Σινεμά και ποτάκι το Σαββατόβραδο

Αυτό το Σάββατο βλέπουμε τέσσερις εξαιρετικές ταινίες και ύστερα πιάνουμε θέση σε ισάριθμα μπαράκια για να τις κουβεντιάσουμε.
Σινεμά και ποτάκι το Σαββατόβραδο

Ξεκινούν νωρίς και μας αφήνουν αρκετό χρόνο για να πιούμε ένα ποτάκι με την ησυχία μας. Για αυτό το Σάββατο επιλέξαμε τέσσερις ταινίες σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές του λεκανοπεδίου, αλλά και τέσσερα ωραιότατα μπαράκια για τις απαραίτητες κινηματογραφικές – και όχι μόνο – κουβέντες.

«Η Φωλιά» και ο Κόκκινος Λωτός



Ο Rory είναι ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που μετακομίζει οικογενειακώς στην Αγγλία με την ελπίδα να επωφεληθεί από την γενικότερη άνθηση στο Λονδίνο της δεκαετίας του ΄80. Η εγκατάστασή τους εκεί, όμως, θα φέρει απότομα στην επιφάνεια κρυμμένες και σκοτεινές αλήθειες.

Ο σκηνοθέτης Σον Ντάρκιν του υπέροχου «Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν» στήνει ένα αποπνικτικό οικογενειακό θρίλερ, με πολύ καλές ερμηνείες και αξέχαστο φινάλε. Η ταινία προβάλλεται στην Έλλη της Ακαδημίας στις 19.30.

Το φινάλε θα κουβεντιάσουμε λίγο παραπέρα, στον Κόκκινο Λωτό, το self service μπαράκι της Ζωοδόχου Πηγής με τα καλοφτιαγμένα και οικονομικά κοκτέιλ (από 5€) και τον tiki χαρακτήρα.

«Μεταφορά» σε μια σκωτζέζικη pub της Πανόρμου



Εν όψει της μεταφοράς της, μετά από 115 χρόνια, από το Βαλλιάνειο κτίριο στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, η Εθνική Βιβλιοθήκη «αφηγείται» την πολύπαθη διαδρομή της, μέσα από το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ του έμπειρου δημιουργού Ηλία Γιαννακάκη («Μακρόνησος», «Καλάβρυτα - Άνθρωποι και Σκιές», «Η Γκόλφω στην Επίδαυρο»). Η ταινία προβάλλεται στις 17.30 στον Δαναό.

Μετά το τέλος, μεταφερόμαστε κι εμείς στην Πανόρμου για να πιάσουμε τραπέζι στην Wee Dram, μια αυθεντική σκωτσέζικη pub κρυμμένη σε ένα στενάκι για να απολαύσουμε ιδιαίτερες ετικέτες σε βαρέλι ή φιάλη συνοδεία χορταστικών burger και pizzas. Με μπύρα και φαγητό, υπολογίστε περί τα 12€ το άτομο.

«Θα Έρθει η Φωτιά» στο Κουκάκι



Ο Αμαδόρ βγαίνει από τη φυλακή έχοντας εκτίσει ποινή για εμπρησμό, κανείς όμως δεν είναι εκεί για να τον προϋπαντήσει. Θα επιστρέψει στο πατρικό του, σε ένα μικρό χωριό στα βουνά της Γαλικίας, για να μείνει με τη μητέρα του. Μια καινούργια φωτιά θα αλλάξει τη ζωή του με δραματικό τρόπο. Ένα βραδυφλεγές αγροτικό δράμα, ποιητικά σκηνοθετημένο με ντοκιμαντερίστικο ρεαλισμό, που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Προβάλλεται στον Μικρόκοσμο στις 18.30.

Θα πέσει φωτιά να μας κάψει αν δεν συνεχίσουμε για μπύρα ή ποτό στο κοντινό Strange Brew Tap Room, το οποίο σερβίρει και κάποιες ετικέτες ουίσκι, ενώ πρόσφατα ενίσχυσε την κάβα του με κρασιά από εγχώριους αμπελώνες. Από 4€ το pint για μια μεθυστική Dr. Haze.

«Το Κόλπο του Αιώνα» στο Χαϊδάρι



Στο Μπουένος Άιρες του 2006, μια ομάδα μικροκακοποιών σχεδιάζει να ληστέψει ένα υποκατάστημα της Banco Rio κάνοντας μια εντυπωσιακή είσοδο και μια εντελώς απρόβλεπτη έξοδο. Η πλέον διαβόητη ληστεία τραπέζης στα σύγχρονα αργεντίνικα χρονικά μεταφέρεται στο σινεμά άκρως διασκεδαστικά από τον Άριελ Γουίνογκραντ με ένα απολαυστικό πρωταγωνιστικό καστ. Η ταινία προβάλλεται στις 19.00 στο Άνοιξη Art Cinema 2+1.

Συνεχίζουμε με τζαζ προσανατολισμό και πιάνουμε θέση στα τραπέζια του Jazzét Café για να ακούσουμε το ντουέτο του φλαουτίστα Λεωνίδα Σαραντόπουλο και του πιανίστα Δημήτρη Βερδίνογλου. Απαραίτητη η κράτηση, γενική είσοδος 5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v