπόλεις και τη ζωή που συμβαίνει όσο εσύ είσαι απασχολημένος/η να κάνεις άλλα σχέδια.

Η Αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό (2011)

Feelgood αργεντίνικου κινηματογράφου συνέχεια, με αυτήν εδώ την απίστευτη ιστορία που θα αποκαταστήσει την πίστη σου στην ανθρωπότητα σε μία ώρα και 33 λεπτά. Πρωταγωνιστεί, όπως στο 99% των αργεντίνικων ταινιών που έχεις δει, ο Ρικάρντο Νταρίν.



Palm Springs (2020)

Την ιδέα της Μέρας της Μαρμότας πολλοί ετρύγησαν, την φρεσκάδα του Palm Spring δεν την έφτασε κανείς. Η ιστορία είναι αυτή δύο καλεσμένων σε γάμο που ζουν την ίδια μέρα ξανά και ξανά. Απολαυστικές ερμηνείες από τους Άντι Σάντμπεργκ, Κριστίν Μιλιότι και Τζ. Κ. Σίμονς.

It’s Kind of a funny story (2010)

Έφηβος με κλινική κατάθλιψη μπαίνει να σωθεί σε ψυχιατρική πτέρυγα ενηλίκων… και κάνει μια νέα αρχή. Γλυκύτατη ταινία, με φανταστικές ερμηνείες από τον Κιρ Γκίλκριστ του Atypical και τον Ζακ Γαλυφιανάκη.

The Wackness (2008)

Με τον τέλειο ελληνικό τίτλο «Το Χυμαδιό», εδώ έχουμε την ανορθόδοξη ιστορία ενός αμερικάνου έφηβου που πουλά μαριχουάνα στη Νέα Υόρκη και του αντισυμβατικού ψυχοθεραπευτή του που την δέχεται ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του. Πρωταγωνιστούν οι Μπεν Κίνγκσλεϊ και Τζος Πεκ.

The Divine Order (2017)

Το ήξερες ότι σε ένα από τα καντόνια της Ελβετίας οι γυναίκες απέκτησαν δικαίωμα ψήφου το… 1991; Οι ηρωίδες της γλυκύτατης αυτής ταινίας έβαλαν στα τιμημένα 70s τις βάσεις για την κατάκτηση ενός δικαιώματος που κάθε άλλο παρά αυτονόητο ήταν, ακόμα και για τις ίδιες.



The African Doctor (2016)

Ο ρατσισμός και το πώς νικιέται είναι το θέμα της βαθιά τρυφερής ταινίας του Ζυλιέν Ραμπάλντι, σκηνοθέτη του C’ est la vie και άλλων θερινών σινε-επιτυχιών, που αφηγείται την ιστορία κονγκολέζου γιατρού που πιάνει δουλειά σε μια ξεχασμένη γωνιά της γαλλικής επαρχίας.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v