Παραμυθένιες πόλεις στην ανοιξιάτικη Ιταλία

Γνωστά και άγνωστα «διαμαντάκια» στις ακτές και την ενδοχώρα της Ιταλίας μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε την ανοιξιάτικη αίγλη τους.
Παραμυθένιες πόλεις στην ανοιξιάτικη Ιταλία

Παραθαλάσσιες πόλεις που ατενίζουν την Αδριατική και βάφονται στα χρώματα ενός υπέροχου ηλιοβασιλέματος, μεσαιωνικά διαμάντια για να ζεις και να περπατάς στα σοκάκια τους μια ζωή, εντυπωσιακά τείχη, απέραντες πεδιάδες με αμπελώνες και εντυπωσιακά Palazzo.

Ξεφεύγουμε για λίγο από τα κλασικά και βάζουμε στον ανοιξιάτικο εκδρομικό μας χάρτη δέκα ιταλικές πόλεις χάρμα οφθαλμών.

Σορέντο

 

Beautiful Sorento



Το ηλιοβασίλεμα του έχουν εκθειάσει προσωπικότητες όπως ο Γκαίτε, ο Νίτσε και ο Βέρντι. Φημισμένο για τις λεμονιές, αλλά και για τα υπέροχα χρώματα που βάφεται όταν ο ήλιος δύει, το Σορέντο θεωρείται δικαίως ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη των δυτικών ακτών της χώρας που ονομάζονται Αμάλφι.

Ποζιτάνο

 

Santa Maria Assunta



Τα σπιτάκια με τα παλ χρώματα χτισμένα αμφιθεατρικά πάνω από την καταγάλανη θάλασσα, τα πολύχρωμα δρομάκια, και τα κουκλίστικα καφέ κάνουν το Ποζιτάνο ένα ακόμα κόσμημα των ακτών Αμάλφι.

Πέζαρο

 

Il mare d'inverno



Το παραθαλάσσιο παραμύθι συνεχίζεται στο παραλιακό Πέζαρο, στην ακτή της βόρειας Αδριατικής. Η «πόλη των ποδηλάτων» όπως είναι φημισμένη λόγω των δεκάδων διαδρομών που μπορεί να κάνει κάποιος εδώ σε δύο ρόδες, το Πέζαρο διαθέτει χρυσαφένιες παραλίες, ένα Φυσικό Πάρκο χάρμα… ανοιξιάτικο και αρκετά ιστορικά κτίρια και Μουσεία για βόλτες.

Ματέρα

 

Matera at Sunrise



Μια άγνωστη εν πολλοίς πόλη, με λαξευμένες σπηλιές, πλαισιωμένη από τον ποταμό Γκραβίνα, ένα πάντρεμα φυσικού και αρχιτεκτονικού κάλλους. Η «βιβλική» Ματέρα (γνωστή ως σκηνικό για την ταινία «Τα Πάθη του Χριστού»), δεν ανακηρύχθηκε άδικα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019. Κρύβει στους τοίχους και τις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης, αφού τα παλαιότερα ευρήματα εδώ φθάνουν στην Παλαιολιθική Εποχή.

Μοντεπουλτσιάνο

 



Η περιοχή της Τοσκάνης είναι γεμάτη παραμυθένια μέρη τα οποία μοιάζουν να φυτρώνουν μεταξύ των αμπελώνων που διατρέχουν τις πλαγιές της. Ένα εξ’ αυτών, το Μοντεπουλτσιάνο στη Νότια Τοσκάνη φημίζεται για τα εξαιρετικά του κρασιά, με οινική ναυαρχίδα το Vino Nobile di Montepulciano. Απολαμβάνεται ιδανικά πάνω από τη λίμνη Τραζιμέρνο με θέα τους καταπράσινους λόφους της Ούμπρια. Όπως ακριβώς και η πόλη του.

Τίβολι

 

Fontana dell'Ovato 2



Χτισμένη στους καταρράκτες του ποταμού Ανιένε, η καταπράσινη αυτή πόλη στην επαρχία της Ρώμης είναι γεμάτη με εντυπωσιακές βίλλες από τα ρωμαϊκά χρόνια, σε απέραντους κήπους με συντριβάνια, κήπους και τεράστια πάρκα ό,τι πρέπει για ανοιξιάτικες βόλτες. Σημειώστε την έπαυλη του Αδριανού και την έπαυλη Vila D’Este, αμφότερες μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας.

Φεράρα

 

Cattedrale di San Giorgio - Ferrara



Ένα από τα ομορφότερα και καλά κρυμμένα μυστικά της Ιταλίας, η Φεράρα προσφέρεται για ρομαντικές βόλτες σε εντυπωσιακά παλάτια πίσω από τα επιβλητικά μεσαιωνικά τείχη, σε ήσυχα σοκάκια και σε πλατείες με επιβλητικούς μεσαιωνικούς Ναούς. Εδώ θα βρείτε και την κατά τα γραφόμενα του βιβλίου Γκίνες, παλαιότερη ταβέρνα στον κόσμο, το Al Brindisi.

Βερόνα

 

Verona - Italy



Η πατρίδα όπου γεννήθηκε και πέθανε ο μεγαλύτερος λογοτεχνικός έρωτας, αυτός του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, είναι ασύγκριτα ρομαντική και λαμπερή χάρη στα υπέροχα αναγεννησιακά κτίρια και τα εντυπωσιακά ρωμαϊκά μνημεία.

Πολινιάνο α Μάρε

 

Sunrise in Polignano a Mare



Μια ρομαντική πόλη χάρμα οφθαλμών, νότια του Μπάρι, γραφική και χαλαρή, σκαρφαλωμένη στα βράχια με θέα στην Αδριατική και με δεκάδες σοκάκια για να χαθείτε απολαμβάνοντας το θαλασσινό αεράκι συνοδεία ενός τζελάτο. Εδώ θα βρείτε και ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια στον κόσμο, το «σκαλισμένο» στον βράχο Grotta Palazzese του ομώνυμου ξενοδοχείου.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v