ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

100 αξέχαστα πλάνα του σινεμά

Εικόνες που μιλούν στην ψυχή, υπέροχα πλάνα από μεγάλους δημιουργούς σε ένα βίντεο χάρμα οφθαλμών.

100 αξέχαστα πλάνα του σινεμά

Το πλάνο είναι η μικρότερη κινηματογραφική φράση και κατέχει ξεχωριστό ρόλο στον κόσμο του σινεμά. Για πολλούς ένα καλό πλάνο μπορεί από μόνο του να είναι Σινεμά.

Συνδυάζει εικόνες και μορφές, και υποδέχεται την μουσική η οποία «ακουμπά» σε αυτό για να του δώσει ακόμα περισσότερη δύναμη να περάσει στο θυμικό του θεατή.

Είναι λογικό λοιπόν ένα υπέροχο πλάνο να είναι εκείνο που θα μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη μας από μια ταινία, τη στιγμή που άλλες λεπτομέρειες πιθανώς να ξεχαστούν.

Στο βίντεο που ακολουθεί, αποτυπώνονται 100 μεγαλειώδη κάδρα από δημιουργούς όπως ο Χίτσκοκ, ο Τρίερ, ο Λιντς, ο Μπέργκμαν, ο Κασσαβέτης, ο Γκοντάρ κ.α.

Στο τέλος του, αναγράφονται οι ταινίες και οι σκηνοθέτες του καθενός. Για μελλοντική χρήση.# 100 - Our 100 favorite shots // Nos 100 plans préférés from TROISCOULEURS on Vimeo.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Μόνο αυτός που δεν τραβάει κουπί έχει χρόνο να ταρακουνήσει τη βάρκα."

Ζαν-Πωλ Σαρτρ

  • -1940: Ο γιος του Τζιάκομο Πουτσίνι εγκαινιάζει τη νέα όπερα της Αθήνας στο Θέατρο Ολύμπια της οδού Ακαδημίας. Εναρκτήριο έργο, η όπερα του πατέρα του «Μαντάμ Μπάτερφλαϊ».

    -1950: Αρχίζει το πρώτο Μουντομπάσκετ στο Μπουένος Άιρες. Θα ολοκληρωθεί στις 3 Νοεμβρίου, με νικήτρια την ομάδα της Αργεντινής.

    -1964: Ο γάλλος φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ αρνείται το Νόμπελ Λογοτεχνίας, υποστηρίζοντας ότι θα μειώσει το γόητρο της συγγραφικής του δουλειάς.

    -1988: Ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από το Λονδίνο, μετά την επέμβαση μπαι-πας, στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Χέρφιλντ. Καθώς κατεβαίνει από τη σκάλα του αεροπλάνου, με ένα νεύμα του καλεί κοντά του τη Δήμητρα Λιάνη, επισημοποιώντας τη σχέση του.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2