Έρχεται ολοκαίνουριος Τόλκιν

Μέσα στο 2018, κυκλοφορεί η ιστορία του Τόλκιν, στην οποία μας διηγείται την πτώση μιας μυστικής πόλης της Μέσης Γης, πολλά χρόνια πριν το Χόμπιτ και τον Άρχοντα.
Έρχεται ολοκαίνουριος Τόλκιν
Επιμελημένο από τον γιο του μεγάλου συγγραφέα, κυκλοφορεί μέσα στη χρονιά το πρώτο βιβλίο που έγραψε ο Τόλκιν για τη Μέση Γη, ένας προάγγελος του Χόμπιτ και του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Πρόκειται για την «Πτώση της Γκόντολιν», την ιστορία για έναν άντρα που αρχικά διστάζει αλλά τελικά αναλαμβάνει το ηρωικό έργο να προστατέψει την κρυμμένη πόλη της Γκόντολιν. Την ιστορία έγραψε ο Τόλκιν όσο ανάρρωνε, αμέσως μετά την μάχη των χαρακωμάτων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η είδηση αποτέλεσε έκπληξη για τους φίλους του κόσμου του Τόλκιν, αφού μετά την κυκλοφορία του Beren and Luthien το 2017, και πάλι επιμελημένο από τον γιο του συγγραφέα, Κρίστοφερ. Ο Κρίστοφερ Τόλκιν δήλωσε πως είναι το τελευταίο βιβλίο του πατέρα του που θα εκδοθεί. Ο Κρίστοφερ Τόλκιν, όμως, 93 ετών πλέον, έκανε την έκπληξη και μέχρι το καλοκαίρι, η «Πτώση της Γκόντολιν» θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Όσον αφορά την ιστορία, πρόκειται για την πτώση της κρυμμένης, μυθικής πόλης των ξωτικών και του βασιλιά Τούργκον από τις στρατιές του μοχθηρού Μόργκοθ και του δράκου Γκόθμογκ, γεγονότα που προηγήθηκαν χρονικά του Χόμπιτ και του Άρχοντα, για τα οποία ωστόσο υπήρξαν νύξεις στο Σιλμαρίλιον. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο Τόλκιν έγραψε για πλάσματα όπως Ορκ και Μπάλρογκ, που τελειοποίησε στη συνέχεια, στήνοντας το ευρύτερο «σύμπαν» της Μέσης Γης.

Την εικονογράφηση του νέου βιβλίου ανέλαβε ο ίδιος καλλιτέχνης που είχε «ντύσει» οπτικά και τα παλαιότερα βιβλία του, Alan Lee.

Πηγή: Guardian 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v