Γ. Κόττης: Ταξίδια της φαντασίας

Τη νέα ατομική έκθεση του Γιάννη Κόττη φιλοξενεί από τις 6 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου η Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Ο δημιουργός, κάθε έργο του οποίου αποτελεί αφήγηση ενός φανταστικού ταξιδιού, παρουσιάζει έργα που γεννούν βαθιά αισιοδοξία και έμπνευση.

Στις 6 Απριλίου εγκαινιάζεται στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη η ατομική έκθεση του Γιάννη Κόττη, μια καινούργια δουλειά τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του έκθεση.

Ο καλλιτέχνης, που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, συνεργάζεται με την Γκαλερί από το 1982.

Ο κόσμος που ανοίγεται μέσα από τη ζωγραφική του ξεχειλίζει από χρώμα, ζωή και φως, γεννώντας βαθιά αισιοδοξία και έμπνευση.

Η φύση και η αναγέννησή της, εικόνες από εξοχικά σπίτια, αλλού ένα παρατημένο ποδήλατο, ένα τρένο που διασχίζει το μεσογειακό τοπίο, πυλώνες που ορθώνονται στον ουρανό, λεμονιές, ελιές και συκιές, δένδρα γεμάτα καρπούς, μικρά ζώα και οτιδήποτε υποδηλώνει τη ζωή εξακολουθεί να αποτελεί αγαπημένο θέμα για τον Κόττη.

Η ζωγραφική του διακρίνεται από έντονο αφηγηματικό στοιχείο, καθώς η κάθε εικόνα αποτελεί αφορμή για ένα ταξίδι της φαντασίας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα μεγάλων κυρίως διαστάσεων σε μικτή τεχνική, με έντονα χρώματα και ανάγλυφη επιφάνεια.

Ο Γιάννης Κόττης γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1949. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ Αθήνας (1974-1979), με καθηγητές τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου, και στην Ecole Nationale des Beaux Arts στο Παρίσι, με υποτροφία (1979-1983).

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε διεθνείς φουάρ. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Διάρκεια έκθεσης: 6 Απριλίου - 6 Μαΐου 2006

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 14.00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλατεία Κολωνακίου 20, Αθήνα, 210 3608278

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v