Η Κάρεϊ Μάλιγκαν πρωταγωνιστεί στην νέα ταινία του Χρήστου Νίκου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης που πάει γραμμή για τα φετινά Όσκαρ μόλις υπέγραψε την πρώτη του αγγλόφωνη ταινία, σε παραγωγή μάλιστα της Κέιτ Μπλάνσετ.
Η Κάρεϊ Μάλιγκαν πρωταγωνιστεί στην νέα ταινία του Χρήστου Νίκου
Τα Μήλα του Χρήστου Νίκου μας έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους μήνες, καθώς η ταινία –η οποία μάλιστα χτες ανακηρύχθηκε μία από τις 5 καλύτερες διεθνείς ταινίες του 2020 από το National Board of Review– θεωρείται φαβορί για το φετινό Όσκαρ ξένης ταινίας.

Τώρα, ο σκηνοθέτης της ετοιμάζεται ήδη για διεθνή καριέρα, καθώς η πρώτη του αγγλόφωνη ταινία, με τίτλο Fingernails, θα έχει πρωταγωνίστρια την επίσης υποψήφια για Όσκαρ (το 2010, για το An Education) Κάρεϊ Μάλιγκαν, και εταιρεία παραγωγής την Dirty Films της Κέιτ Μπλάνσετ.

Φήμες θέλουν την Μάλιγκαν επίσης φαβορί για τα φετινά Όσκαρ, για τον ρόλο της στην ταινία Promising Young Woman. Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του το Deadline, η βρετανή ηθοποιός υπέγραψε για το Fingernails επειδή εντυπωσιάστηκε από τα Μήλα του Χρήστου Νίκου.

Σχετικά με την καινούρια ταινία, λίγα πράγματα έχουν ανακοινωθεί. Ξέρουμε πως ο Νίκου συνυπογράφει το σενάριο με τον βρετανό θεατρικό συγγραφέα Σαμ Στάινερ και τον συνεργάτη του στα «Μήλα», Σταύρο Ράπτη.

Η υπόθεση της ταινίας

Η πρωταγωνίστρια του Fingernails, Άννα, υποψιάζεται πως η σχέση με τον επί χρόνια σύντροφό της δεν πάει καλά, και γι’ αυτό στρέφεται για βοήθεια σε ένα μυστηριώδες ινστιτούτο που αναλαμβάνει να εξετάσει, και να… μετρήσει, την ύπαρξη αγάπης σε απεγνωσμένα ζευγάρια.

«Το Fingernails εξερευνά την σύγχρονη εμπειρία του να ερωτεύεσαι σε μία εποχή που -παρ’ όλο που φαίνεται πιο προσβάσιμος από ποτέ- ο έρωτας έχει γίνει τόσο αβέβαιος, περίπλοκος και φευγαλέος. Δημιουργήσαμε τον ρόλο της Άννας με την Κάρεϊ Μάλιγκαν στο μυαλό μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που είπε αμέσως ναι. Η Κάρεϊ είναι μία ταλαντούχα και μαγνητική ηθοποιός, και εντυπωσιάστηκα από την ερμηνεία της στο Promising Young Woman. Είμαι παραπάνω από ενθουσιασμένος να ξεκινήσω να δουλεύω μαζί της, για να φέρω στη ζωή το Fingernails σε συνεργασία με τους παραγωγούς μου, Cate Blanchett, Coco Francini και Andrew Upton του Dirty Films» δήλωσε ο Χρήστος Νίκου.

Εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής Dirty Films δήλωσε πως «μετά τη συνεργασία μας στα Μήλα, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που συνεχίζουμε την συνεργασία μας με τον Χρήστο Νίκου στο Fingernails. Σε μια εποχή που το να βρει κανείς την ανθρώπινη επαφή είναι πιο σημαντικό και δύσκολο από ποτέ, η φρέσκια και τρυφερή προσέγγιση του Χρήστου Νίκου είναι μοναδική και ουσιαστική. Νιώθουμε πως η Κάρεϊ Μάλιγκαν, που θαυμάζουμε καιρό για τις δυναμικές της ερμηνείες, θα είναι η τέλεια ηθοποιός για να φέρει εις πέρας αυτό το ιδιοφυές όραμα».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v