Ο Λάνθιμος γυρίζει νέα ταινία στην Ελλάδα με την Emma Stone
Ο Έλληνας σκηνοθέτης συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον οργανισμό ΝΕΟΝ και δημιουργεί μια ταινία μικρού μήκους.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Το πρόγραμμα «The Artist on the Composer», μια τριετής συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, φέρνει στην Ελλάδα τον Γιώργο Λάνθιμο με την Emma Stone και τον Damien Bonnard.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, https://neon.org.gr/gr/exhibition/the-artist-on-the-composer-yorgos-lanthimos/ το πρόγραμμα διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη «ζωντανή» εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.
Ο Γιώργος Λάνθιμος αποδέχτηκε την πρόταση του Γιώργου Κουμεντάκη, Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ, και της Ελίνας Κουντούρη, Διευθύντριας του ΝΕΟΝ με σκοπό να δημιουργήσει μια ταινία μικρού μήκους, η οποία θα προβληθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος με τη συνοδεία μουσικών συνόλων.
Βασικοί Συντελεστές:
Παραγωγή, Σενάριο, Σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος
Ηθοποιοί Emma Stone & Damien Bonnard
Σκηνικά Άννα Γεωργιάδου
Κοστούμια Άγγελος Μέντης
Διευθυνση Φωτογραφιας Θοδωρής Μιχόπουλος
Μοντάζ Γιώργος Μαυροψαρίδης
Executive Producer στην Ελλάδα Ελένη Κοσσυφίδου
Executive Producer Rebecca Skinner – Superprime Films