10 ταινίες που θα σε κάνουν να γελάσεις

Τώρα που το χρειαζόμαστε όλοι περισσότερο από ποτέ, σου βρήκαμε τις ταινίες που θα σε κάνουν εγγυημένα να γελάσεις… και σου λέμε και πού θα τις βρεις.
10 ταινίες που θα σε κάνουν να γελάσεις
Καλό το δράμα και η κουλτούρα, αλλά οι εποχές είναι δύσκολες, παιδιά, και όλοι ψάχνουμε (και) κάτι να ξεχαστούμε, κάτι να γελάσουμε, κάτι που θα μας φτιάξει έστω και για ένα δίωρο το κέφι. Κι εδώ έρχονται να αναλάβουν οι παρακάτω κωμωδίες, και οι πλατφόρμες που τις φέρνουν με ένα κλικ στην οθόνη σου αν δεν είσαι οπαδός της παρανομίας.

Το Soul Kitchen του Φατίχ Ακίν είναι η απολαυστική ιστορία έλληνα μετανάστη που ανοίγει εστιατόριο στο Αμβούργο και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα καθώς η ζωή τον κερνά τη μια αναποδιά μετά την άλλη. Θα τη βρεις στο Cinobo.

Ο Σκύλος που Γαβγίζει είναι το ξέφρενο ντεμπούτο του Μπονγκ Τζουν Χο που σάρωσε πέρυσι τα Όσκαρ με τα Παράσιτά του. Μια κατάμαυρη κωμωδία για τους αστικούς μας εφιάλτες, αφηγείται την ιστορία άνεργου καθηγητή με έγκυο γυναίκα, ο οποίος τρελαίνεται από το αδιάκοπο γαύγισμα του σκύλου του γείτονά του. Κι αυτή στο Cinobo.

Το Toc Toc είναι μια σπαρταριστή κωμωδία που έρχεται από την Ισπανία με αγάπη, κι έχει για απολαυστικούς πρωταγωνιστές πέντε ανθρώπους με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD πιο απλά) που καλούνται να συμβιώσουν για λίγες ώρες στο γραφείο του ψυχολόγου τους, ο οποίος αγνοείται. Το βρίσκεις στο Netflix.

Η Ολοκαίνουρια Καινή Διαθήκη είναι μια πανέξυπνη σάτιρα των θρησκειών, με πρωταγωνιστή… τον θεό, που είναι αδυσώπητα κακός και ζει στις Βρυξέλλες, και την κόρη του, που το σκάει από το σπίτι γιατί δεν τον αντέχει άλλο. Το πρώτο μισό έχει γέλιο μέχρι δακρύων, το δεύτερο είναι και συγκινητικό. Θα τη βρεις στο Cinobo.



Κοίτα τώρα να δεις τι γίνεται με το Κοίτα Ποιος Γύρισε του Ιταλού Λούκα Μινιέρο: Στην αρχή είναι αστείο –πολύ. Η ιδέα του τι θα γινόταν αν ο Μπενίτο Μουσολίνι επέστρεφε στον σημερινό κόσμο είναι φρέσκια, οι διάλογοι σπαρταριστοί, και ο Ντούτσε είναι πάντα μια φιγούρα τέλεια για καζούρα. Από τη μέση και μετά, όμως, η ταινία παίρνει μια σκοτεινή στροφή, και μας υπενθυμίζει πως οι παράφρονες με εξουσία δεν είναι ποτέ χαριτωμένοι· είναι σκέτο παράφρονες, και επίσης επικίνδυνοι. Δες το στο Cinobo.

Τις Καπνισμένες Κάνες του Γκάι Ρίτσι κανονικά δεν θα τις βάζαμε σε αυτή τη λίστα, καθότι θεωρούμε σχεδόν βέβαιο πως τις έχεις δει. Ο ερχομός τους στο Netflix, ωστόσο, μας θύμισε πως με λίγες ταινίες έχουμε γελάσει τόσο όσο εδώ. Και αν αυτή δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να τις ξαναδούμε, δεν ξέρουμε ποια θα μπορούσε να είναι.

Το I am Not an Easy Man είναι σίγουρα μια από τις πιο υποτιμημένες ταινίες του Netflix, που παίρνει όλα τα στερεότυπα για τα φύλα και τις σχέσεις τους και τα αναποδογυρίζει, βάζοντάς μας να αναρωτηθούμε πώς θα ήταν ο κόσμος αν π.χ. οι άντρες κατηγορούνταν για τις ορμόνες τους αντί για τις γυναίκες. Πανέξυπνη ιδέα, αβίαστο (πικρό) γέλιο.



Το Sorry to Bother You παίρνει ένα θέμα που βγάζει από μόνο του γέλιο, το τηλεμάρκετινγκ, και το απογειώνει χάρη στον χαρισματικό πρωταγωνιστή του και το ιδιοφυές σενάριο. Σκηνοθετεί ο Μπουτς Ράιλι, του Superbad. Το βρίσκεις στο Netflix.

Θες το παραδοσιακό, το αμερικάνικο, το κάφρικο, το σουρεάλ το χιούμορ; Τότε πάτα play στο Anchorman, για να δεις για ποιον λόγο ο Γουίλ Φέρελ είναι ένας από τους κορυφαίους αμερικάνους ηθοποιούς αυτή τη στιγμή. Στον ρόλο του παρουσιαστή ειδήσεων Ρον Μπούργκουντι, ο Φάρελ κεντά με συνοδοιπόρους έναν εξαιρετικό Στηβ Καρέλ και έναν απολαυστικά καράβλαχο Πολ Ρουντ. Μην περιμένεις κάποιο λεπτοδουλεμένο σενάριο, όλα τα λεφτά εδώ είναι οι αυτοσχεδιασμοί του Φάρελ και το άφθονο politically incorrect χιούμορ. Το βρίσκεις στο Apple TV και στο Google Movies.

Το Seoul Searching είναι η δεύτερη… Κορέα στη λίστα μας, και όχι λιγότερο απολαυστική. Εδώ, έφηβοι κορεατικής καταγωγής γεννημένοι έξω από την χώρα καλούνται να συμβιώσουν σε μια κατασκήνωση στη Νότια Κορέα, την οποία όλοι επισκέπτονται –και ανακαλύπτουν– για πρώτη φορά. Τη βρίσκεις στο Netflix.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v