5 θερινά για να δεις τον καινούριο Ταραντίνο

Η ένατη (ίσως και τελευταία) ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο είναι επιτέλους εδώ. Εσύ σε ποιο θερινό σινεμά θα τη δεις;
 


Δέκα ταινίες θα κάνει και μετά θα αποσυρθεί έχει δηλώσει το τρομερό παιδί του Χόλιγουντ, ο Κουέντιν Ταραντίνο, και αναλόγως αν μετράς το Kill Bill για μία ταινία ή για δύο, εδώ έχουμε την ένατη ή (ω, τρόμος) τη δέκατη ταινία του. Το Once Upon a Time in Hollywood λαμβάνει μέχρι στιγμής ανάμεικτες κριτικές: Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για αριστούργημα, άλλοι ότι δεν είναι αντάξιο των προηγούμενων ταινιών του. Εμείς, πάλι, σου βρήκαμε πέντε αθηναϊκά σινεμά για να το δεις αυτό το Σάββατο και να κρίνεις μόνος σου.

Δεξαμενή
Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι
Ώρες προβολών: 20.30, 23.30 | Εισιτήριο: 8€

Γλυκύτατη και ατμοσφαιρική, ακριβώς δίπλα στην πλατεία που κάποτε σύχναζε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης με τη λογοτεχνική του παρέα –το ομώνυμο, αγαπημένο του καφενείο είναι ό,τι πρέπει για να συζητήσεις την ταινία με τσίπουρα μετά.

Άνεσις
Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
Ώρες προβολών: 21.00 | Εισιτήριο: 8€

Σκαρφαλωμένο στην ταράτσα, απολαμβάνει την τέλεια δροσιά του… ύψους του, κι έχει και ένα μπαρ με ποικιλία σε ετικέτες μπύρας, αλκοόλ και κοκτέιλ. Γιατί Ταραντίνο ξεροσφύρι δεν λέει.

Ηλέκτρα
Πατησίων 292, Αγ. Λουκάς
Ώρες προβολών: 22.20 | Εισιτήριο: 7€

Έκανε φέτος δυναμικό καμπάκ, όπως κι ο Ταραντίνο, αυτός ο ιστορικός κινηματογράφος της Πατησίων, κι εμείς λέμε να τον τιμήσουμε μεταξύ άλλων και για την ασυνήθιστη έναρξη της προβολής στις 22.20, που εγγυάται… βαθύ σκοτάδι, για να απολαμβάνουμε το πρώτο μισό της ταινίας καλύτερα.

Σινέ Παρί
Κυδαθηναίων 22, Πλάκα
Ώρες προβολών: 21.15 | Εισιτήριο: 8€

Ταραντίνο παρέα με τους τουρίστες, και με τη φωτισμένη Ακρόπολη στο κάδρο; Και μετά σουλάτσο στα πλακόστρωτα της Πλάκας, και αίσθηση… παράτασης διακοπών; Ακούγεται σαν ιδανικό σενάριο για το Σαββατόβραδό μας.

Σινέ Γαλάτσι
Άλσος Βεΐκου
Ώρες προβολών: 21.00 | Εισιτήριο: 7,50€

Φωλιασμένο μέσα στο πράσινο του Άλσους Βεΐκου, το Σινέ Γαλάτσι είναι ένα από τα αγαπημένα μας θερινά στην Αθήνα, όχι μόνο για την εξαίσια δροσιά του αλλά και για την απόσταση που το χωρίζει από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή, πράγμα που του εξασφαλίζει τον δυνατό ήχο που λείπει από άλλα θερινά της Αθήνας. Και ποιος θέλει να δει Ταραντίνο με χαμηλωμένο ήχο;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v