Τα βιβλία που θα σε κάνουν να γελάσεις

Ποιος είπε ότι η λογοτεχνία πρέπει να είναι μόνο σοβαρή; Αυτά τα βιβλία θα σε κάνουν να γελάσεις πολύ –μην τα πάρεις μαζί σου στο μετρό.
Τα βιβλία που θα σε κάνουν να γελάσεις

Καλοί Οιωνοί των Νηλ Γκάιμαν και Τέρι Πράτσετ
Εκδόσεις Sελίνι

Λίγη ώρα πριν το τέλος του κόσμου, ένας Δαίμονας κι ένας Άγγελος που δουλεύουν μαζί εδώ και χιλιάδες χρόνια, κι έχουν μείνει σε αυτόν τον ταλαίπωρο πλανήτη ακριβώς όσο χρειάζεται για να τον αγαπήσουν… χάνουν τον Αντίχριστο. Οι καβαλάρηδες της Αποκάλυψης, όμως, πλησιάζουν, και τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει την πορεία των πραγμάτων. Ή μήπως μπορεί; Ίσα που προλαβαίνεις να το διαβάσεις, πριν σου το σποϊλεριάσει η σπαρταριστή σειρά που έρχεται, φτάνει, σε δυο μήνες είναι εδώ, σαν τον Αρμαγεδδώνα ένα πράγμα, με πρωταγωνιστές τους Ντέιβιντ Τένναντ και Μάικλ Σιν (και Μπένεντικτ Κάμπερματς, και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και άλλους αυτού του βεληνεκούς).



Νεοελληνική Μυθολογία, του Αύγουστου Κορτώ
Εκδόσεις Πατάκης

Ένας φόρος τιμής στην Ελληνική Μυθολογία του Νίκου Τσιφόρου, πλημμυρισμένος από το γνώριμο ύφος του Κορτώ στα πιο σκαμπρόζικά του, με τις γιγάντιες προτάσεις του και τους συνειρμούς πάνω σε συνειρμούς και μέσα σε παρενθέσεις. Χιούμορ που αγγίζει σε σημεία τα όρια της καφρίλας, πανέξυπνες αναφορές στην ποπ κουλτούρα που δε γίνεται να μην αγαπήσεις και ατάκες που θα σε κάνουν να γελάσεις δυνατά, μόνος σου σε ένα άδειο δωμάτιο, τουλάχιστον μία φορά ανά κεφάλαιο. Συνιστάται να αποφεύγεται σε μέσα μαζικής μεταφοράς, για ευνόητους λόγους.

Ο Άντερς ο Φονιάς και οι Φίλοι του, του Γιούνας Γιούνασον
Εκδόσεις Ψυχογιός

Το τρίτο βιβλίο του συγγραφέα του σπαρταριστού best-seller «Ο Εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε», ο Άντερς ο Φονιάς έχει για πρωταγωνιστή του έναν προσφάτως αποφυλακισμένο δολοφόνο που σε μια απότομη στροφή της μοίρας γίνεται χριστιανός, προς μεγάλη ταραχή των δύο φίλων του: Μιας πρώην ιερέα, που έχει μόλις αποπεμφθεί από την Εκκλησία, και του κατεστραμμένου εγγονού ενός πρώην εκατομμυριούχου, οι οποίοι έχουν στήσει ολόκληρη μπίζνα πάνω στον Άντερς τον χριστιανό φονιά. Ναι, είναι τόσο ξεκαρδιστικό όσο ακούγεται.



Ένας τσιρκολάνος, μια καμήλα και 4.000.000 ερωτήσεις, του Άντριου Νίκολ
Εκδόσεις Διόπτρα

Παραμονές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τέσσερα μέλη ενός περιπλανώμενου τσίρκου από τη Βουδαπέστη οργανώνουν την απάτη του αιώνα: Επιχειρούν να βάλουν έναν Γερμανό ακροβάτη στην θέση του βασιλιά της Αλβανίας. Απολαυστική ιστορία, αξιαγάπητοι χαρακτήρες, βιτριολικό χιούμορ, τρελές ανατροπές και μια παρανοϊκή Ευρώπη που ακροβατεί ανάμεσα στο τέλος των αυτοκρατοριών της και στην απειλή του μεγαλύτερού της πολέμου, συνθέτουν ένα βιβλίο που θα σε κάνει να γελάσεις πολύ –και να κλάψεις και λίγο. Και να σοκαριστείς όταν μάθεις πως αυτή η ιστορία υπάρχει περίπτωση να είναι αληθινή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v