6 ταινίες ιδανικές για προβολή στο μπαλκόνι

Τρεις κωμωδίες κλασικές και τρεις ταινίες δράσης για να ζήσετε σούπερ κινηματογραφικές βραδιές κάτω απ' τα αστέρια.
6 ταινίες ιδανικές για προβολή στο μπαλκόνι
Οι κινηματογραφικές βραδιές με φίλους μέσα στον Αύγουστο απλά δεν μπορούν να γίνονται μέσα στο σπίτι. Ποιος θέλει να κάθεται μέσα αυτές τις μέρες, ενώ έξω τα βράδια ο καιρός δροσίζει και φυσάει εκείνο το τέλειο αεράκι; Γι' αυτό λέμε να βγούμε στο μπαλκόνι, ή στην ταράτσα, να αράξουμε με την ησυχία μας, να πάρουμε και τις παγωμένες μπύρες μας και να απολαύσουμε μια ταινία σαν να είμαστε σε θερινό σινεμά.

Ειδικά αν παίζει και προτζέκτορας στο σπίτι, η βραδιά έχει πάει αυτόματα σε άλλο λέβελ. Και αυτές οι έξι κλασικές ταινίες είναι ό,τι πρέπει για αυτές τις βραδιές σας.

Airplane

Επειδή είναι η πρώτη και η καλύτερη από τις παρωδίες του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου. Επειδή οι παραγωγοί του (το τρίπτυχο ΖΑΖ, όπως ονομάζονται) έχουν φτιάξει ένα αριστούργημα με ατάκες και αστεία που θα σας κάνουν να ξεκαρδιστείτε ακόμα και σήμερα, τόσες δεκαετίες μετά. Αλλά επίσης επειδή δεν πρέπει να ξεχνάς πως το να βλέπεις τουλάχιστον μία ταινία με τον Λέσλι Νίλσεν το εξάμηνο είναι καλό για την ψυχική σου υγεία.

This is Spinal Tap

Ο Κρίστοφερ Γκεστ είναι ένας μεγάλιθος του ανεξάρτητου κινηματογράφου, φτιάχνοντας ψεύτικα ντοκιμαντέρ βασισμένα στον αυτοσχεδιασμό και σε πολύ τρελά κόνσεπτ. Και το Spinal Tap ήταν το πρώτο, και ίσως το σημαντικότερο δημιούργημά του. Η ιστορία μιας γκλαμ μέταλ μπάντας στα 80s σερβίρεται με όλο το βιτριόλι που αξίζει η αμερικάνικη μουσική βιομηχανία. Μπόνους η "Νταντά" Φραν Ντρέσερ ως μανιακή καπνίστρια Εβραία μάνατζερ.

Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων στον κόσμο. Εντάξει, στην Ελλάδα. Αυτοί που έχουν δει και εξακολουθούν να βλέπουν τακτικά το Κλάμα, την πιο quotable ταινία που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα ("Κόσμο ακούω, και κόσμο δε βλέπω :/"), και εκείνοι που δεν το έχουν δει ποτέ. Μαζέψτε τους δεύτερους και αφήστε τους να μορφωθούν.

They Live

Επειδή είναι μία από τις πιο κλασικές και εμβληματικές ταινίες των 80s, με θεματικές που σήμερα συζητούνται περισσότερο από ποτέ - αλλά δεν θα το δείτε μόνο για την συζήτηση. Θα το δείτε για την δράση, την αγωνία και την αξεπέραστη σκηνοθεσία του μαέστρου του τρόμου, Τζον Κάρπεντερ.

Hot Fuzz

Η πιο αστεία περιπέτεια που γυρίστηκε ποτέ; Θα μπορούσε. Το σίγουρο είναι πως θα κυλιέστε στα πατώματα από τα γέλια, ενώ ταυτόχρονα θα βλέπετε να εξελίσσεται μία κανονικότατη, καλογραμμένη αστυνομική περιπέτεια. Όλα τα καλά σε ένα - κάτι που ισχύει για τις περισσότερες ταινίες με τον Σάιμον Πεγκ.

Starship Troopers

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξαναδεί κάποιος τόσα χρόνια μετά το Starship Troopers, και δεν είναι όλοι οι σκηνές με τα ντους, ούτε η καταιγιστική (και αιματοβαμμένη) δράση. Αυτή η ταινία είναι μια εξαιρετική σάτιρα φασιστικών ιδεολογιών (που ορισμένα μέρη του ίντερνετ αγαπούν πολύ τα τελευταία χρόνια) αλλά περιέχει και μερικές από τις πιο ξεκαρδιστικές (και ξεκαρδιστικά άβολες) ατάκες που έχεις δει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v