ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η HBO απέσυρε το Όσα παίρνει ο Άνεμος λόγω φυλετικών διακρίσεων

Η πλατφόρμα streaming HBO Max αποφάσισε να «εξαφανίσει» το «Όσα παίρνει ο άνεμος», λόγω ρατσιστικού περιεχομένου.

Η HBO απέσυρε το Όσα παίρνει ο Άνεμος λόγω φυλετικών διακρίσεων

Στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, η πλατφόρμα streaming HBO Max αποφάσισε να διαγράψει από τη λίστα της το οσκαρικό «Όσα παίρνει ο άνεμος».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πλατφόρμας, η ταινία «είναι το προϊόν μίας εποχής και απηχεί φυλετικές προκαταλήψεις που, δυστυχώς, ήταν κοινός τόπος στην αμερικανική κοινωνία».

«Αυτές οι ρατσιστικές περιγραφές ήταν λάθος τότε και φυσικά είναι λάθος και τώρα, έτσι σκεφτήκαμε ότι να κρατήσουμε την ταινία χωρίς κάποια εξήγηση ή αποκύρηξη θα ήταν ανεύθυνο. Όταν η ταινία επιστρέψει στο HBO Max, θα περιέχει ως συμπλήρωμα μία συζήτηση γύρω από το ιστορικό της υπόβαθρο και μία αποκύρηξη αυτών των περιγραφών, αλλά θα είναι στην αρχική της μορφή, γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ήταν σαν να μην υπήρξαν αυτές οι προκαταλήψεις ποτέ», πρόσθεσε.

Η ταινία βέβαια παραμένει προσβάσιμη σε άλλες πλατφόρμες, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως με το που κατέβηκε από το ΗΒΟ, η ταινία εκτοξεύτηκε στο νούμερο 1 της λίστας των πωλήσεων της Amazon και στο νούμερο 5 της λίστας των iTunes της Apple.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v