ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μονοτονία: Οπτικοακουστικός Καβάφης στη Στέγη

Μια οπτικοακουστική εγκατάσταση εμπνευσμένη από το ποίημα του Καβάφη «Μονοτονία» παρουσιάζεται στη Στέγη από τις 14 Απριλίου έως τις 15 Ιουνίου.

Μονοτονία: Οπτικοακουστικός Καβάφης στη Στέγη

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique εμπνέεται από το ποίημα Μονοτονία του Κ.Καβάφη και το κείμενο του R.Vaneigem The revolution of everyday life (Η επανάσταση της καθημερινότητας) και δημιουργεί την οπτικοακουστική εγκατάσταση Μονοτονία. Η εγκατάσταση παρουσιάζεται από τις 14 Απριλίου έως τις 15 Ιουνίου 2014 στη Στέγη και εντάσσεται στις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί από το αρχείο Καβάφη για το 2013-2014.

Το σκεπτικό της ομάδας Medea Electronique για το έργο, συνοψίζεται στα παρακάτω: «Αποδομώντας την έννοια της μονοτονίας, την καθιστούμε ένα παγκόσμιο μήνυμα μεταφρασμένο σε έλλειψη ποικιλίας και ενδιαφέροντος, βαρετή επανάληψη και ρουτίνα. Στόχος μας είναι η παρακίνηση του κοινού να συνδέσει πολλαπλές στιγμές σε ένα φαινομενικά μονότονο κύκλο, δημιουργώντας μια ατομική διαδρομή μέσα από το έργο, σπάζοντας έτσι την προσωπική του ‘μονότονη κατάσταση’. Πιστεύουμε στον παραγωγικό διάλογο, πάνω σε αυτόν στηρίζουμε το έργο και σε αυτόν επιδιώκουμε να προσκαλέσουμε τους θεατές. Έναν διάλογο που ελπίζουμε να αλλάξει έστω και για λίγο την προσέγγιση της καθημερινότητας τους».
Μέσα από την απροσδόκητη εγκατάσταση Μονοτονία, επιχειρείται η ρήξη του φαύλου κύκλου της επανάληψης, η πρόκληση του ενδιαφέροντος, η αναζήτηση μιας νέας συνθήκης ζωής. Η μόνη εναντίωση απέναντι στη συνθήκη της επανάληψης φαντάζουν οι ψευδαισθήσεις που ανατρέχουν στην παιδική ηλικία. Τα εμπόδια της ενήλικης ζωής οδηγούν σε μικρές επαναστάσεις ή αλλιώς στην ενδότερη επαναστατική φωνή μας, που έτσι σπάει τον κύκλο των επαναλαμβανόμενων γεγονότων και οδηγεί σε ταξίδια αναζήτησης.
Είσοδος ελεύθερη.
Πάρκινγκ στη Στέγη
Άνετη & οικονομική στάθμευση εντός του κτιρίου της Στέγης
(είσοδος από την οδό Λεοντίου)
Μόνο 5 € / 3 ώρες
Ωράριο λειτουργίας: Δε.–Κυρ. 08:00 – 01:00
Τηλ.: 2130.023.192

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2