ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο ποιητής Νίκος Καρούζος «επιστρέφει» στο σπίτι του

Ζωντανή εικαστική εγκατάσταση θα παρουσιαστεί στο σπίτι του έλληνα ποιητή Νίκου Καρούζου στο Ναύπλιο, με τίτλο «Δεν έχω τίποτα Δικό μου».

Ο ποιητής Νίκος Καρούζος «επιστρέφει» στο σπίτι του

Ζωή αποκτά ξανά το σπίτι του ποιητή Νίκου Καρούζου στο Ναύπλιο, χάρη στην ζωντανή εικαστική εγκατάσταση «Δεν έχω τίποτα Δικό μου», που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του μαθήματος Σκηνογραφίας του 3ου έτους Θεατρικών Σπουδών και του ερευνητικού άξονα «Ο αστικός ιστός ως σκηνικός χώρος».

Μια ομάδα φοιτητριών του συγκεκριμένου τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα μετατρέψουν το σπίτι του έλληνα ποιητή «σε ένα οικείο δοχείο αναμνήσεων, σκέψεων, εξομολογήσεων των φοιτητών, που θέλουν να δώσουν λίγη από τη ζωή που του στέρησε ο χρόνος».

Πρόκειται για την δεύτερη παρουσίαση της εικαστικής εγκατάστασης, καθώς η πρώτη έγινε την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 προκειμένου να γυριστεί σε βίντεο για να συμμετέχει στη Διεθνή Σκηνογραφική Έκθεση της Πράγας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των μαθημάτων και με άξονα τη σχέση σκηνογραφίας και σκηνοθεσίας καθώς και της ανάγκης επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών, της τοπικής κοινωνίας και σημαντικών καλλιτεχνών του θεάτρου η διδάσκουσα Αση Δημητρολοπούλου με τη συμμετοχή της φοιτήτριας Ελένης Μιχαηλίδου οργάνωσε την πολυήμερη καλλιτεχνική εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών με τίτλο «Νέα Οράματα στο Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο 1ος Κύκλος: Σημαντικοί Σκηνοθέτες - Διαδραστικά Εργαστήρια» με καλεσμένους διακεκριμένους σκηνοθέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ταυτότητα της παρουσίασης
Συμμετέχουν οι φοιτήτριες του Τμήματος: Ελένη Γεωργιάδου, Καλλιόπη Καλποδήμου, Ελεονόρα Κατσού, Μαρία Ιωάννου, Ερασμία Μακρίδη, Ελένη Μιχαηλίδου, Βικτωρία Ραγκούση και η Ελένη Γεωργίου.
Σκηνογραφική- Σκηνοθετική – Δραματουργική επιμέλεια Αση Δημητρολοπούλου
Διοργάνωση παρουσίασης: Αση Δημητρολοπούλου, Μέλος Ε.Ε.Π. και οι φοιτήτριες του Τ.Θ.Σ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η αμφιβολία δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, αλλά η βεβαιότητα είναι μία παράλογη κατάσταση."

Βολταίρος

  • 1791 - Γεννιέται ο Μάικλ Φαραντέι, Άγγλος επιστήμονας με σημαντική συμβολή στην εξέλιξη του ηλεκτρομαγνητισμού και της ηλεκτροχημείας.
    1869 - Ο Χρυσός του Ρήνου, πρώτο μέρος της τετραλογίας του Δαχτυλιδιού των Νιμπελούνγκεν του Ρίχαρντ Βάγκνερ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, στο Μόναχο.
    1908 - Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βουλγαρίας.
    1943 – Το ελληνικό αντιτορπιλικό Αδρίας Ι προσκρούει σε νάρκη. Από την έκρηξη αποκόπηκε η πλώρη του. Παρά τις ζημιές το πλοίο κατόρθωσε κα έφθασε στις τούρκικες ακτές με 21 νεκρούς και 30 τραυματίες.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2