Όσκαρ 2021: Οι Έλληνες που διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο

Δύο Έλληνες με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό βρίσκονται στις φετινές υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο.
Όσκαρ 2021: Οι Έλληνες που διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο
Την Καθαρά Δευτέρα, η Επιτροπή ανακοίνωσε τους φετινούς υποψήφιους των Όσκαρ, με τη βιογραφική ταινία «Μανκ» σε παραγωγή Netflix, να συγκεντρώνει τις περισσότερες υποψηφιότητες, δέκα παρακαλούμε, ενώ ακολούθησαν με έξι υποψηφιότητες οι ταινίες «The Father», «Judas and the Black Messiah», «Μινάρι», και «Nomadland».

Η φετινή απονομή θα έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, μιας και ανάμεσα στους υποψήφιους θα βρίσκονται ο πολυβραβευμένος Έλληνας μοντέρ Γιώργος Λαμπρινός για το μοντάζ του «The Father», καθώς και ο διακεκριμένος διευθυντής φωτογραφίας Φαίδων Παπαμιχαήλ για τη διεύθυνση φωτογραφίας της ταινίας «The Trial Of Chicago 7».

Υπενθυμίζουμε πως ο Φαίδων Παπαμιχαήλ ήταν υποψήφιος και στη «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν το 2014, ενώ o Γιώργος Λαμπρινός κέρδισε προ μερικών ημερών το βραβείο Σεζάρ για την ταινία.

Στο «The Father» του Φλόριαν Ζέλερ, ο Άντονι Χόπκινς υποδύεται έναν 80χρονο άντρα που ζει στο διαμέρισμά του απορρίπτοντας την φροντίδα της κόρης του. Φροντίδα όμως απαραίτητη, μιας και τόσο εκείνη δεν μπορεί να τον προσέχει καθημερινά, όσο κι εκείνος εμφανίζει τα πρώτα σημάδια άνοιας.



Το «The Trial Of Chicago 7», παραγωγής Netflix, του Άαρον Σόρκιν, παρακολουθεί την αληθινή ιστορία επτά ατόμων που βρέθηκαν στο δικαστήριο κατηγορούμενοι για συνωμοσία και υποκίνηση σε ταραχές λόγω των συνεχιζόμενων αντιπολεμικών διαμαρτυριών τους σχετικά με το Βιετνάμ, που κορυφώθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος των Δημοκρατικών, ένα χρόνο πριν στο Σικάγο.



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v