Οι πιο σέξι στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Η Ζωή Λάσκαρη, η Μπέττυ Λιβανού, η Άννα Φόνσου σε ταινίες που χάρισαν χτυποκάρδια και σόκαραν το κοινό στα 60’s και τα 70’s.
 

Οι πιο σέξι στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Το ελληνικό κοινό σήμερα είναι πολύ πιο «ανοιχτό» στο γυμνό σε σύγκριση με το κοινό των 60s και 70s. Ένα γυμνό στήθος σήμερα στο σινεμά δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο, τότε όμως προκαλούσε σάλο.

Πόσο μάλλον αν… άνηκε στην Εθνική Σταρ ή σε άλλες διάσημες γυναίκες του ελληνικού σινεμά.

Δείτε παρακάτω μερικές «σέξι» στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου, οι οποίες άφησαν εποχή με την τολμηρότητά τους.

Το κορμί της Αλίκης στην «Ψεύτρα»

Το 1963 η Αλίκη αποκάλυπτε την «νιάου» σεξουαλικότητά της ποζάροντας ημίγυμνη στον γλύπτη Αλέκο Αλεξανδράκη και συγκεντρώνοντας αρκετά σχόλια για το κορμί της.


Πηγή: Ταινιοθήκη

Αρκετά χρόνια μετά, στην τελευταία της ταινία «Κατάσκοπος Νέλη» εμφανίστηκε εντελώς γυμνόστηθη.



Η Μπέττυ Λιβανού στην πιο… Αμαρτωλή της εμφάνιση

Η πρωτοεμφανιζόμενοι τότε (1971) Μπέτυ Λιβανού και Χρήστος Νομικός πρωταγωνίστησαν στους «Αμαρτωλούς» την ερωτική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, η οποία προκάλεσε κοινό και κριτικούς με την τολμηρή της ματιά και τις αισθησιακές στιγμές της.



Η «Στεφανία» της Ζωής Λάσκαρη

Γυρίστηκε το 1966 επίσης από τον Δαλιανίδη, και σόκαρε την – τότε – κοινωνία αφού μεταξύ άλλων περιλάμβανε σκηνή στην οποία η πρωταγωνίστρια Ζωή Λάσκαρη βρισκόταν στο κρεββάτι με δύο άντρες – τον σύντροφό της και έναν φίλο του. Κοιμόντουσαν υποτίθεται, αλλά γυμνοί. Δεν το λες και λίγο για 60s.


Πηγή: Ταινιοθήκη

Τα στριπτίζ της Ζέτας Αποστόλου (και γενικά η Ζέτα Αποστόλου)

Η ξανθιά σεξοβόμβα είχε προκαλέσει αμόκ με τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε, προσφέροντας άφθονες σέξι σκηνές μέσα από αποκαλυπτικά – για την εποχή – στριπτίζ και χορευτικά σε ταινίες όπως «Τα μυστικά της Αμαρτωλής Αθήνας» και «Το Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη».





Η Άννα Φόνσου στο «Κορίτσι και το Άλογο»

Καβάλα στο άλογο – κυριολεκτικά – ήταν η Άννα Φόνσου στις ερωτικές σκηνές της ταινίας των ‘70s η οποία έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στην Ελλάδα και γνώρισε διεθνή αναγνώριση όταν ντουμπλαρίστηκε με έξτρα σκηνές σκληρού πορνό για χώρες του εξωτερικού. Εν αγνοία των συντελεστών της.



Και «Πιο θερμή από τον Ήλιο»

Η Άννα Φόνσου ένα χρόνο πριν το «Άλογο» υποδύεται μια παντρεμένη με φετίχ να παριστάνει την πόρνη, καλύπτοντας έτσι το κενό που βιώνει στη ζωή της με τον άντρα της. Και προφανώς χαρίζει άφθονο γυμνό στους θεατές.



Η Έλενα Ναθαναήλ στην «Αναζήτηση»

Γυρισμένη το 1972, η ταινία φιλοξενεί αρκετές τολμηρές ερωτικές σκηνές με την πανέμορφη Έλενα Ναθαναήλ και τον Άγγελο Αντωνόπουλο. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που η ηθοποιός εμφανιζόταν ολόγυμνη στην μεγάλη οθόνη.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ (1972) from Athens no name on Vimeo.

 



N. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v