6 αθηναϊκά θερινά σινεμά που δεν έχεις πάει

Είναι πανέμορφα, είναι νοσταλγικά, είναι ό,τι πρέπει για σινεφίλ καλοκαιρινές νύχτες στην Αθήνα. Αν δεν έχεις πάει, ώρα να επισκεφθείς αυτά τα αθηναϊκά θερινά σινεμά.
6 αθηναϊκά θερινά σινεμά που δεν έχεις πάει

Παναθήναια
Μαυρομιχάλη 165, Νεάπολη, τηλ.: 2106425714
Εισιτήρια: 7€, κάθε Δευτ. τα δύο άτομα 8€. Τρ-Τετ. 5€
Πνιγμένος στο πράσινο και στα λουλούδια, ο θερινός κινηματογράφος στην άκρη της Μαυρομιχάλη, εκεί που συναντά την λεωφόρο Αλεξάνδρας, είναι τόσο κρυμμένος όσο πρέπει, για να έχετε τη χαρά της ανακάλυψης της πιο δροσερής γωνιάς μέσα στο αστικό τοπίο της Νεάπολης. Βολεύει πολύ όσους μένουν Εξάρχεια, Κολωνάκι, Γκύζη και Αμπελοκήπους, ενώ παίζει πάντα διαλεχτές ταινίες, που κυμαίνονται από σινεφίλ επανεκδόσεις ως ποιοτικές νέες κυκλοφορίες.



Μίμης Φωτόπουλος
Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι, τηλ: 2106198890, εισιτήριο 6€
Ο δημοτικός κινηματογράφος του Αμαρουσίου είναι γλυκύτατος, κουκλίστικος και ένας από τους οικονομικότερους της πόλης. Με μόλις 6€ απολαμβάνουμε καλές νέες κυκλοφορίες και φεύγοντας… τσιμπάμε καλοψημένο καλαμάκι από την πλατεία ακριβώς απ’ έξω.

Άλσος
Λ. Δεκελείας 152, Ν.Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102583133, εισιτήριο 7,50€, κάθε Δευτ-Τρ.5,50€
Μεγάλος (διαθέτει 300 καθίσματα), καταπράσινος, σε μια τοποθεσία γεμάτη χρώματα και αρώματα της φύσης, πλήρως ψηφιακός και με ένα υπαίθριο καφέ-φουαγιέ με αρκετές ετικέτες μπύρας, για άραγμα πριν και μετά, ο θερινός της Νέας Φιλαδέλφειας προβάλλει νέες κυκλοφορίες.



Όασις
Πρατίνου 7, Παγκράτι, τηλ: 2107244015, εισιτήριο 7€
Οι δύο γυναίκες που «τρέχουν» αυτό το γλυκύτατο θερινό εδώ και περίπου τέσσερις δεκαετίες είναι το σήμα-κατατεθέν της Όασης. Χαλίκι, καρέκλες σκηνοθέτη, λουλούδια, φωτογραφίες παλιών αστέρων και άφθονη νοσταλγία «σερβίρει» το σινέ Όασις, εκτός από –όπως αναφέρει και η ρετρό πινακίδα του – «ταινίες ποιότητος».



Σινέ Πετρούπολις
25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη, τηλ: 2105012391, εισιτήριο 5€
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης έχει αναλάβει το πρόγραμμα του νοσταλγικού δημοτικού σινεμά των δυτικών προαστίων. Φέτος, με σταθερά χαμηλό αντίτιμο, θα παρακολουθήσουμε εδώ ταινίες για παιδιά και μεγάλους, οσκαρικά ντοκιμαντέρ, κοινωνικά δράματα ευρωπαίων δημιουργών και άλλες ενδιαφέρουσες ταινίες που εναλλάσσονται ανά διήμερο.



Κήπος
Θερμοπυλών 49 & Κνωσού, Μοσχάτο, τηλ: 2104810790, εισιτήριο 6€, κάθε Τετάρτη 4€
Από τους μεγαλύτερους θερινούς κινηματογράφους της πόλης – ο μεγαλύτερος όταν άνοιξε, αφού πήρε άδεια λειτουργίας με 900 καθίσματα – ο Κήπος βρίσκεται σε μια κατάφυτη αυλή στην πλατεία Μεταμορφώσεως, ενώ η τεράστια μηχανή προβολής παίζει αδιάκοπα από την δεκαετία του 1960, καλές ταινίες – συνήθως πρώτης προβολής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v