Hermenaughtics στο Notus Studio

Όπως το σώμα δεν μπορεί να αποδεσμευτεί τελείως από την εμπειρία και η μνήμη από την φυσική παρουσία του ανθρώπου, έτσι και η πληροφορία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μορφή.
Hermenaughtics στο Notus Studio
Όπως το σώμα δεν μπορεί να αποδεσμευτεί τελείως από την εμπειρία και η μνήμη από την φυσική παρουσία του ανθρώπου, έτσι και η πληροφορία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μορφή. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μίας φωτογραφίας είναι η ακριβής περιγραφή της, αλλά όχι η ουσία της. Ο Πλάτωνας περιέγραψε μία κόλαση ασάφειας, όχι μία ουτοπία για την ύπαρξη, όταν η καθαρή πληροφορία ενός αντικειμένου αποτελείται από στοιχεία χωρίς σαφή θέση, η αναδιοργάνωση της μορφής του δεν θα είχε καμία σημασία ως προς την ταυτότητα του.



Καθημερινά επαναφέρουμε ασυνείδητα αυτοματοποιημένα μοτίβα γνώσης, συμπεριφοράς, αλληλεπίδρασης, διαδικασίες με παράλληλη βούληση και πλαίσια πληροφοριών που λειτουργούν ως συμβιοτικοί οργανισμοί. Βιβλιοθήκες και γενεαλογίες δρουν μέσα από την πιο απλή πράξη μας, τα metadata της νοητικής μας εξέλιξης, τα φίλτρα της ύπαρξης και τα κλειδιά του πολιτισμού.
Κάθε ομάδα πληροφοριών που απαρτίζει ένα αντικείμενο, μία πράξη, μια συνήθεια, είναι ανούσια πριν φιλτραριστεί από την ασυνείδητη συλλογική μας βούληση.



Πλέον το ζητούμενο δεν είναι να ξέρουμε πώς να επεξεργαστούμε τα δεδομένα, αλλά να γνωρίζουμε ήδη από την αρχή την τελική τους μορφή. Υποθέτοντας το αποτέλεσμα, θα αναγκάσουμε τα μέρη του να προσαρμοστούν στη νέα τους πραγματικότητα.

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:
Αναστασία Λάμπρου, Caroline Pradal, Δημήτρης Τζικόπουλος, Κατερίνα Ψημμένου


Project developed by Notus studio
Κείμενο: Αλέξανδρος Πλατής


Εγκαίνια: Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 στις 20.00
Διάρκεια: Tετάρτη 2 Μαΐου έως Tετάρτη 16 Μαΐου 2018
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 17.00 – 21.00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v