Βακαλό: Τέχνες και design σε μια έκθεση

Σκηνογραφία, web design, video art, animation, αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου και πολλές ακόμη μορφές τέχνης με την υπογραφή των μεταπτυχιακών φοιτητών της Βακαλό Art & Design παρουσιάζονται σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση.
Βακαλό: Τέχνες και design σε μια έκθεση
Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, εγκαινιάζεται η 11η ετήσια έκθεση αποφοίτων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Οπτικής Επικοινωνίας & Διαδραστικών Μέσων και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Κολλεγίου Βακαλό Art & Design, τα οποία επικυρώνονται με την απονομή των αντίστοιχων τίτλων Master of Arts από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby.

Στην έκθεση παρουσιάζονται σε πλήρη ανάπτυξη οι διπλωματικές εργασίες των αποφοιτούντων σπουδαστών και σπουδαστριών, οι οποίες δουλεύτηκαν στη διάρκεια ενός ολόκληρου (12μηνου) ακαδημαϊκού έτους. Οι εργασίες αυτές είναι μεγάλα projects επαγγελματικών προδιαγραφών, τα οποία εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: οπτική επικοινωνία, εικονογράφηση, τέχνη του βιβλίου, σχεδιασμός γραμματοσειρών, εταιρική ταυτότητα, web design, animation, video art, αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου, spatial design, σκηνογραφία, κ.ά.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία αφενός να δουν από κοντά το σημαντικό έργο που επιτελείται στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Κολλεγίου Βακαλό, έργο πρωτοποριακό, υψηλών απαιτήσεων και μοναδικό στην ελληνική πραγματικότητα, αφετέρου να ενημερωθούν για τις τάσεις και τους τομείς τού σύγχρονου design στο χώρο που εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί θεράποντές του.

Συγχρόνως, η έκθεση αυτή σηματοδοτεί το τέλος της πρώτης δεκαετούς περιόδου λειτουργίας των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Κολλεγίου, αφού από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος τα προγράμματα Master of Arts έχουν αναδιοργανωθεί πλήρως, παρέχοντας δέκα συνολικά υπο-ειδικότητες. Έτσι, στον τομέα της Οπτικής Επικοινωνίας δίνεται πλέον η δυνατότητα ξεχωριστής ειδίκευσης στη γραφιστική, την εικονογράφηση και την τέχνη του βιβλίου, το σχεδιασμό γραμματοσειρών (τυπογραφία) και το web design, ενώ στον τομέα του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού οι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου, την αρχιτεκτονική τοπίου, το spatial design και τη σκηνογραφία/ενδυματολογία. Τέλος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνεται δυνατότητα θεωρητικών σπουδών στο design, με τις ειδικότητες Visual Communication Studies και Architectural Design Studies, καλύπτοντας έτσι την εκπαίδευση σε έναν ακόμη τομέα που έλειπε στη χώρα μας.

Info:
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, 8 μ.μ.
Τόπος: Εκθεσιακός Χώρος Κολλεγίου Βακαλό
Διάρκεια: 24 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2011
Ωράριο λειτουργίας: 9 π.μ. – 9 μ.μ., καθημερινά εκτός σαββατοκύριακου

Κολλέγιο Βακαλό Arts & Design
Λάμπρου Κατσώνη 26, Λυκαβηττός
T: 210-6442514, F: 210-6444840
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v