Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς σε online προβολή

Η μεγάλη επιτυχία του Γιάννη Οικονομίδη προβάλλεται online στις 25, 26 και 27 Δεκεμβρίου με εισιτήριο 7,90€.
Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς σε online προβολή
Μετά την θριαμβευτική της έξοδο τον Μάρτιο, που διακόπηκε απότομα λόγω της επιβολής των περιοριστικών μέτρων, και την μεγάλη καλοκαιρινή επιτυχία στα θερινά σινεμά, η "Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς" του Γιάννη Οικονομίδη επιστρέφει online και γίνεται διαθέσιμη για όλους στις 25, 26 και 27 Δεκεμβρίου μέσω της Viva.gr που για πρώτη φορά διαθέτει εισιτήρια για μεμονωμένη ταινία.

Μπορείτε να απολαύσετε την "Μπαλάντα" από την άνεση του σπιτιού σας κάνοντας κλικ εδώ και σε Ultra HD ποιότητα (4Κ) με δυνατότητα επιλογής αγγλικών υποτίτλων ή υποτίτλων για Κωφούς και Βαρήκοους,.

Τιμή εισιτηρίου: 7.90 ευρώ.

Η ταινία θα προβάλλεται σε συγκεκριμένες ώρες: 12.00, 18.00 και 22.00, ωστόσο ο θεατής θα έχει περιθώριο να την δει για άλλες πέντε ώρες μετά την ώρα έναρξης .

Η υπόθεση

Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η “Ωραία Κοιμωμένη” Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει...

Διατηρώντας το γνωστό ύφος του, αλλά πιο απολαυστικός και καυστικός από ποτέ, ο Γιάννης Οικονομίδης επιστρέφει με την πολυαναμενόμενη γκανγκστερική μαύρη κωμωδία «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».

Η υπόθεση της ταινίας, που γυρίστηκε στη Λαμία, περιστρέφεται γύρω από μια γοητευτική γυναίκα, η οποία αποφασίζει να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύζυγό της για έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και πρώην λαϊκό τραγουδιστή. Δεν αρκείται όμως σε αυτό - εγκαταλείποντας τη συζυγική εστία, η μοιχαλίδα παίρνει μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ... Φυσικά, ο σύζυγος παρανοεί, και ορκίζεται εκδίκηση. Εν τω μεταξύ, ο υπόκοσμος της νύχτας, στη μικρή επαρχιακή πόλη, μπαίνει σε αναβρασμό γύρω από το παράνομο ζευγάρι. Και το κερασάκι στην τούρτα: οι φοβερές μαμάδες των δύο αντεραστών δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια...

Μετά τη μεγάλη θεατρική επιτυχία του έργου του «Στέλλα Κοιμήσου», ο δημιουργός των ταινιών «Σπιρτόκουτο», «Η ψυχή στο στόμα», «Μαχαιροβγάλτης» και «Το μικρό ψάρι», επανέρχεται στον «φυσικό» του χώρο, τον κινηματογράφο, με μια ταινία στην οποία παρουσιάζει το γκροτέσκο της ανθρώπινης συμπεριφοράς με οργή αλλά και τρυφερότητα. Η γνωστή «οικονομιδική» σκληρή γλώσσαυπάρχει κι εδώ, εμπλουτισμένη όμως με κοφτερό χιούμορ, αλλά όχι σαν αυτοσκοπός (που ποτέ δεν ήταν στις ταινίες του Οικονομίδη), παρά σαν μέσο, σαν όχημα για να ειπωθούν, και να παρουσιαστούν στην οθόνη, κάποιες κωμικοτραγικές αλήθειες της σημερινής ελληνικής κοινωνίας.

Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου και Γιάννης Τσορτέκης, αλλά και δύο ηθοποιοί-φετίχ του Οικονομίδη: ο Στάθης Σταμουλακάτος και ο Βαγγέλης Μουρίκης. Σε ρόλους - έκπληξη εμφανίζονται η Λένα Κιτσοπούλου και ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ενώ το εκρηκτικό ντεμπούτο τους στον κινηματογράφο κάνουν οι κυρίες Βασιλική Καλλιμάνη και Σοφία Κουνιά, ως μαμάδες των Βασίλη Μπισμπίκη και Γιάννη Τσορτέκη.

Σκυλάδικο ο «Κροκόδειλος» και ελληνίδες μαμάδες με φαρμακερά ταπεράκια - αδίστακτοι εκτελεστές με λεπτά αισθήματα και λαδωμένοι μπάτσοι: η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς είναι ένα οπτικοποιημένο μπλουζ της επαρχίας και της νύχτας, ένα μαύρο ελληνικό γουέστερν.

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Όπου και να πάω, όπου και να κοιτάξω, ό,τι και να σκεφτώ• Ελλάδα! Αυτή η αλλόκοτη χώρα με τις χίλιες ευλογίες και τις χίλιες κατάρες. Ελλάδα. Ένας τόπος για τον οποίο το ρητό “εδώ τα πάντα μπορούν να συμβούν” δεν είναι υπερβολή, αλλά ο κανόνας. Ελλάδα. Ο ιδανικός καμβάς για να ζωγραφίσεις επάνω του την πιο απίστευτα πιστευτή κινηματογραφική ιστορία. Επαρχία, καλοκαίρι, σήμερα. Μια μικρή πόλη χαμένη στον κάμπο. Αφόρητη ζέστη και αφόρητη πλήξη. Μια συζυγική απιστία και ένα εκατομμύριο ευρώ που κάνει φτερά ανάβουν τα αίματα. Ο κόσμος κι ο υπόκοσμος συναντιούνται, τα όργανα αρχίζουν να βαράνε κι από κει και πέρα ο κακός χαμός. Έρωτες και καψούρες, πάθη και προδοσίες, συμβόλαια θανάτου, γιοι και μανάδες, σκυλάδικα και black metal, κροκόδειλοι, γλάροι, γουρούνια, χαρακτήρες με μεγάλα “εγώ” και τρύπιες καρδιές. Όλα αυτά και άλλα τόσα, μαζί με ένα αποθεωτικό μαύρο χιούμορ που όμοιό του δεν έχω ξαναδοκιμάσει ποτέ σε άλλη μου ταινία, αποτελούν τα υλικά του κοκτέιλ της “Μπαλάντας”. Οπότε, καθίστε αναπαυτικά κι απολαύστε. Καλή σας διασκέδαση και... εις άλλα με υγεία».

Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Σενάριο: Γιάννης Οικονομίδης, Χάρης Λαγκούσης, Δημοσθένης Παπαμάρκος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης
Πρωτότυπη μουσική: Jean-Michel Bernard
Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Ήχος: Ντίνος Κίττου, Κώστας Φυλακτίδης
Σκηνικά: Ιουλία Σταυρίδου
Κοστούμια: Χριστίνα Λαρδίκου
Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v