ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Τα μυστικά της Ακρόπολης σε μια παρουσίαση

Την Παρασκευή στο Μουσείο της Ακρόπολης θα μάθουμε τα μυστικά που κρύβει ο Ιερός Βράχος από την «μυστηριώδη» περίοδο πριν χτιστεί ο Παρθενώνας.

Τα μυστικά της Ακρόπολης σε μια παρουσίαση

Αρχαϊκά μυστικά του Ιερού Βράχου θα αποκαλύψει το απόγευμα της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου η Ελισάβετ Σιουμπάρα, δρ. αρχαιολόγος της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, στις 18.00 στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διάλεξης με θέμα «Αρχαϊκή Ακρόπολη: Νέες έρευνες και συμπεράσματα» που οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Ακρόπολης στο αμφιθέατρο του Μουσείου. Η ειδικός θα επιχειρήσει να μεταδώσει στους παραβρισκόμενους την εικόνα του Ιερού Βράχου κατά τον 6ο αιώνα, όταν δηλαδή εκεί δέσποζαν δύο ναοί, ο Αρχαίος Ναός της Αθηνάς Πολιάδας και ο αρχαϊκός ναός που προηγήθηκε του Παρθενώνα και του Προπαρθενώνα.

Από τον αρχαϊκό ναό προέρχονται τα γλυπτά του δυτικού αετώματος που συναντάμε στο Μουσείο της Ακρόπολης, μόλις ανεβαίνουμε τη μεγάλη σκάλα. Πρόκειται για δύο λιοντάρια που κατασπαράζουν έναν ταύρο και τον Ηρακλή να παλεύει με ένα θαλάσσιο ον.

Η αρχαϊκή περίοδος αποτελεί μια σημαντική, άλλα άγνωστη στο ευρύ κοινό σελίδα της Ακρόπολης, καθώς τότε εμφανίστηκε ο πρώτος λίθινος ναός ενώ συνέβησαν πολλά καινούρια πράγματα από αρχιτεκτονικής και τεχνολογικής άποψης. Στην διάλεξη, θα μάθουμε ακόμα πώς καταστράφηκε εκείνος ο «πρώτος» Παρθενώνας και γιατί αγνοούμε τον Αρχαίο Ναό της Πολιάδας που φαίνεται ακόμα και με γυμνό μάτι από την Ομόνοια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v