Athens Fringe Live 2015: Η Αθήνα μάς ανήκει

Το Athens Fringe επιστρέφει στην καρδιά της πόλης με σύνθημα «Η Αθήνα μας ανήκει» και πλούσιο πρόγραμμα που θα γεμίσει τέχνη το «Βρυσάκι».
Athens Fringe Live 2015: Η Αθήνα μάς ανήκει
Το Athens Fringe Live επιστρέφει για έβδομη συνεχή χρονιά, για ακόμη μία φορά στο κέντρο της Αθήνας με το ίδιο μότο, «η Αθήνα μάς ανήκει». Στο κέντρο της πόλης, το «Βρυσάκι» της Πλάκας πλημμυρίζει μουσική, χορό και θέατρο από δημιουργούς, από κάθε μορφή τέχνης και κάθε μέρος της Ελλάδας και του εξωτερικού μέσω του Fringe Network.

Στόχος είναι η αναζωπύρωση της αγάπης του κοινού για την πόλη της Αθήνας και η μετάδοση θετικής ενέργειας που θα εμπνεύσει νέες δημιουργίες και κοινωνικές δράσεις.

Επιπλέον, για πρώτη φορά φέτος εγκαινιάζεται η συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό artFix του Λονδίνου, που θα επιτρέψει σε έλληνες καλλιτέχνες να εκθέσουν και να προωθήσουν τη δουλειά τους στο εξωτερικό. To artFix είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει έδρα στο Λονδίνο. Σκοπός του είναι να κάνει τις τέχνες πιο προσιτές στον καθημερινό άνθρωπο και, παράλληλα, να βοηθήσει τους καλλιτέχνες να γίνουν καλύτεροι «επιχειρηματίες» ώστε να μπορούν να ζουν ευχερέστερα από την τέχνη τους.

Το Athens Fringe Live ξεκινά δυναμικά αυτόν τον Ιούνιο με θεατρικές παραστάσεις, μουσικά lives, παρουσιάσεις βιβλίων και αφηγήσεις. Επιπρόσθετα, συμπεριλαμβάνονται διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ανάπτυξη γνώσεων και ιδεών μέσω των Industry Boot Camps.

Από τις 22 Ιουνίου έως και την Κυριακή 5 Ιουλίου, θα τρέχει παράλληλα η ομαδική έκθεση δέκα εικαστικών καλλιτεχνών με έργα ιδιαίτερης καλλιτεχνικής φύσεως. Δεν θα μπορούσε να μη συμπεριλαμβάνεται το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης «Αλληλεγγύη», που συνεχίζει τον εκπαιδευτικό του κύκλο σε εντατικούς ρυθμούς ώστε να μπορεί να προσφέρει δωρεάν μαθήματα. Αποτελείται από διάφορες θεματικές ενότητες και αποσκοπούν στην δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, στην απόκτηση δεξιοτήτων, αλλά και στη σύσφιξη των μελών της κοινότητας μέσα από την προσφορά.

Τέλος, ιδιαίτερης αναφοράς είναι το κύκνειο άσμα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» που θα παρουσιαστεί με την υπογραφή του Ένκε Φεζολλάρι στη σκηνοθεσία, τη μουσική επιμέλεια και στους φωτισμούς σε μία από τις πιο όμορφες και καλλιτεχνικές αυλές της Αθήνας, το «Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης» (πρεμιέρα 1η Ιουλίου).



Info:
Athens Fringe Live 2015
22 Ιουνίου – 6 Ιουλίου 2015, ώρες 12.00-0.00
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης, Βρυσακίου 17, Πλάκα
Τηλ. επικοινωνίας: 210 3390447
Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των μαθημάτων μπορείτε να επισκεφτείτε το site www.fringenet.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v