ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η Νίκη της Σαμοθράκης επιστρέφει στο Λούβρο

Στην κορυφή της σκάλας του Λούβρου βρίσκεται ξανά η Νίκη της Σαμοθράκης, ύστερα από εργασίες συντήρησης οι οποίες την κράτησαν… κρυμμένη για δέκα μήνες.

Η Νίκη της Σαμοθράκης επιστρέφει στο Λούβρο

Ύστερα από δέκα μήνες «απουσίας» από το Λούβρο, η Νίκη της Σαμοθράκης επέστρεψε στο Μουσείο. Το άγαλμα του 190 π.Χ. χρειάστηκε να μετακινηθεί σε παρακείμενη αίθουσα του Μουσείου για να γίνουν οι εργασίες συντήρησης, έτσι ώστε να επανέλθει η φυσική λευκή απόχρωση του μαρμάρου.

Πλέον, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τη νέα όψη του αγάλματος, το οποίο αποτελείται από λευκό παριανό μάρμαρο και άλλαξε χρώμα καθώς αφαιρέθηκε το κιτρινισμένο από το χρόνο βερνίκι που υπήρχε επάνω του.

Από χθες πάντως, όταν και ανακοινώθηκε η επιστροφή του γλυπτού, ο λογαριασμός του Μουσείου στο Facebook δέχτηκε βομβαρδισμό από μηνύματα ελλήνων και ξένων χρηστών, οι οποίοι κάνουν λόγο για ένα «κλεμμένο αριστούργημα» και ζητούν την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Αν κάτι μπαίνει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο, είναι επειδή δεν υπάρχει τίποτε ανάμεσά τους για να το συγκρατήσει."

Ζωρζ Φεϋντώ, 1862-1921, Γάλλος θεατρικός συγγραφέας

  • 479 π.Χ.- Στη Ναυμαχία της Μυκάλης οι Έλληνες κατανικούν τους Πέρσες.
    96 - Ο Νέρβας γίνεται Αυτοκράτορας στη Ρώμη.
    323 - Στη μάχη της Χρυσούπολης, ο Μέγας Κωνσταντίνος κατανικάει το Λικίνιο.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2