Ανοιχτό με δωρεάν είσοδο το μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με δωρεάν είσοδο στις 18 και 19 Μαΐου.
Ανοιχτό με δωρεάν είσοδο το μουσείο της Ακρόπολης
Tη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο τόσο στη μόνιμη έκθεση όσο και στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια».

Για να τιμήσει την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα κυκλοφορήσει αναμνηστικό μετάλλιο που έκοψε σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το κυνηγετικό σκυλί της Ακρόπολης και θα είναι διαθέσιμο στα Πωλητήρια του Μουσείου. Το έκθεμα χρονολογείται γύρω στο 520 π.Χ. και βρίσκεται στην Αρχαϊκή Αίθουσα.

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, το Μουσείο θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Στις 8:30 μ.μ., το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών θα ερμηνεύσει έργα από τους μεγάλους συνθέτες W. A. Mozart, L. van Beethoven και Ν. Σκαλκώτα στον εξώστη του δεύτερου ορόφου με θέα τα αγάλματα στην Αρχαϊκή Αίθουσα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική και συγχρόνως τη θέα των μοναδικών αρχαϊκών αγαλμάτων.

Ιδού το πρόγραμμα της μουσικής εκδήλωσης:
-W. A. Mozart: Σερενάτα για έγχορδα «Μικρή Νυχτερινή Μουσική» (διάρκεια: 21’)
-L. Van Beethoven: κουαρτέτο αρ. 4, έργο 18, αρ. 4 σε ντο ελάσσονα (διάρκεια: 23’)
-Ν. Σκαλκώτας: 5 ελληνικοί χοροί για έγχορδα (διάρκεια: 12’)

Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών:
Απόλλων Γραμματικόπουλος, βιολί
Παναγιώτης Τζιώτης, βιολί
Πάρις Αναστασιάδης, βιόλα
Ισίδωρος Σιδέρης, βιολοντσέλο
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v