Οι ταινίες που θα δούμε  τη νέα σεζόν

Στο αβέβαιο κινηματογραφικό μέλλον, ξεχωρίζουμε τις ταινίες που, αν όλα πάνε καλά, θα κάνουν πρεμιέρα προσεχώς σε αίθουσες και streaming πλατφόρμες.
Οι ταινίες που θα δούμε  τη νέα σεζόν
Σινεμά. Σύντομο ανέκδοτο την εποχή του κορωνοϊού, όμως οι εταιρείες διανομής δεν το βάζουν κάτω και μεταξύ μας ούτε εμείς.

Κοιτάμε μπροστά, στηρίζουμε τις σκοτεινές αίθουσες ακόμα και αν θα πρέπει να τρώμε ποπ κορν κάτω από τη μάσκα και ατενίζουμε με αισιοδοξία τις πιο ενδιαφέρουσες πρεμιέρες που έρχονται.

O σκηνοθέτης του «Φόρεστ Γκαμπ» Ρόμπερτ Ζεμέκις ανέλαβε το ριμέικ του «The Witches» με τους Αν Χάθαγουεϊ, Οκτάβια Σπένσερ και Στάνλεϊ Τούτσι στους κεντρικούς ρόλους (26/11), ενώ έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ασπρόμαυρο «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ με τον Γκάρι Όλντμαν στον ρόλο του συν-σεναριογράφου του αριστουργηματικού «Πολίτη Κέιν» (19/11).

O Ρον Χάουαρντ σκηνοθετεί τις Εϊμι Ανταμς και Γκλεν Κλόουζ στο «Hillbilly Elegy» το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του στο Netflix στις 24 Νοεμβρίου, ενώ λίγο καιρό πριν θα παιχτεί και σε επιλεγμένους κινηματογράφους (12/11). Στην ίδια πλατφόρμα θα δούμε το «Prom» του Ράιαν Μέρφι (11/12), βασισμένο στο ομότιτλο, υποψήφιο για Tony μιούζικαλ του Broadway με ένα all star cast: Μέριλ Στριπ, Νικόλ Κίντμαν, Αριάνα Γκράντε, Ακουαφίνα κ.α., καθώς και τον Τζορτζ Κλούνεϊ μπροστά και πίσω από την κάμερα με το sci-fi θρίλερ «The Midnight Sky» (23/12).

Το «Nomadland» της Κλόι Ζάο, το Χρυσό Λιοντάρι του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας, θα έρθει στις αίθουσες των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο (4/12),  ενώ το υπερηρωικό σίκουελ «Wonder Woman 1984» μετά από δύο αναβολές, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Δεκεμβρίου. Λίγο πιο πριν, θα δούμε και το «Free Guy» του Σον Λέβι, με τον Ράιαν Ρέινολντς να συνειδητοποιεί πως είναι ένας αναλώσιμος χαρακτήρας μέσα σε ένα video game (11/12-ΗΠΑ). Η νέα, πολυαναμενόμενη ταινία της Disney και της Pixar, το «Soul» κυκλοφορεί στις 25 Δεκεμβρίου, ενώ τη χρονιά θα κλείσει η νέα ταινία του ακούραστου Γούντι Άλεν «Φεστιβάλ του Ρίφκιν» (31/12).

Τι θα δούμε – αν ζούμε – το 2021;

* Οι ημερομηνίες αφορούν την κυκλοφορία των ταινιών στις ΗΠΑ

Η επόμενη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ με τίτλο «The Last Duel» βασίζεται στην τελευταία νόμιμη μονομαχία που έγινε στη Γαλλία τον 14ο αιώνα, θα είναι σε σενάριο Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον και αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 8 Ιανουαρίου. Οι φαν των video games πάλι, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα reboot της σειράς Mortal Kombat  (15/1) σε παραγωγή του Τζάμες Ουάν (Saw) και σκηνοθεσία του Σάιμον Μσκόιντ, ενώ οι Τζέσικα Τσαστέιν, Μαριόν Κοτιγιάρ και Πενέλοπε Κρουζ θα πρωταγωνιστούν στο κατασκοπικό θρίλερ «355» σε σκηνοθεσία Σάιμον Κίνμπεργκ («X-Men: Dark Phoenix»).

Ο Πιρς Μπρόσναν θα υποδυθεί τον βασιλιά στη νέα κινηματογραφική εκδοχή της «Σταχτοπούτας» σε σκηνοθεσία και σενάριο της Κέι Κάνον (5/2) με πρωταγωνίστρια την τραγουδίστρια, Καμίλα Καμπέγιο, ενώ ο Ρέιφ Φάινς μαζί με ένα all star cast (Τζέμα Αρτερτον, Ρις Ιφανς, Μάθιου Γκουντ, Τομ Χολάντερ κ.α.) τα βάζει με όλους τους κακούς της ιστορίας στο «The King's Man», τη νέα ταινία του Μάθιου Βον (12/2).

Οι κυνηγοί φαντασμάτων επιστρέφουν στο πρώτο επίσημο σίκουελ της σειράς «Ghostbusters: Afterlife» (5/3), σε σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν (υιού του σκηνοθέτη των παλιών ταινιών). Στην ταινία θα επιστρέψουν οι Μπιλ Μάρεϊ, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ και Νταν Ακροιντ για έξτρα πόντους νοσταλγίας.

Το «He-Man and the Masters of the Universe» (5/3), μια από τις πιο αγαπημένες σειρές κινουμένων σχεδίων μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Άαρον και Άνταμ Νι, με πρωταγωνιστή τον Νόα Σεντινέο («To All the Boys I’ve Loved Before»), ενώ ακόμα μια αγαπημένη τηλεοπτική σειρά, το Tom and Jerry θα κάνει το ντεμπούτο της στις σκοτεινές αίθουσες με την υβριδική τεχνική live-action/animation (5/3).

O γιος του μακαρίτη Τζέιμς Γκαντολφίνι πρωταγωνιστεί στον ρόλο του… πατέρα του, στο το άτυπο prequel των «Sopranos» με τίτλο «The Many Saints of Newark», ενώ η Αλίσια Βικάντερ επιστρέφει ως Λάρα Κροφτ στο «Tomb Raider 2» (19/3). Το ανεξάντλητο Franchise του Fast and Furious συνεχίζει ακάθεκτο με την ένατη ταινία του «F9» (2/4), ενώ ο νέος Τζέιμς Μποντ παίρνει διανομή για 2 Απριλίου σε σκηνοθεσία του Κάρι Φουκουνάγκα.

Η Black Widow της Σκάρλετ Τζοχάνσον αποκτά την δική της ταινία η οποία θα κάνει πρεμιέρα εξ’ αναβολής στις 7 Μαΐου, ενώ δύο κινηματογραφικά τέρατα αναμετρώνται στο «Godzilla vs. Kong» του Ανταμ Γουίνγκαρντ (21/5). Σας έλειψε το Saw; Το franchise του επανέρχεται με το «Spiral», σε σενάριο Κρις Ροκ, ο οποίος επίσης πρωταγωνιστεί (21/5), ενώ το περιπετειώδες «Infinite» του Αντουάν Φουκουά με τον Μάρκ Γουόλμπεργκ θα κυκλοφορήσει εξ’ αναβολής στις 28 Μαΐου.

Η τρίτη ταινία της σειράς, και η όγδοη στο σύμπαν του «Conjuring» με τίτλο «The Conjuring: The Devil Made Me Do It», υπόσχεται γενναίες ανατριχίλες (4/6), ενώ ο Τομ Χάρντι επιστρέφει στον ρόλο του Venom με το «Venom: Let There Be Carnage» του Αντι Σέρκις (25/6).

Τα αξιαγάπητα Minions αποκτούν την δεύτερή τους ταινία με τίτλο «Minions: The Rise of Gru» (2/7), ενώ τριαντατρία χρόνια μετά την πρώτη ταινία ο βετεράνος Τομ Κρουζ ξαναπετά ελεύθερος στο Τop Gun: Maverick του Τζόζεφ Κοζίνσκι (2/7). Ο βασιλιάς Λεμπρόν πρωταγωνιστεί στο σήκουελ του Space Jam (16/7), ενώ μετά από ένα σύντομο τηλεοπτικό πέρασμα, ο Μ. Ν. Σιάμαλαν επιστρέφει στο σινεμά με το Old, το οποίο βασίζεται στο graphic novel των Πιερ Οσκαρ Λεβί και Φρέντερικ Πίτερς, «Sandcastle», ένα βιβλίο υπαρξιακού τρόμου (23/7).

Αν ζούμε μέχρι τον Αύγουστο, θα δούμε τη νέα διασκευή του διηγήματος του Κλάιβ Μπάρκερ «Candyman» (27/8), της Νία Ντα Κόστα, το «Deep Water» του Αντριαν Λιν, βασισμένο στο βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ με τον Μπεν Άφλεκ και την σύζυγό του Άνα ντε Άρμας (13/8) και το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του Πήτερ Τζάκσον «The Beatles: Get Back» (27/8).

Είστε πολύ αισιόδοξοι; Τον Οκτώβρη θα κυκλοφορήσει τελικά το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ με τον Τιμοτέ Σαλαμέ (1/10), ενώ το πετυχημένο video game «Uncharted» θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τον Τομ Χόλαντ και τον Μάρκ Γουόλμπεργκ (8/10).

Σε περίπου ένα χρόνο από τώρα θα δεήσουμε να ξαναδούμε τον Τομ Χανκς να κάνει κασκάντες σε ένα ακόμα Mission Impossible, το έβδομο κατά σειρά (19/11), ενώ για τον Δεκέμβρη του ’21 έχουν προγραμματιστεί τα «West Side Story» του Στήβεν Σπίλμπεργκ και «The Matrix 4» της Λάνα Ουατσόφσκι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v