Συγκίνηση και αναμνήσεις στο ”Συρμό”

Το νέο βιβλίο της Σοφίας Αδαμίδου, αφιερωμένο στη ζωή και το έργο της αξέχαστης Σωτηρίας Μπέλλου παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2006 στη μουσική σκηνή ”Συρμός”, σε μια εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση και αναμνήσεις.

Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και αναμνήσεις εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2006 στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Εκδόσεις Πατάκη στη μουσική σκηνή ”Συρμός” (Κολωνού και Οδυσσέως, Πλατεία Καραϊσκάκη) στο Μεταξουργείο.

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου της Σοφίας ΑδαμίδουΣωτηρία Μπέλλου, Πότε ντόρτια πότε εξάρες”, πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, φίλοι και συγγενείς παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τη συγγραφέα, αλλά και την αείμνηστη Σωτηρία Μπέλλου παρουσία του εμφανώς συγκινημένου αδελφού της, Πέτρου Μπέλλου.

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο Ηλίας Ανδριόπουλος (εικονίζονται στη μεγάλη φωτό πλαισιωμένοι από τις Λένα Αλκαίου και τη συγγραφέα) και ο Κώστας Καζάκος μίλησαν με θερμά λόγια για την εκρηκτική προσωπικότητα, τη μοναδικότητα του ταλέντου και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα της ερμηνεύτριας, αναπολώντας την εποχή που το ρεμπέτικο ήταν εξαιρετικά δημοφιλές. Μίλησαν επίσης για τις ιδιαίτερες στιγμές που έζησε ο καθένας τους κοντά στην ερμηνεύτρια αποκαλύπτοντας έτσι μέρος της πολυτάραχης ζωής της.

Όλοι επικρότησαν την ειλικρίνεια και την αμεσότητα της πολύχρονης και προσεκτικής καταγραφής που έκανε η συγγραφέας για τη ζωή και το έργο της μεγάλης ερμηνεύτριας και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό όταν ανέβηκε στη σκηνή και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την ευκαιρία που της δόθηκε να γνωρίσει από κοντά τη Σωτηρία Μπέλλου και να γράψει γι’ αυτήν.

Η Λένα Αλκαίου, η Καλλιόπη Βέττα, ο Μανώλης Μητσιάς, η Αναστασία Μουτσάτσου, το ”Τρίφωνο” (Ερωφίλη, Ν. Κουρουπάκης και Δ. Υφαντής), αλλά και ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη, η Θεοδοσία Στίγκα και ο Λάμπρος Καρελάς ολοκλήρωσαν την παρουσίαση του έργου της αξέχαστης αυτής ερμηνεύτριας τραγουδώντας τραγούδια και ταξιδεύοντας έτσι την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στην εποχή του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Καλδάρα, του Χατζηχρήστου, αλλά και ερμηνευτών και συνθετών, όπως ο Σαββόπουλος, ο Μούτσης, ο Ανδριόπουλος και ο Λάγιος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v