Gay friendly μπαράκια στην Αθήνα

Ποια μπαράκια της πόλης αγαπούν ιδιαίτερα το LGBT κοινό τους και φροντίζουν να το δείχνουν συχνά;
Gay friendly μπαράκια στην Αθήνα

Rooster

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 4, τηλ.: 210 3224410
Στο κέντρο της πιο πολυσύχναστης πλατείας, το Rooster είναι ένα all-day στέκι για καφέ, ποτό ή φαγητό. Ο χώρος του είναι καλαίσθητος, η μουσική ωραία και – τις καλές μέρες – απλώνει τραπεζάκια έξω για άραγμα με τις ώρες. Για τις βραδινές ώρες, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τις φοβερές επιλογές του σε κοκτέιλ, που ξεκινούν από τα 8€, ενώ το απλό ποτό ξεκινά από τα 6€.

Beaver

Βασιλείου του Μεγάλου 46, Γκάζι, την: 2112103540
Λιγότερο “μαγαζί” και περισσότερο κολεκτίβα, ένας συνεταιρισμός γυναικών που δίνει βάση στην διαφορετικότητα, σε όλες τις πιθανές της εκφάνσεις. Ο χώρος είναι μικρός, με βιομηχανική αισθητική αλλά πολύ όμορφη διακόσμηση, ενώ υπάρχουν και λίγα τραπεζάκια έξω. Ανοίγει το μεσημέρι και μένει ανοιχτό μέχρι αργά, για υπέροχο (και πολύ φτηνό) καφεδάκι, που όσο περνάει η ώρα θα μεταμορφώνεται σε αλκοόλ.

Μυροβόλος

Γιατράκου 12 , Μεταξουργείο, τηλ: 2105228806
Ακόμα ένα στέκι που αγαπιέται ιδιαίτερα από το γυναικείο κοινό, η Μυροβόλος αγαπάει κι αυτή το κοινό της, που μαζεύεται τακτικά για να ζήσει υπέροχες παρεΐστικες στιγμές, από το πρωί με καφεδάκι, μέχρι αργά το βράδυ με ρακόμελα στην σκεπαστή της βεράντα. Εδώ έχουμε και πολύ ωραίες επιλογές για φαγητό, ελληνικής και ανατολίτικης έμπνευσης, ενώ η μουσική επιμένει ελληνικά—με συχνά-πυκνά lives.

Μπλε Παπαγάλος

Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή, τηλ: 2110121099
Καλλιτεχνικό μπαράκι από τα λίγα, με υπέροχη αισθητική και ακόμα καλύτερες μουσικές να ακούγονται απ’ τα ηχεία κάθε βράδυ. Ο Μπλε Παπαγάλος είναι ένα στέκι που αγαπά το LGBT κοινό του, και φροντίζει να το δείχνει. Διοργανώνει συχνά events με διαλεχτούς DJs, ή με χορό, και μας σερβίρει φανταστικά κοκτέιλ (ξεκινούν από 8€).

Λουκούμι

Πλατεία Αβησσυνίας 3, τηλ: 2103234814
Και queer friendly είναι αυτό το γλυκύτατο καφέ-μπαρ, και τέλεια θέα στην Ακρόπολη προσφέρει. Έχει και μια ωραία ταράτσα για τους ανοιξιάτικους μήνες, σερβίρει φτηνά ποτά (ξεκινούν από 5€) και παίζει μουσικάρες, από indie rock και alternative, μέχρι ηλεκτρονική και χιπ χοπ. Στο πατάρι συμβαίνουν και συχνές εκθέσεις τέχνης.

Spinster

Ικτίνου 3, Κέντρο, τηλ: 2105222232
Λίγο πιο δίπλα από το πολύ queer friendly Ρομάντσο, βρίσκεται ένα μπαράκι πιο μικρό, πιο διακριτικό, με λιγότερο κόσμο—φαινομενικά, είναι μέχρι να μπεις μέσα. Το Spinster είναι διακοσμημένο με ακραία ρετρό στοιχεία – στα όρια του κιτς – και παίζει φοβερές μουσικές, από funk και disco, μέχρι ξεδιάντροπα 90s με Madonna και Bjork. Σερβίρει και υπέροχα κοκτέιλ, στα 8€, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v