«Δεν είναι αυτό που νομίζεις»: Φρέσκια άφιξη στα ελληνικά comics

Τέσσερις νέοι comic heroes κυκλοφορούν στα κομιξάδικα ανάμεσά μας και κουβαλούν μυστικά που πρέπει να πάρουν στον τάφο τους. Η φρέσκια σειρά κόμικς νέων Ελλήνων δημιουργών μας κλείνει το μάτι λέγοντας… «Δεν είναι αυτό που νομίζεις».
Ένας Σαλονικιός κομίστας, δύο συγκάτοικοι και μία γυναικεία παρουσία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την αθηναϊκή πραγματικότητα και να ερμηνεύσουν τον κόσμο. Το αν θα τα καταφέρουν, θα το διαπιστώνουμε στις δισδιάστατες περιπέτειές τους που κυκλοφορούν τρεις ή περισσότερες φορές τον χρόνο στα comic stores και στα βιβλιοπωλεία, δηλώνοντας ότι «Δεν είναι αυτό που νομίζουμε».

Ο Σάββας είναι ένας κομίστας από την Θεσσαλονίκη που κατεβαίνει να βρει την τύχη του στην Αθήνα. Εκεί τον περιμένει ο Βάιος, ο Θεσσαλός κολλητός του απ' το στρατό, ο οποίος συγκατοικεί με τον Νίκο, έναν παλιό συμμαθητή του. Το τέταρτο μέλος της παρέας είναι η Αθηναία Ιωάννα, συμφοιτήτρια του Νίκου και γκόμενα του Βάιου.

Η τετραμελής «συμμορία» προσπαθεί να ερμηνεύσει τον κόσμο και να λύσει τα προβλήματά της μπλέκοντας με μια σειρά από δευτερεύοντες χαρακτήρες. Ό,τι κι αν σκέφτονται, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Η αντίδρασή τους είναι η αδιαφορία για τις συνέπειες των πράξεων τους –και καλά κάνουν, γιατί η υπερδύναμή τους ως εναλλακτικοί Αθηναίοι superheroes είναι η ικανότητά τους να… τους βολεύει η παραπάνω κατάσταση.

Η αρχή έγινε ήδη με το πρώτο τεύχος της σειράς υπό τον τίτλο «Το τρένο της μεγάλης φυγής», στο οποίο η παρέα συναντιέται για πρώτη φορά και ο Σάββας, αφού καταφθάνει από τα Βόρεια, μαθαίνει ένα μυστικό που πρέπει να πάρει στον τάφο του.



Η συνέχεια αναμένεται σύντομα -το δεύτερο τεύχος με σινεφίλ τίτλο «Πιάσε με αν μπορείς» βρίσκεται στα σκαριά- και οι τέσσερις ήρωες περιμένουν να ζήσουν διάφορες καταστάσεις «βγαλμένες απ' τη ζωή».

Το σενάριο της σειράς υπογράφουν οι Τάσος Ζαφειριάδης και Λουκάς Τσουκνίδας, το σχέδιο και το design του εντύπου ο Παναγιώτης Πανταζής και το εξώφυλλα και τα greytones o Γιώργος Γούσης, ενώ τα τεύχη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Jemma Press.

Πάρτε γεύση από το πρώτο τεύχος του «Δεν είναι αυτό που νομίζεις», ξεφυλλίζοντας δέκα σελίδες του «Τρένου της μεγάλης φυγής» πατώντας εδώ και αγοράστε το online από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v