Το in2life σας χαρίζει τα βιβλία των διακοπών σας!

Κερδίστε τα βιβλία των διακοπών σας στον καλοκαιρινό βιβλιοδιαγωνισμό του in2life που σας χαρίζει νέους τίτλους από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους.
Το in2life σας χαρίζει τα βιβλία των διακοπών σας!
Ήλιος, θάλασσα, παγωμένος καφές, χρυσαφένια άμμος… Και κάτι ακόμα. Τι λείπει; Ένα απολαυστικό βιβλίο, να μας κρατήσει παρέα στην παραλία ή να συνοδεύσει το απογευματινό μας ραχάτι στο νησιώτικο μπαλκόνι μας. Ένας «φίλος» που εν μέσω διακοπών μας επιτρέπει να κάνουμε κι άλλα παράλληλα ταξίδια, από τις σκηνές αστυνομικών υποθέσεων μέχρι την Ελλάδα άλλων εποχών και από τη μία άκρη του κόσμου μέχρι την άλλη, με το γύρισμα μιας σελίδας.

Το in2life σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας σας χαρίζει αυτούς τους πολύτιμους «φίλους» για το καλοκαίρι, εξασφαλίζοντας 20 διαφορετικούς τίτλους βιβλίων για τις διακοπές σας. Διαβάστε παρακάτω τις υποθέσεις των βιβλίων από τις εκδόσεις Πατάκη, Καστανιώτη, Λιβάνη, Κέδρος και Ψυχογιός, διαλέξτε και δηλώστε συμμετοχή.

Καλοκαίρι με τις εκδόσεις Καστανιώτη
Μέρες και νύχτες που δεν ήταν δικές μας, της Ελισάβετ Παπαδοπούλου 
Η Αθηνά μεγαλώνει τη δεκαετία του ’70 σε ένα χωριό κοντά στο Διδυμότειχο, σε μια ιδιόρρυθμη οικογένεια γεμάτη συναισθηματικά κενά. Μακριά ο κόσμος δονείται από μεγάλα γεγονότα, μεταβάλλεται, ζει συναρπαστικά, σε μέρες και νύχτες που δεν είναι δικές της. Καθώς νιώθει ξένη σε ό,τι την περιβάλλει, ερωτεύεται παράφορα τον «Ξένο» – έναν στρατιώτη, τον Αλέξανδρο, που υπηρετεί εκεί τη θητεία του. Χωρίζουν με την αναχώρησή του, αλλά αυτή η σχέση τούς σημαδεύει βαθιά. Θα ξαναβρεθούν αργότερα στην Αθήνα, επιτυχημένοι επαγγελματίες και οι δύο, κι επιπλέον εκείνος παντρεμένος με τη Λώρα. Γύρω τους, πλήθος νεόπλουτοι, μέλη μιας κοινωνίας που χάνει σταδιακά την αθωότητά της. Κι αυτοί οι δύο, που ζούνε χωριστά, μοιάζουν ακόμα στοιχειωμένοι από το παλιό πάθος, αλλά κι από όσα ονειρεύτηκαν για μια χώρα που αλλάζει δραματικά και δεν τους ταιριάζει πια.

Μια μεγάλη ιστορία αγάπης, που κινείται ανάμεσα στον σκληρό ρεαλισμό και στη φαντασία, με φόντο την Ελλάδα της ψεύτικης ευημερίας αλλά και την έρημο της ακριτικής επαρχίας. Ένα μυθιστόρημα για τον τραυματικό μικρόκοσμο της οικογένειας, που η συγγραφέας προστατεύει με συμπόνια, ανιχνεύοντας τα μονοπάτια που οδηγούν στην εξιλέωση.

Ιδιωτική έρημος, της Σοφίας Μαντουβάλου 
Η γενναιοδωρία της τύχης φέρνει κοντά έναν ιδιαίτερο άντρα και μια αινιγματική γυναίκα, με διαφορετική πορεία ζωής και αντίθετους εσωτερικούς κόσμους. Ο Στάσης, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, δοκιμιογράφος, με οινοχαρή προσωπικότητα. Η Νάνα, οικιακή βοηθός, πλην όμως πολύγλωσση φιλόλογος με βαθύ απωθημένο τη συγγραφή. Όταν γνωρίζονται τυχαία στο αεροδρόμιο, ο Στάσης αισθάνεται αμέσως μια παράξενη έλξη και όση ώρα μιλούν επεξεργάζεται ένα τολμηρό σχέδιο. Της προτείνει να την προσλάβει για τις δουλειές του σπιτιού και ταυτόχρονα να γίνει χορηγός της ώστε εκείνη να γράφει μία από τις έξι ημέρες της εβδομάδας. Η Νάνα αποδέχεται την πρόταση και έτσι αρχίζει η ιστορία τους. Μια ιστορία πολυκύμαντη, που ξεκινά από μια αθώα σύμπτωση και εξελίσσεται σε ένα απολαυστικό παιχνίδι χαρακτήρων.

Στο νέο υπαρξιακό της μυθιστόρημα η Σοφία Μαντουβάλου, με κοφτερό χιούμορ, οξύ σαρκασμό, βαθιά ειρωνεία, αλλά και απέραντη τρυφερότητα, περιγράφει τον παράδεισο και την κόλαση των ανθρώπινων σχέσεων, ενώ ταυτόχρονα σκιαγραφεί ένα πανόραμα της ελληνικής κοινωνίας.

Το νόμισμα του Ακράγαντα, του Αντρέα Καμιλέρι 
«Η συγκεκριμένη ιστορία προέρχεται από ένα οικογενειακό χρονικό ή θρύλο. Σύμφωνα με αυτό, ένας μακρινός συγγενής μας, μακρινός ακόμη και μέσα στο χρόνο, ο οποίος ήταν γιατρός και νομισματολόγος, συνάντησε κάποτε έναν αγρότη που του έδειξε, προκειμένου να του χαρίσει, ένα χρυσό νομισματάκι που ανακάλυψε σκάβοντας. Ο γιατρός το αναγνώρισε αμέσως, ήταν ο μυθικός “μικρός Ακράγας”. Πήγε να το πάρει και έπεσε από το άλογο, σπάζοντας το πόδι του».

Αυτά σημειώνει στο τέλος του βιβλίου του ο Αντρέα Καμιλέρι. Στο μεταξύ όμως επινοεί ένα σωρό άλλα πράγματα –ονόματα, γεγονότα και καταστάσεις– και μπλέκοντάς τα με πραγματικά συμβάντα (όπως τον σεισμό της Μεσίνα) περιδιαβαίνει με άνεση τους οικείους σε αυτόν «τόπους» του ιταλικού Νότου και σκαρώνει μια πρωτότυπη τελικά ιστορία που γοητεύει αλλά και καθηλώνει τον αναγνώστη.

Καλοκαίρι με τις εκδόσεις Λιβάνη
Χωρίς παρελθόν, της Φωτεινής Ναούμ
Αν πρέπει να τρέξεις, τρέξε. Αν πρέπει να ουρλιάξεις, ούρλιαξε. Αν πρέπει να κρυφτείς κάπου, μην το κάνεις. Είναι παντού. Παραφυλάει σε κάθε σου βήμα. Το φιλί υγρό και ζεστό όπως το αίμα. Ο φόβος, γλυκός σαν τον πρώτο έρωτα, παραμονεύει τις κινήσεις σου. Κι η σιωπή πνιχτή, θανατερή, καρτερεί να αποσώσει όσα ξεκίνησαν πριν από χρόνια... Ο ξαφνικός θάνατος του άντρα της κι ένα τηλεφώνημα στη μέση της νύχτας ταράζει τις εύθραυστες ισορροπίες. Η άλλοτε προστατευμένη ζωή της κινδυνεύει. Υποψίες του παρελθόντος, ανοιχτοί λογαριασμοί και πρόσωπα που κινούνται με αόρατα νήματα. Τραπεζικές εντολές, ανταλλακτήρια, εκβιασμοί, πληρωμένο σεξ και πίσω απ’ όλα εκείνος. Πώς κερδίζει κανείς σε έναν αγώνα άνισο; Πώς αντιμετωπίζει μια αλήθεια τόσα χρόνια κρυφή; Πού βρίσκει τον εαυτό του; Πού τον χάνει; Θα βρει η Έλενα το δρόμο που θα την οδηγήσει πίσω στο φως; Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα, μια ιστορία έρωτα, που ζωντανεύει από το παρελθόν, ποτισμένη με μυστήριο, εντάσεις και αναπάντεχες ανατροπές.

Έτσι είναι η ζωή, της Μαρίνας Πετροπούλου
Την Κατερίνα δεν τη χάιδεψε η ζωή. Από τα θρανία την πήρε ο έρωτας του Σπύρου και την ταξίδεψε από το χρυσό του ουρανού στο γκρίζο του σύννεφου και από το σκούρο της αμφιβολίας στο κόκκινο των ορίων της. Με ένα μοναδικό στόχο στο νου, νόμισε πως ήξερε να ακροβατεί στο σκοινί της αντοχής της και προσπάθησε να περάσει απέναντι με μοναδικό στήριγμα την αγάπη του Ντίνου.

Τι σημασία όμως έχει το απέναντι όταν φυσάει ανάποδα και το σκοινί της λογικής κινδυνεύει να κοπεί; Την απάντηση την έδωσε η ζωή, γιατί έτσι είναι αυτή κι ό,τι θέλει κάνει.




Στα Τέσσερα σηµεία του Ορίζοντα, της Χαράς Ανδρεΐδου 
Τέσσερις άνθρωποι, δυο γυναίκες και δυο άνδρες, σε τρεις παράλληλες σχέσεις μεταξύ τους, εν γνώσει τους. Κανείς τους δεν είναι το μοναδικό πρόσωπο στην ερωτική ζωή του συντρόφου του, εν γνώσει του. Κανείς τους δε δεσμεύεται από όρκους αιώνιας αγάπης, οικογενειακές υποχρεώσεις, παιδιά. Κι όμως, αποδέχονται όλοι τους από την αρχή αυτή την παράξενη πραγματικότητα και συνεχίζουν. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, σχέσεις βγαλμένες από την εποχή της αθωότητας, ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από ένα μόνο πρόσωπο, πόλεμοι εσωτερικοί που δεν οδηγούν πουθενά. O καθένας με τους δικούς του τρόπους, με τη σιωπή, με τη φωνή, με την απόλυτη πίστη, με την πεισματική άρνηση, με τη χειραγώγηση. Ένα γαϊτανάκι, ένα ντόμινο, ένα κουβάρι αξεδιάλυτο σχέσεων. Πώς διαχειρίζεται ο καθένας τους αυτές τις σχέσεις, αυτή τη μη αποκλειστικότητα; Πώς αντιμετωπίζει το σύντροφο, πώς στέκεται απέναντι από τον ή την αντίζηλο; Πώς σηκώνει το βάρος των επιλογών του, πώς αντέχει το μοίρασμα εκεί που το μόνο που ουσιαστικά θέλει, το μόνο που λαχταρά είναι η ξεκάθαρη αποκλειστικότητα; Τέσσερις άνθρωποι, τόσο διαφορετικοί σαν να κοιτά ο καθένας σε διαφορετικό από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Κι όμως, με το ίδιο τελικά ζητούμενο για όλους: τη ζεστασιά της αγάπης.

Καλοκαίρι με τις εκδόσεις Ψυχογιός
Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι, του Δημήτρη Στεφανάκη 
Το ταξίδι στις Κυκλάδες και στο φως ξεκινά ένα καλοκαίρι, στα τέλη του εικοστού αιώνα. Ένας διάσημος νομπελίστας, ο Αλμπέρ Καμύ, επιστρέφει στην πρωτεύουσα του χρόνου, την εποχή μας, και στη Μεσόγειο που αγάπησε. Τον συνοδεύει η νεαρή δημοσιογράφος Αριάδνη Δάριβα, που βλέπει αυτό το ταξίδι σαν μια δεύτερη ευκαιρία προκειμένου ο Γαλλοαλγερινός συγγραφέας να ολοκληρώσει το μυθιστόρημά του Ο πρώτος άνθρωπος. Κάτω από τον ανίκητο ήλιο, στο διονυσιακό περιβάλλον της καλοκαιρινής Μυκόνου, ο Καμύ θα προσπαθήσει να συμφιλιώσει τις αναμνήσεις της προηγούμενης ζωής του με ένα σήμερα που δεν τον αφορά. Παλινωδώντας ανάμεσα στον έρωτα και στον θάνατο, θέλει να πιαστεί από τη χαρά της ζωής μέσα σ’ έναν κόσμο όπου άνθρωποι, βιβλία και πάθη ζητούν ολοκλήρωση. Ένα μυθιστόρημα για το ελληνικό καλοκαίρι, για την αιώνια εφηβεία και τη νιότη που δεν κατάφερε να αγγίξει ο χρόνος.

Κραδασμοί, του Τζόναθαν Φράνζεν
Η οικογένεια του Λούις Χόλαντ είναι μια περίπτωση συνηθισμένα εξωφρενική. Ο πατέρας του, αριστεριστής ιστορικός μαγεμένος με το αντικείμενό του. Η μάνα του, μια αιωνίως αγχωμένη γυναίκα που ονειρεύεται την κοινωνική καταξίωση. Η αδελφή του, Αϊλίν, χαμένη σε έναν ιδιαίτερο εγωκεντρισμό, πάει στη Βοστόνη για οικονομικές σπουδές. Ο Λούις, νωθρός, κυνικός και με πρόωρη φαλάκρα, δουλεύει στο ραδιόφωνο. Μια σειρά από απρόσμενα και άσχετα μεταξύ τους περιστατικά (ανάμεσα στα άλλα μια κληρονομιά 22 εκατομμυρίων για τη μητέρα του Λούις) θα οδηγήσουν ετούτη τη συνηθισμένη και μίζερη οικογένεια στο μάτι ενός κυκλώνα αλλεπάλληλων μεταμορφώσεων. Αυτές οι μεταμορφώσεις είναι, ίσως, οι κραδασμοί που συνταράσσουν τη ζωή των ηρώων.

Ταυτόχρονα, άλλοι, πραγματικοί κραδασμοί από ισχυρούς σεισμούς συγκλονίζουν τη Βοστόνη. Η Ρενέ, κοπέλα του Λούις και σεισμολόγος, υποπτεύεται ότι οι σεισμικές δονήσεις δεν οφείλονται σε φυσικά αίτια και αποφασίζει να ερευνήσει το θέμα ενώ, την ίδια στιγμή, έρχεται αντιμέτωπη με τον ηγέτη μιας ομάδας πιστών οι οποίοι καταδικάζουν με μένος τις εκτρώσεις. Ένα ιδιόμορφο μυθιστόρημα διά χειρός ενός ιδιοφυούς συγγραφέα, το Κραδασμοί αποτελεί το δεύτερο δείγμα γραφής από τον Τζόναθαν Φράνζεν και τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στο θέμα που τον καθιέρωσε, δηλαδή την οικογένεια, τις σχέσεις των μελών της αλλά και τη σχέση της ίδιας της οικογένειας με την κοινωνία και τον κόσμο.

Καλοκαίρι με τις Εκδόσεις Κέδρος
Οικογενειακή Πορσελάνη, του Νίκου Κουφάκη

Πώς φαίνεται, άραγε, ο κόσμος σε ένα παιδί κρυμμένο κάτω από το τραπέζι της κουζίνας, όσο η μητέρα του τακτοποιεί το νεροχύτη και ο πατέρας του διαβάζει εφημερίδα; Πριν φανταστούν τις γυναίκες να διευθύνουν τα λόγια τους με τις λεπτές μπαγκέτες των ποδιών τους υπήρξε πάντα μια εποχή που τα αγόρια ερωτεύονταν τις καθηγήτριές τους, υπέθεταν τη μικρή αδελφή τους να θυσιάζεται από θηλυκούς Αβραάμ με κοντή φούστα και χυτές γάμπες στο ταξίδι της από την Αθήνα προς την Κρήτη, παρακολουθούσαν το πρόσωπο του πατέρα τους να παίρνει διαδοχικά τα χαρακτηριστικά όλων των μελών της οικογένειάς τους, άρχιζαν να παρατηρούν σαν άγνωστα στις παλιές φωτογραφίες τα κορίτσια που είχαν αγαπήσει. Δεκαέξι διηγήματα-σερβίτσια μιας… Οικογενειακής πορσελάνης.

Σεραφείμ και Χερουβείμ, του Μένη Κουμανταρέα
Eπετειακή επανέκδοση ενός βιβλίου που σημάδεψε τη δεκαετία του ’80. Ένα βιβλίο που ανασταίνει τη γειτονιά του συγγραφέα αμέσως μετά τον Πόλεμο, σε μια εποχή που, παρ’ όλα τα τραύματά της, είναι ακόμα ανυποψίαστη. Tα δέκα διηγήματα, που μοιάζουν κεφάλαια από ένα μυθιστόρημα, εικονογραφούν εννέα Έλληνες ζωγράφοι και ο Μένης Κουμανταρέας.

Taste the Waste, των Stefan Kreutzberger & Valentin Thurn
Τα μισά και πλέον από τα τρόφιμά μας καταλήγουν στα σκουπίδια. Μόνο στη Γερμανία πετιούνται κάθε χρόνο έως και 20 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων. Αν πετούσαμε λιγότερα, θα έπεφταν οι τιμές στις παγκόσμιες αγορές και θα υπήρχαν αρκετά για τους πεινασμένους του πλανήτη. Τα τρόφιμα που πετάμε στην Ευρώπη θα επαρκούσαν δύο φορές για να τραφούν οι άτυχοι συνάνθρωποί μας. Ο Valentin Thrun και ο Stefan Kreutzberger, μετά το ντοκιμαντέρ Taste the Waste, συνυπογράφουν το ομώνυμο βιβλίο, που στοχεύει να μας ευαισθητοποιήσει για τις… σπατάλες μας.

Με Λυμένο Χειρόφρενο, της Μάρτυ Λάμπρου
Σε όσους τη ρωτούσαν γιατί ακολουθούσε τον πατέρα της στα ταξίδια του με την νταλίκα, «επειδή μου αρέσει να φεύγω από το σπίτι», έλεγε. Η Σώτη γνώριζε από τι δραπέτευε, όχι όμως και τι αναζητούσε. Στα δώδεκά της, πρώτο ταξίδι στην Ιταλία. Μπρίντιζι-Μιλάνο. Αουτοστράντα, παρκίδες, εργοστάσια. Άλλαζε λάστιχο, διάβαζε τους χάρτες, ξενυχτούσε, ξεφόρτωνε μαζί του. Ο μαγικός κόσμος της νταλίκας, ο δρόμος, ένα εργοστάσιο απροσδόκητων εικόνων. Επιστροφή για Ελλάδα. Είκοσι μέρες στο λιμάνι του Μπάρι, νταλικέρηδες, πείνα. Η νταλίκα φορτωμένη, έτοιμη για ένα ακόμη ταξίδι. Αλλά ο πατέρας βαριά άρρωστος. Η Σώτη, στην καμπίνα του οδηγού, κρατάει το τιμόνι, συνεχίζει το δρόμο… ό, τι κι αν συμβεί. Ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης μέσα από τις εθνικές οδούς.

Κροίσος, του Τιμ Λιτς
Ένα φιλοσοφημένο μυθιστόρημα, με πρωταγωνιστή τον θρυλικό βασιλιά Κροίσο της Λυδίας, για το πώς διαμορφώνεται η ανθρώπινη προσωπικότητα, για το πώς ένας άνθρωπος αποκτά την εξουσία και το πώς την ασκεί• για τις εμπειρίες της ανθρωπότητας στον πόλεμο και στην ειρήνη• για την αξία του χρήματος και για τις έννοιες της ελευθερίας, του θάρρους, της φιλίας και της ευτυχίας. Ένα βιβλίο που θέτει πάνω απ’ όλα το ερώτημα: Τι σημαίνει να διάγεις έναν καλό βίο; Μια εξαιρετική μυθιστορηματική απόδοση της αιματηρής ανόδου και πτώσης ενός θρυλικού ηγεμόνα της Ανατολής, που συνδυάζει την ενδελεχή ιστορική έρευνα με το αφηγηματικό ταλέντο.

Για Πάντα στη Θάλασσα, της Αναστασίας Λιβανού
1922. Η οικογένεια του μεγαλέμπορου Κιοπέογλου εγκαταλείπει τη Σμύρνη που καίγεται και καταφεύγει στη Χίο. Η Ίριδα, η μικρότερη κόρη του, γεννιέται μέσα στη βάρκα που μεταφέρει την εγκυμονούσα μητέρα της στο ακριτικό νησί. Στη Χίο η οικογένεια ξαναστήνει τη ζωή της και φτιάχνει εκ νέου τεράστια περιουσία. Μεγαλώνοντας, η Ίριδα αγαπάει τη θάλασσα όσο τίποτε άλλο. Χάρη στην ανατροφή που παίρνει από τον προοδευτικό πατέρα της, εξελίσσεται σε μια σπουδαία πιανίστρια και σε μια χειραφετημένη γυναίκα που δε διστάζει να εκφράσει τα πιστεύω και τις επιθυμίες της. Αγωνίζεται να πραγματοποιήσει τα όνειρά της ακόμα και όταν η στάση της τη φέρνει αντιμέτωπη με τα ήθη που επικρατούν στην Ελλάδα την εποχή εκείνη.

Μπλε Νότες σε Κόκκινο Φόντο, του Μάρκους Μάλτε
Όλα αρχίζουν με έναν αυτοσχεδιασμό της τζαζ, με μια φαντασίωση και μια δολοφονία. Παρίσι. Η Βέρα, πρόσφυγας του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου, δολοφονείται με φρικτό τρόπο. Ο Μίστερ, πιανίστας της τζαζ, ερωτευμένος με τη Βέρα, αναζητά τους ενόχους μαζί με τον πολύγλωσσο φιλόσοφο-ταξιτζή Μπομπ. Η αναζήτησή τους στο νυχτερινό Παρίσι, υπό τους ήχους της τζαζ της θρυλικής Blue Note, θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα κύκλωμα Βαλκάνιων κακοποιών που συχνά έχουν την κάλυψη της πολιτικής εξουσίας. Τα τραύματα που προκάλεσε ο γιουγκοσλαβικός εμφύλιος ανοίγουν και πάλι. Ψάχνοντας το παρελθόν της δολοφονημένης γυναίκας στις απομακρυσμένες ακτές του Δούναβη και στους τάφους των Βαλκανίων, οι δύο φίλοι θα ανακαλύψουν εγκλήματα στα οποία κανείς δεν είχε δώσει σημασία. Ένα συναρπαστικό νουάρ μυθιστόρημα που φωτίζει τις αθέατες πλευρές της πρόσφατης πολιτικής Ιστορίας.

Ο Δρόμος είναι η χαρά, της Λίας Μεγάλου-Σεφεριάδη
Επανακυκλοφορεί ανανεωμένο το κλασικό μυθιστόρημα της Λίας Μεγάλου-Σεφεριάδη, σε 23η έκδοση. Το βιβλίο βυθίζει τον αναγνώστη σ’ έναν κόσμο γεμάτο θάλασσα, χρώματα, φως, δροσερό αεράκι, αποδίδοντας αξία στα εκ πρώτης όψεως ασήμαντα πράγματα, στα απλά και καθημερινά –στα κατά Ευριπίδη εδώ της ζωής. «Όποιος ευχαριστιέται με τα μικρά και με τα λίγα, γεμάτη λαχεία είναι η ζωή», λέει η ηλικιωμένη ηρωίδα, που φυγαδεύτηκε ως βρέφος μέσα απ’ τις φλόγες της Σμύρνης, για να βρει καινούργια πατρίδα και οικογένεια σ’ ένα νησί του Αιγαίου. Αυτή είναι η Ελένη, μια αγράμματη νησιώτισσα, που κατέχει τη δυσκολότερη απ’ όλες τις τέχνες : την τέχνη της ζωής. Το «ιαματικό» αυτό βιβλίο εξιστορεί τον βίο της, βίο παράλληλο με εκείνον της νεότερης Ελλάδας.

7 Καρδιές, της Λέττας Βασιλείου
Ένας χαρισματικός νέος άνθρωπος ζει με την κατάρα να μην αγαπήσει ποτέ. Μια ιστορία που ταυτίζει το μύθο με την πραγματικότητα, το πεπρωμένο με την επιλογή, τον αναγνώστη με τον ήρωα. Ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται σαν παραμύθι, ένα παραμύθι που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα. Τελικά η αγάπη ή η έλλειψη της αγάπης είναι κατάρα, τύχη ή επιλογή; Γραμμένο σε μια εποχή που κυριαρχεί το ρομάντζο και η ροζ λογοτεχνία του lifestyle, το «7 Καρδιές» έρχεται να επαναπροσδιορίσει το ρομαντικό, με την κλασική του έννοια, στοιχείο και τους συμβολισμούς.

Το Ίαμα Κάνναβη, του Γιώργη Α. Οικονομόπουλου
Μια μελέτη-δοκίμιο του νευρολόγου-ψυχιάτρου Γιώργη Α. Οικονομόπουλου, σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες της κάνναβης στην υγεία (και ειδικότερα τις αντικαρκινικές της ιδιότητες) όταν αυτή παρέχεται υπό ιατρική επίβλεψη. Ο Γιώργης Α. Οικονομόπουλος ασχολείται από το 1980 με τις φαρμακευτικές απεξαρτήσεις και τα ναρκωτικά και έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση προγραμμάτων απεξάρτησης.

Καλοκαίρι με τις εκδόσεις Πατάκη

Εκεί και πάντα αλλού, της Μαρίας Παπαγιάννη 
Οι ισορροπίες στη σχέση της Δώρας και του Γρηγόρη αλλάζουν όταν η κόρη τους περνά στο Πανεπιστήμιο. Η Δώρα ανακαλύπτει ότι τίποτα δεν είναι όπως θα ήθελε. Στη δουλειά της συνδέεται με μια ηλικιωμένη γυναίκα, τη Σαπφώ. Όταν εκείνη πεθαίνει, της αφήνει το ημερολόγιό της. Μέσα από τις σελίδες του η Δώρα θα κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο, σε μια Ελλάδα που δε γνώρισε, και θα ακολουθήσει τα ίχνη μνήμης που άφησε πίσω της η Σαπφώ, μικρές πτυχές στη σκιά της μεγάλης Ελλάδας που παραπαίει ανάμεσα σε πολέμους, ηρωικές στιγμές και σκοτεινούς εφιάλτες.

Η ιστορία οδηγεί στον νεαρό Αχιλλέα, παππού της Σαπφώς, που έρχεται στην Αθήνα από το νησί γεμάτος προσδοκίες και συμπίπτει με τον ερχομό της… σοκολάτας στην Ελλάδα. Με την εγγονή του, το «σοκολατάκι» του, θα γνωρίσει την Αθήνα των προσφύγων και των ποιητών, των αμανέδων και του τανγκό, των πρώτων θερινών κινηματογράφων κάτω από την Ακρόπολη. Όταν ο παππούς Αχιλλέας τής αφήσει το χέρι, η Σαπφώ μεγαλώνοντας στα χρόνια της διάψευσης θα γνωρίσει τον έρωτα, αλλά δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τα όρια και να παλέψει γι’ αυτόν. Το ημερολόγιο της Σαπφώς θα βοηθήσει τη Δώρα να αναμετρηθεί με τη ζωή της.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v