10 + 1 ταινίες που περιμένουμε με λαχτάρα το 2020

Νέος James Bond, νέος και εντυπωσιακός Nolan, σκοτεινός Del Toro. Όλα τα καλά παιδιά του σινεμά επιστρέφουν σε ένα κινηματογραφικά πλουραλιστικό 2020.
10 + 1 ταινίες που περιμένουμε με λαχτάρα το 2020

Όπως όλα δείχνουν, το 2020 θα ξεπεράσει σε κινηματογραφικό ενδιαφέρον το μάλλον χλιαρό 2019 και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους.

Δείτε παρακάτω ποιες ταινίες σημειώνουμε από τώρα στα «οπωσδήποτε» της νέας χρονιάς.

Dune

Αν ξετρελάθηκες από το επικό Blade Runner 2049 όπως κι εμείς, τότε σίγουρα το ριμέικ του τεράστιου Denis Villeneuve στο έπος του Frank Herbert θα σε συναρπάσει. Στο καστ βρίσκουμε τους Τimothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, και Zendaya. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 18 Δεκεμβρίου.



No Time To Die

O διάσημος πράκτορας όλων των εποχών επανέρχεται στη μεγάλη οθόνη με την 25η ταινία του, η οποία αποτελεί και την τελευταία στην οποία θα συμμετέχει ο συμπαθής Daniel Craig. Η ταινία προβάλλεται στην Ελλάδα στις 2 Απριλίου.



Wendy

Ο σκηνοθέτης των «Μυθικών Πλασμάτων του Νότου» μετά από 8 χρόνια απουσίας εμπνέεται από τον Πίτερ Παν και μας παρουσιάζει ένα project που ξεκίνησε γυρίσματα το 2017. Το πρώτο trailer αποδεικνύει πως η αναμονή – μάλλον – άξιζε. 



I’m Thinking of Ending Things

Ο σεναριογράφος του «Adaptation» και της «Αιώνιας Λιακάδας Ενός Καθαρού Μυαλού» επιστρέφει διασκευάζοντας για λογαριασμό του Netflix ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2017, γεμάτο ένταση, δράμα και τρόμο. Σίγουρα μια πρόκληση για τον σκηνοθέτη Charlie Kaufman.



Mank

Πέντε χρόνια μετά το «Gone Girl», ο τελειομανής David Fincher επιστρέφει με πρωταγωνιστή τον Gary Oldman για να διηγηθεί την ιστορία του σεναριογράφου Herman J. Mankiewicz και τη διαμάχη του με τον Orson Welles για το ποιος είχε την αρχική ιδέα να χρησιμοποιηθεί ο μεγιστάνας Γουίλιαμ Ράντολφ Χιρστ ως πρότυπο για τον «Πολίτη Κέιν».



The French Dispatch

Καλώς τον αγαπημένο Wes Anderson! Ο σκηνοθέτης επιστρέφει με έναν φόρο τιμής στο Παρίσι της δεκαετίας του ‘50 και στην έντυπη δημοσιογραφία με ένα υπέρλαμπρο καστ: Frances McDormand, Bill Murray, Timothee Chalamet, Jeffrey Wright, Benicio del Toro, Lea Seydoux, Tilda Swinton, Saoirse Ronan, Kate Winslet, Elisabeth Moss, Willem Defoe, Christoph Waltz, Adrien Brody κ.α.



Memoria

Η νέα ταινία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα και με ζόρικο επώνυμο σκηνοθέτη Apichatpong Weerasethakul, είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους δουλειά μακριά από τη χώρα του. Θα πρωταγωνιστεί η χαμαιλέοντας Tilda Swinton στον ρόλο μιας σκωτζέσας η οποία πηγαίνει στην Κολομβία και ξεκινά να ακούει παράξενους ήχους. Ακούγεται καλό.

Tenet

H νέα ταινία του Christopher Nolan παραμένει ακόμα ένα μυστήριο. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως είναι ένα «πρωτότυπο action blockbuster, γυρισμένο ξανά σε Imax» το οποίο ξεκινά ως φίλμ κατασκοπείας και μπλέκει πολλά διαφορετικά κινηματογραφικά είδη. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 17 Ιουλίου.



On the Rocks

H Sofia Coppola ξανασυναντά τον Bill Murray 16 χρόνια μετά το «Χαμένοι στη Μετάφραση» και η ιστορία θα αφορά μια νεαρή μητέρα που ξανασυναντά μετά από χρόνια τον playboy πατέρα της στη Νέα Υόρκη του σήμερα.



Nightmare Alley

Μετά τον θρίαμβο του «The Shape of Water» o πάντα ανήσυχος ισπανός παραμυθάς Guillermo del Toro με ένα all star cast (Kate Blanchett, Bradley Cooper, Willem Dafoe, Toni Collette κ.α.) σκηνοθετεί ένα ριμέικ της σκοτεινής ταινίας του 1947, παραμένοντας όμως περισσότερο πιστός στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Λίντσεϊ Γκρέσαμ.



The Gentlemen

Ο Guy Ritchie μετά το κάπως «μνιεχ» remake του Αλαντίν επιστρατεύει ένα απολαυστικό καστ (Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Hugh Grant) και παίζει κάτι από τα παλιά, επιτέλους. Επίκεντρο της ταινίας, ο υπόκοσμος της Βρετανίας: αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται. Η ταινία προβάλλεται στην Ελλάδα στις 30 Ιανουαρίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v