ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η έκθεση Kontaki Design στο Art Space Studio 265

Τα χειροποίητα αντικείμενα και έπιπλα Kontaki Design, μέσα από μια έκθεση με τίτλο «no Man is an island στο Art Space Studio 265 της Πάρου.

Η έκθεση Kontaki Design στο Art Space Studio 265

Ο εκθεσιακός χώρος Art Space / Studio 265 στην καρδιά του Αιγαίου, την Πάρο, θα φιλοξενήσει τον Αύγουστο την έκθεση του ταλαντούχου σχεδιαστή Σπύρου Κοντάκη με τίτλο “no Man is an island”. Τα εγκαίνια της έκθεσης χειροποίητων αντικειμένων και επίπλων θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017. Την ευθύνη του χώρου και τη διοργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει η life coach & fashion blogger Άννα Κοντολέων.

Στο λευκό κέλυφος του Art Space / Studio 265, η έκθεση “no Man is an island” συγκεντρώνει τα έπιπλα και τα αντικείμενα ως έργα τέχνης τα οποία, όμως, είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μην χάνουν τον λειτουργικό χαρακτήρα τους και κατασκευασμένα από τα πιο φίνα υλικά.«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου συνυπάρχουμε με τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν, καθώς εκείνα δείχνουν να κινούνται στον χώρο με τέτοια ευκολία, σαν να προϋπήρχαν εκεί πριν τα ανακαλύψουμε. Οι δημιουργίες του Σπύρου Κοντάκη συνδυάζουν τον αυθορμητισμό και το περίτεχνο design με έναν ιδιότυπο τρόπο που καταφέρνει να αφαιρεί την "υπερβολή" από το αντικείμενο. Στόχος της Κontaki Design δεν είναι η μαζική παραγωγή, αλλά δημιουργίες εξαιρετικής ποιότητας οι οποίες ενδεχομένως να χαρακτηρίζονται από ένα γοητευτικό ψεγάδι - όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πραγματική ζωή», αναφέρει το δελτίο τύπου της έκθεσης.

Λίγα λόγια για τον σχεδιαστή
Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, «ο Σπύρος Κοντάκης ξεκίνησε γράφοντας και παίζοντας μουσική, όμως 25 χρόνια αργότερα, όταν ένιωσε ότι έπρεπε να «ξανασχεδιάσει» το μέλλον του σαν καλλιτέχνης και να ξαναβρεθεί με τον παιδικό του εαυτό, πήρε τα μολύβια του και άρχισε να ζωγραφίζει εικόνες από αντικείμενα και έπιπλα, τα οποία, αν και στατικά, έχουν την τάση να προχωράνε προς το επόμενο επίπεδο της ύπαρξής τους, να αποκτούν συνειδητότητα και τελικά να απελευθερώνονται, σπάζοντας τα δεσμά της ακινησίας. Η πρόθεση του καλλιτέχνη παραμένει πάντα, το οτιδήποτε δημιουργεί να μεταφέρει την μαγική αυτή αίσθηση της επικοινωνίας με τις παιδικές μας αναμνήσεις, τότε που η σοφή αφέλεια και αθωότητα, μπορούσε να αποδομήσει και να επανασυνθέσει την πραγματικότητα με έναν ονειρικό τρόπο, καθώς αγνοούσε επίμονα την λογική και τους κανόνες. Έτσι απλά, ξεκίνησε να κατασκευάζει έπιπλα και αντικείμενα. Μέσα σε επτά χρόνια κατάφερε να μπει στην απροσπέλαστη παριζιάνικη γκαλερί της Helene Nougaro, κι έκανε το Hollywood να παραμιλάει χάρη στην περίφημη τσαγιέρα του «Conical» που εμφανίστηκε μέχρι και στο Skyfall του James Bond.

»Ο Σπύρος ελπίζει τα αντικείμενα που σχεδιάζει, να καταφέρουν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν και να συζητήσουν με διάφορους ανθρώπους ώσπου τελικά βρουν την ηρεμία, σε κάποιο χώρο, προσφέροντας ταυτόχρονα συντροφικότητα αλλά και επίγνωση σε όποιον βρεθεί κοντά τους».Art Space / Studio 265
Στα ιδιόκτητα γραφεία του αρχιτεκτονικού γραφείου Studio 265, που απαρτίζεται από τους αρχιτέκτονες Βαζαίο Πετρόπουλο, Δημήτρη Καρέλη, Νίκο Χατζηδήμο και τον πολιτικό μηχανικό Χρήστο Σμυρνή, δημιουργήθηκε το Art Space / Studio 265, με την αρμονική συνύπαρξη αρχιτεκτονικής και τέχνης σε έναν διώροφο μοντέρνας αισθητικής χώρο, όπου νέες ιδέες και προτάσεις φιλοξενούνται με στόχο τη δόμηση ονείρων μέσω της τέχνης. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Art Space / Studio 265 αποσκοπούν να αναδείξουν την ιστορία, την φυσική ομορφιά, το φως και τη μαγική ενέργεια της Πάρου με τη δύναμη της τέχνης και να συνδέσουν τον τουρισμό με τον πολιτισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ταπεινοφροσύνη δεν είναι υποκατάστατο για τον καλό χαρακτήρα."

Fran Lebowitz, Αμερικανίδα δημοσιογράφος & συγγραφέας

  • 1066 -Ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής εισβάλλει στην Αγγλία (Μάχη του Χέιστινγκς).
    1396- Ο χριστιανικός στρατός ηττάται στη Νικόπολη από τους Οθωμανούς του Βαγιαζήτ Α΄.
    1538 - Ναυμαχία της Πρέβεζας. Ήττα των Ισπανών από τον οθωμανικό στόλο υπό τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα.
    1867 - Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν τον έλεγχο της ατόλλης Μίντγουαιη.
    1998 - Ιδρύεται η Google .

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2