Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη: Η Πειραιώς… αλλιώς

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το Μουσείο Μπενάκη βάζει μικρούς και μεγάλους στο γιορτινό κλίμα με ένα σαββατοκύριακο γεμάτο τέχνη και δημιουργία.
Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη: Η Πειραιώς… αλλιώς
Εργαστήρια, εικαστικές παρεμβάσεις, φωτογραφικές αναζητήσεις, μουσικές εκπλήξεις και προσφορές για όμορφα δώρα: Κάτι όμορφο και διαφορετικό ετοιμάζει το Μουσείο Μπενάκη για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όλες οι παραπάνω δράσεις θα δώσουν το έναυσμα για να κάνει… κατάληψη το πνεύμα των Χριστουγέννων στο κτήριο της οδού Πειραιώς, γεμίζοντας ένα ολόκληρο διήμερο με εορταστικές εκδηλώσεις.

Το Μουσείο Αλλιώς…

Με αυτό τον τίτλο σηματοδότησε το Μουσείο Μπενάκη τα εγκαίνια της έκθεσης του κεντρικού κτηρίου, στο οποίο συντελέστηκε μια όμορφη ανατροπή: Την ημέρα των εγκαινίων, 7.150 επισκέπτες -μεγάλοι και παιδιά- μοιράστηκαν μαζί με τους ανθρώπους του Μουσείου, τους 70 εθελοντές και πάνω απ’ όλα τους τεχνίτες και τους καλλιτέχνες που συνεργάζονται με το Μπενάκη, ένα ξεχωριστό διήμερο δημιουργίας και χαράς. Η ανταπόκριση και το κέφι του κόσμου στάθηκε αφορμή και κίνητρο για την διοργάνωση ενός διαφορετικού διημέρου πριν από τα Χριστούγεννα.

Αυτή τη φορά λοιπόν το σκηνικό αλλάζει: Τη σκυτάλη παίρνει το κτήριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, όπου οι εκθέσεις θα… ζωντανέψουν. Μεγάλοι και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός διαδραστικού Μουσείου, συμμετέχοντας σε εργαστήρια και ανατρεπτικές παρεμβάσεις μέσα στους χώρους του.

Οι φίλοι του instagram που μοιράστηκαν τις δικές τους φωτογραφίες με tag #GREEKSEASBM και θέμα «Ελληνικές Θάλασσες», θα καταφθάσουν στο Μουσείο να μάθουν αν η φωτογραφία τους ξεχώρισε στις δέκα καλύτερες και να γιορτάσουν με τους υπόλοιπους επισκέπτες τη νίκη τους.

Τα παιδιά θα διαλέξουν μέσα από την έκθεση «Ελληνικές Θάλασσες» τη «δική» τους θάλασσα και θα ρίξουν σε αυτήν το καράβι τους. Όλοι οι επισκέπτες μαζί θα βάλουν τα δυνατά τους για να αποδείξουν ότι η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής, «ξαναφτιάχνοντας» ολοκαίνουρια χαρτιά και υπέροχα στολίδια από παλιά περιοδικά και χάρτινες συσκευασίες.

Οι εκπλήξεις όμως στο Μουσείο δεν σταματούν εκεί: Οι καλλιτέχνες-τεχνίτες της κεραμικής, του μετάλλου και του χαρτιού μάς αποκαλύπτονται γενναιόδωρα, ενώ τα παιδιά θα στολίζουν με το δικό τους τρόπο ολόκληρο το Μουσείο, μοιράζοντας μηνύματα αισιοδοξίας και χαράς. Μυστικές μουσικές εκπλήξεις ενισχύουν όλη αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα σε ένα κλίμα δημιουργικότητας λίγο πριν τα Χριστούγεννα. 


Info:
Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη
14-15 Δεκεμβρίου 2013
Κτήριο οδού Πειραιώς, (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ 210 345 3111)
Εισιτήριο: Ενιαία μειωμένη είσοδος €3 για όλες τις εκθέσεις και τα εργαστήρια – Δωρεάν για τα παιδιά.
Προσφορές και εκπτώσεις για τα δώρα των Χριστουγέννων από το Πωλητήριο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v