ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Myrό Gallery: Δύο εκθέσεις... από τη Θεσσαλονίκη με αγάπη

Δύο ενδιαφέρουσες εικαστικές εκθέσεις εγκαινιάζονται ταυτόχρονα στην θεσσαλονικιώτικη Myrό Gallery. H αναδρομική έκθεση του Λάζαρου Πάντου "Ορώ 3" περιλαμβάνει έργα από το σύνολο της πορείας του και η Εμιλία Ξανθοπούλου συστήνεται στο φιλότεχνο κοινό της πόλης.

Η γκαλερί Myrό παρουσιάζει από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 7 Απριλίου, με την επιμέλεια του Πάρη Καπράλου, την αναδρομική έκθεση του Λάζαρου Πάντου με τίτλο "Ορώ 3" που θα περιλάβει έργα από το σύνολο της πορείας του.

Το έργο του Λάζαρου Πάντου είναι εξαιρετικά πολυσχιδές και ποικίλο, τόσο ως προς τα θέματα όσο και ως προς τις σπουδές και τα υλικά, ενώ, παρόλα αυτά, η γραφή του παραμένει αναγνωρίσιμη. Στην έκθεση θα συμπεριληφθούν άνω των 40 έργων σε διακριτές κατηγορίες με βάση το ύφος, που καλύπτουν όλη την εργογραφία του καλλιτέχνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα εκτεθούν και έργα του καλλιτέχνη που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ άλλοτε, αν και αποτελούν παλιότερες δημιουργίες του.

Τα έργα που περιλαμβάνονται στην έκθεση ανήκουν σε επτά διακριτές σειρές έργων του. Πρόκειται για πίνακες με αναφορά στον Οριενταλισμό, πορτραίτα αφιερωμένα στην ποίηση του Καβάφη, σπουδές στο γυμνό, αφιερώματα στην ελληνική Ακαδημαϊκή ζωγραφική του 19ου αιώνα, σύγχρονα πορτραίτα Φαγιούμ, σχέδια και μελέτες της περιόδου 2000 - 2012, και πειραματικά κολλάζ με μικτές τεχνικές.

Ο Λάζαρος Πάντος είναι ζωγράφος και φωτογράφος. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. (1976 - 1979) και στην Royal Academy of Fine Arts (1979 - 1981) του Λονδίνου. Μαθήτευσε επίσης κοντά στον Γιάννη Τσαρούχη (1985 - 1986). Εργάζεται στον τομέα των διακοσμητικών και εφαρμοσμένων τεχνών. Χρησιμοποιεί μολύβι, κάρβουνο, μικτές τεχνικές, τεχνητές παλαιώσεις σε χαρτί, εγκαυστική σε καμβά και ξύλο, και λάδι.

Με εξαίρεση ένα σύντομο χρονικό διάστημα αμέσως μετά τις σπουδές του, που ασχολήθηκε με τον φωτογραφικό ρεαλισμό ασκεί μία ζωγραφική που αρχικά φέρει ευδιάκριτες τις επιρροές του Τσαρούχη, και στην συνέχεια αντλεί, υφολογικά και θεματικά, στοιχεία από συγκεκριμένες περιόδους της ιστορίας της τέχνης. Έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές και επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και το πρόγραμμα εκδηλώσεων και εκθέσεων της γκαλερί Myrό μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της γκαλερί.

Εγκαίνια: Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 20.00
Διάρκεια: 20 Μαρτίου - 7 Απριλίου
Τόπος: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης Επικοινωνία: 2310-269187 / [email protected]
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17 .00 - 21.00 και Τετάρτη & Σάββατο 11.00 – 16.00

Παράλληλα, η γκαλερί Myrό παρουσιάζει από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 7 Απριλίου, στον χώρο “Project Room” της γκαλερί σειρά έργων της ζωγράφου Εμιλίας Ξανθοπούλου, συστήνοντας την στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης. Η δουλειά της ζωγράφου αποτελείται κατά κύριο λόγο από σειρές πορτρέτων που ξεχωρίζουν από τη χρήση του χρώματος, την εκφραστικότητα και τις πολαπλές αναγνώσεις που προσφέρουν.

Η Εμιλία Ξανθοπούλου γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης (2003-2008) και για ένα χρόνο στη Σχολή Καλών Τεχνών της Μαδρίτης. Πραγματοποίησε στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στο Central Saint Martins College του Λονδίνου (2009-2010) με δασκάλα την Joanna Greenhill όπου και βραβεύτηκε με το βραβείο Mishcon De Reya Art Prize.

Τα εγκαίνια του project θα λάβουν χώρα στις 22 Μαρτίου, στις 20.00 στη γκαλερί Myrό (Νικηφόρου Φωκά 8).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και το πρόγραμμα εκδηλώσεων και εκθέσεων της γκαλερί Myrό μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της γκαλερί.

Εγκαίνια: Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 20.00
Διάρκεια: 20 Μαρτίου - 7 Απριλίου
Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης Επικοινωνία: 2310-269187 / [email protected]
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17 .00 - 21.00 και Τετάρτη & Σάββατο 11.00 – 16.00


ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

Το site της Myrό Gallery
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v