ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Λάνθιμος γυρίζει νέα ταινία στην Ελλάδα με την Emma Stone

Ο Έλληνας σκηνοθέτης συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον οργανισμό ΝΕΟΝ και δημιουργεί μια ταινία μικρού μήκους.

Ο Λάνθιμος γυρίζει νέα ταινία στην Ελλάδα με την Emma Stone

Το πρόγραμμα «The Artist on the Composer», μια τριετής συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, φέρνει στην Ελλάδα τον Γιώργο Λάνθιμο με την Emma Stone και τον Damien Bonnard.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, https://neon.org.gr/gr/exhibition/the-artist-on-the-composer-yorgos-lanthimos/ το πρόγραμμα διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη «ζωντανή» εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

Ο Γιώργος Λάνθιμος αποδέχτηκε την πρόταση του Γιώργου Κουμεντάκη, Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ, και της Ελίνας Κουντούρη, Διευθύντριας του ΝΕΟΝ με σκοπό να δημιουργήσει μια ταινία μικρού μήκους, η οποία θα προβληθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος με τη συνοδεία μουσικών συνόλων.

Βασικοί Συντελεστές:

Παραγωγή, Σενάριο, Σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος

Ηθοποιοί  Emma Stone & Damien Bonnard

Σκηνικά  Άννα Γεωργιάδου

Κοστούμια  Άγγελος Μέντης

Διευθυνση Φωτογραφιας  Θοδωρής Μιχόπουλος

Μοντάζ  Γιώργος Μαυροψαρίδης

Executive Producer στην Ελλάδα  Ελένη Κοσσυφίδου

Executive Producer Rebecca Skinner – Superprime Films

THE ARTIST ON THE COMPOSER | ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Μόνο αυτός που δεν τραβάει κουπί έχει χρόνο να ταρακουνήσει τη βάρκα."

Ζαν-Πωλ Σαρτρ

  • -1940: Ο γιος του Τζιάκομο Πουτσίνι εγκαινιάζει τη νέα όπερα της Αθήνας στο Θέατρο Ολύμπια της οδού Ακαδημίας. Εναρκτήριο έργο, η όπερα του πατέρα του «Μαντάμ Μπάτερφλαϊ».

    -1950: Αρχίζει το πρώτο Μουντομπάσκετ στο Μπουένος Άιρες. Θα ολοκληρωθεί στις 3 Νοεμβρίου, με νικήτρια την ομάδα της Αργεντινής.

    -1964: Ο γάλλος φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ αρνείται το Νόμπελ Λογοτεχνίας, υποστηρίζοντας ότι θα μειώσει το γόητρο της συγγραφικής του δουλειάς.

    -1988: Ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από το Λονδίνο, μετά την επέμβαση μπαι-πας, στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Χέρφιλντ. Καθώς κατεβαίνει από τη σκάλα του αεροπλάνου, με ένα νεύμα του καλεί κοντά του τη Δήμητρα Λιάνη, επισημοποιώντας τη σχέση του.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2