Η πρώτη ατομική έκθεση του Νίκου Βρούβα

Ο Νίκος Βρούβας παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής-γλυπτικής, στη Gallery Artprisma.
Η πρώτη ατομική έκθεση του Νίκου Βρούβα

Ο Νίκος Βρούβας παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής-γλυπτικής  με τίτλο -Opera buffa, στη Gallery Artprisma, στον Πειραιά, σε επιμέλεια Μπίας Παπαδοπούλου.  


Για το έργο του  Νίκου Βρούβα, η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης Μπία Παπαδοπούλου σημειώνει :

Ο Νίκος Βρούβας ευαίσθητος δέκτης της εποχής συλλαμβάνει στα έργα του την ταραγμένη υπαρξιακή κατάσταση του σύγχρονου ανθρώπου υπογραμμίζοντας την κωμική πτυχή της ζωής.

Οι ήρωες του είναι εμπνευσμένοι από τους ακροβάτες του τσίρκου, τους μάγους, τους μίμους και τους πλανόδιους περφόμερ. Αυτό το συνονθύλευμα ανθρώπων του καθημερινού θεάματος κινητοποιεί και απελευθερώνει την φαντασία του καλλιτέχνη. Μετατρέπεται σε πρώτη ύλη με την οποία ο Νίκος Βρούβας συνθέτει αφηγήσεις που λειτουργούν σαν πικρή σάτιρα της τρέχουσας πραγματικότητας.

Οι μεγαλοδιάστατοι καμβάδες 240x160εκ,καθυποβάλλουν τον θεατή.Κατοικούνται από γιγάντιες μοναχικές μορφές με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά οι οποίες συστρέφονται και στροβιλίζονται με ένταση ως εκρήξεις άκρατης ενέργειας.

Επιβλητικές παρουσίες, γκροτέσκες και ταυτοχρόνως κωμικές, ξαφνιάζουν με το αλλόκοτο του χαρακτήρα τους, κλόουν και γελωτοποιοί που επιφανειακά διακωμωδούν τον ψυχικό πόνο τους, εγείροντας προβληματισμούς.

Οι πληθωρικοί ήρωες του Βρούβα σπάνε τα όρια του καμβά και καταλαμβάνουν τον πραγματικό χώρο. Ως τρισδιάστατες φιγούρες συμβιώνουν με τους θεατές,συμμετέχοντας ενεργά στην μπουφονική παράσταση.

Ο Νίκος Βρούβας δημιουργεί με χιούμορ έναν πραγματικό κόσμο γεμάτο από φαινομενικά αφελείς και τρελούς πρωταγωνιστές, εμποτισμένους με μια βαθιά αίσθηση του τραγικού και μια τεταμένη συνείδηση ύπαρξης. Συνθέτει ένα κωμικοτραγικό θρίλερ εν εξελίξει, το σενάριο του οποίου είναι η ίδια ανθρώπινη ζωή και οι ακραίες αντιφάσεις της.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νίκος Βρούβας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1988.Σπούδασε ζωγραφική από το 2007 έως 2012 στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Μάριο Σπηλιόπουλο και κεραμική με καθηγητή τον Πάλτογλου.  Ομαδικές εκθέσεις:2015. «Απόφοιτοι 2011-2012»Εκθεσιακός χώρος ΑΣΚΤ. Επιμέλεια Χριστόφορος Μαρίνος. Αθήνα. 2015 «AICA Hellas»Gallery Ζουμπουλάκη. Αθήνα. Απόφοιτοι Γ’ εργαστηρίου ΑΣΚΤ. «Πινακοθήκη Γρηγοριάδη. Επιμέλεια Παναγιώτης.Αθήνα.2016 «Η Ετερότητα ως καθρέπτης της ταυτότητας». Κέντρο «Μελίνα». Επιμέλεια Σοφία Γκίκα-Έλενα Σταματογιάννη. Αθήνα. «Ανθρωποκεντρικές Προσεγγίσεις»  Gallery Artprisma. Πειραιάς.2016. Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας/ReCulture  «Τέχνη μη Τέχνη» . Καλλιτεχνικός διευθυντής Re-Culture .Θ.Μουτσόπουλος. Επιμέλεια θεματικής.SEX. Ρογκάκος.Πάτρα.2016.Πρώτη Ατομική έκθεση Gallery ArtPrisma.Πειραιάς.  Επιμέλεια Μπία Παπαδοπούλου.

Info:

Διάρκεια έκθεσης: 18 Νοεμβρίου – 11 Δεκεμβρίου 2016.
Ώρες λειτουργίας Gallery: Δευτέρα κλειστά/Τετ-Σαβ 10-3 μ.μ και Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή 10-3μ.μ και 6-9μ.μ. Κουντουριώτου 187 Πειραιάς 18537. Τηλ.210-4296790/079

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v