Οι καλύτερες ταινίες του 2019

Τρόμο, κλάμα, συγκίνηση, αγάπη, ανατριχίλες και Γιώργο Λάνθιμο. Το κινηματογραφικό 2019 είχε απ’ όλα.
Οι καλύτερες ταινίες του 2019

Τι ωραίο έτος για να δεις σινεμά! Το 2019 φεύγει και αφήνει πίσω του δεκάδες υπέροχες ταινίες.

Ιδού ποιες ξεχωρίσαμε και κρατάμε για πάντα στις σινεφίλ καρδιές μας.

Parasite - Bong Joon-ho

Ένα ευφυέστατο σχόλιο πάνω στην ταξικότητα σε μια αριστοτεχνικά σκηνοθετημένη ταινία που θα θυμόμαστε για χρόνια πολλά ακόμα. Respect!



The Irishman - Martin Scorsese

Ο τεράστιος Scorsese έκανε ξανά το θαύμα του, επιστρέφοντας νοσταλγικά στο είδος που τον καθιέρωσε – τη μαφιόζικη περιπέτεια χαρακτήρων.



Once Upon a Time… in Hollywood - Quentin Tarantino

Άνισος σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες του, αλλά πάντα σινεφιλικά ηδονικός, ο μεγάλος Quentin κάνει ένα ακόμα σπουδαίο και ξεχωριστό έργο.



Portrait of a Lady on Fire - Céline Sciamma

Από τη Γαλλία με πολύ αγάπη για το σινεμά ήρθε ένα κινηματογραφικό έργο τέχνης, εκλεπτυσμένο και ραφιναρισμένο στη λεπτομέρεια.



Pain and Glory - Pedro Almodóvar

Συγκινητικός όσο ποτέ και βαθιά αυτοαναφορικός, ο Pedro της καρδιάς μας απέδειξε (ξανά) πώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σκηνοθέτες.



Us - Jordan Peele

Ο Jordan Peele επέστρεψε με έναν αλληγορικό εφιάλτη για γερά νεύρα που χτυπά κατευθείαν στο ψαχνό της κοινωνικής συνείδησης.



Marriage Story - Noah Baumbach

Ένα υπέροχο «δράμα διαζυγίου» που ακροβατεί ανάμεσα στο δάκρυ και το χαμόγελο και μιλά για τον χωρισμό με τρόπο μοναδικό.



Midsommar - Ari Aster

Το φολκλορικό παραμύθι τρόμου του Aster μας έφερε αντιμέτωπους με όλη την μεθυστική ομορφιά (;) των σχέσεων υπό κατάρρευση. Και μας άφησε σέκους με το φινάλε του.



The Lighthouse - Robert Eggers

Μετά το Witch, ο δεξιοτέχνης Eggers υπογράφει ένα ακόμα εφιαλτικό ταξίδι στον τρόμο, ένα ασπρόμαυρο αριστούργημα που σε βυθίζει στην παράνοια.



Varda by Agnès - Agnès Varda

Η πολυαγαπημένη «γιαγιά« του γαλλικού και παγκόσμιου σινεμά, σε ένα τρυφερό και συνάμα συγκινητικό «αντίο» στο είδος που τόσο λάτρεψε.



Joker - Todd Phillips

Όταν ο Joaquin Phoenix ερμηνεύει, τότε ο κόσμος σωπαίνει και παρακολουθεί με δέος την καλύτερη μεταφορά ήρωα κόμικ στη μεγάλη οθόνη.



The Favourite – Γιώργος Λάνθιμος

Γιώργος Λάνθιμος οεοεοεοεοε-οεοεοεοε-οεοεοε! Σχωράτε μας, εθνική υπερηφάνεια γαρ για αυτόν τον μεγάλο έλληνα δημιουργό.



The Mule - Clint Eastwood

Ο Clint Eastwood παλαιώνει σαν ένα βαρελάτο burbon και μας δίνει κάθε – σχεδόν – χρόνο και από μια απολαυστική ταινία. Το Mule δεν ξεφεύγει από τον κανόνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v